Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

11 Beğeni

Alfa kendini gerçekten aşıyor. Umarım çok beklemeden gelir. Bende eski baskısı var 3’ün, bu nedenle es geçeceğim.

1 Beğeni

Kapak da geldiyse çok beklemeyiz.

16 Beğeni

Akılcı İyimser ve Genom kitaplarının yazarı, tehlikeli ve yaygın bir efsaneyi kesin bir şekilde çürüten büyüleyici ve parlak bir evrim argümanıyla geri dönüyor: Dünyamızı yönetebilir ve kontrol edebiliriz. Ridley’in bilim, ekonomi, tarih, siyaset ve felsefeden anekdotlarla dokuduğu bu kapsamlı ve son derece tartışmalı eseri, bilimsel ve sosyal zorunlulukların ister hükümet, ister iş dünyası, ister akademi ya da ahlak alanında olsun, yukarıdakiler tarafından dikte edildiğine dair geleneksel varsayımları yerle bir ediyor. Aksine, ne kadar karşı çıksak ve görmezden gelsek de, aşağıdan yukarıya eğilimler dünyayı şekillendirir. Ridley yerleşik kalıpları yerle bir ediyor ve aklınıza gelecek her şeyde evrimi etkili bir şekilde savunuyor.

™Dünyaya dair son derece zekice ve yüreklendirici bir şekilde gelenekleri yerle bir eden bir bakış açısı. Hayatı yeni gözlerle görmemizi sağlıyor.∫
–New York Times Book Review

Muhteşem bir kitap: okunması olağanüstü kolay, anlaşılması kolay, takdir edilmesi kolay. Nasıl evrim en uygun olanı öne çıkarıyorsa, Her Şeyin Evrimi de evrimin her yerde var olduğu iddiasını savunmak için en uygun metin olarak öne çıkıyor.∫
–Washington Times

™Bu derinlemesine kitap Ridley’in bugüne kadarki en iyi ve en önemli çalışması. Bu aşağıdan yukarıya yaklaşımında son derece demokratik ve eşitlikçi, hatta seçkinci karşıtı bir şey var: Herkesin değişimi getirmede bir rolü olabilir.∫
–Wall Street Journal

Tarih Vakfı ve Alfa 'nın ilk kitabı.

Mitler, Gerçekler ve Yöntem, bir Osmanlı tarihçisinin farklı dönemlere, farklı konulara dair üretken merakının ve titiz araştırmacılığının bilançosunu sunuyor. Bu kitapta bir araya gelen makalelerinde Edhem Eldem, bir resme dair genel kabul görmüş yorumlardan, bir Osmanlı bürokratının kendi hayat hikâyesini anlatırken yaptığı tercihlere; yeniçerilerin mezarlarının akıbetinden, 19. yüzyılın başındaki bir intihal vakasına genişleyen bir yelpazede Osmanlı tarihine ilişkin bir dizi miti sorguluyor. Edhem Eldem’in bu kitabı Osmanlı tarihinin yazımına dair genel ve spesifik yöntem önerileri sunmanın yanı sıra, tarihçinin ufkunun günümüzü kapsadığını da gösteriyor. Ayrıca Collège de France’a uzanan tarihçilik kariyeri hakkında kapsamlı bir söyleşiyi de okurlara sunuyor.

6 Beğeni

8 Beğeni

YKY

10 Beğeni

Dünkü kitapyurdu indiriminde ithakiden birikenleri temizledim dedim, dakikası geçmeden yeniler gelmiş…

2 Beğeni

Can yeniler

Yeni kapaklar

9 Beğeni

Undine de tekrar basılır umarım. 2 tane de Vonnegut bastı mı Can ben yıl ortasına kadar rahatım.

1 Beğeni

Ben kaçırmışım sanırım Stephen King Gwendy’nin düğme kutusu 2 ve 3 çıkmış:partying_face::partying_face::partying_face::partying_face:

3 Beğeni

Meltem Gürle o kadar uzun bekletti ki görünce çok sevindim.

2 Beğeni

Emily St. John Mandel yazarına ait kitap çıkacak mı? “İstasyon On Bir” güzeldi. Sea of ​​Tranquility, zaman yolculuğu ile ilgiliymiş. Keşke çıksa da okusak. :slight_smile: Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

1 Beğeni

Mickey 7 kapak görselleri:

12 Beğeni

5 Beğeni

8 Beğeni

Schulz’u YKY zaten basmisti. Yine yeni bir soluk yerine mukerrer eser.

2 Beğeni

Muhtemelen eski Aylak çevirileri, Everest bu çevirileri yeniden değerlendiriyor.

Muhtemelen sene bitmeden -bu güzel işlerden, birini net olarak biliyoruz zaten- (M.Ş Esendal) 2-3 kitap daha gelecek.

1 Beğeni

https://www.iskultur.com.tr/yeni-cikanlar#group=group1&page=0-2000

14 Beğeni

8 Beğeni

O Henry de duyurmuşlardı, ben onu bekliyorum. Maupassant ve O Henry, oradan buradan toplanmış on yüz bin milyon kitaptan kurtulmak istiyor artık raflarımız.

1 Beğeni