Kaan Kural gülüşü bu, nerede olsa tanırım.
Lem ve PKD kitaplarının çok hoş tasarımları vardı. Şimdi hepsini alıp BKK’ya dahil ederseler üzücü olur.
Fury of The Gods hakkında bir bilgisi olan var mı? Sanki en son çeviride diye duymuştum.
Umarım dediğiniz gibi olmaz. BKK dahil ederlerse sıkıntı olur.
BKK’ya dahil etseler dahi Alfa’dan aldığım kitapları bir kez daha almayacağım. Varsın set bozulsun. Daha o kadar zenginleşmedim.
https://x.com/alfakitap/status/1638513728344784896
Bari toplu öyküler 5’i bassalardı. Stanislaw Lem’i de kaptırır bunlar…
İthaki de iyice tekel oldu bilim kurguda. PKD illa başka bir yayınevine geçecekse Fihrist’e geçsin isterdim. Edgar Rice Burroughs’deki gibi düzenli basarlardı diye düşünüyorum.
Daha dün Alfa’nın öneri gönderisine mesajlara da cevap verseniz çok iyi olacak demiştim. Pkd 5. Cildi soruma da yurtdışı kaynaklı beklemeden dolayı gibi bir neden serdiler önüme. Demek ki bu yüzden çıkmamış o son cilt. Cidden yazıklar olsun…
Evet, her ne kadar İthaki’nin bilimkurgu türünü desteklemesini sevsem de tekelleşmeye başladılar.
Yarım bıraktıklarını da tamamlasalar keşke.
2 kitaplık Teixcalaan serisi vardı. İlk kitabı bastılar, üzerinden 1.5 sene geçti devamını çıkarmadılar.
Güvenmedikleri için çoğu kişi almadı diye biliyorum. Ben hata yapıp aldım, bekle ki devamı gelsin.
Tebrikler İthaki @eomerezer bey ve başka bir İthaki çalışanı galiba uzun zamandır foruma uğramıyor ama ben yine de PKD telifleri için onları buradan tebrik edeyim.
PKD külliyatı için yeni yayınevi ve sil baştan basmak yerine umarım önceliği henüz çevrilmeyen / basılmayan kitaplara verirler.
Tasarımı korurlar mı? Zannetmiyorum, İthaki bu ebatlarda baskı yapmıyor. Eski İthaki BK baskıları gibi değil ama ıumarım Dune film kapak ebatlarından baskıyaparlar.
Bunu yaparsalar +10 puan direkt cepte saysınlar.
Yukarıdaki mesajımda hepsini almamıştır bkkda basmak için birkaç tane almıştır diye tahmin yürütmüştüm ama hepsini aldıklarına göre galiba PKD kitaplığı yapacaklar. Umarım öyle olur. Piyasada baskısı olmayan kitaplardan başlayıp tüm külliyatı kısa sürede basarlar umarım.
@SED hocam alfanın veremediği o hazzı umarım ithaki verir.
Başlıkta 26-27 mesaj görünce hiçbir şey olmamışsa bile kesin bir şey olmuştur diye düşündüm
Meğer İthaki, PKD’nin telifini almış. Sevindim desem yalan olur. Alfa’nın bitirmesini isterdim. Alfa’nın bastığı kitaplar elde kaldı, İthaki’nin basacakları aynı boyutta olur mu olmaz mı, kapaklar BKK’de olduğu gibi vasatın da altında mı olur, İthaki tüm kitapları basar mı vb sorularla karşı karşıya kaldık. Umarım İthaki bizi şaşırtır.
Satılık sıfır PKD set. Tüm kitapları mevcuttur.
Zaten sadece androidler ile uzay piyangosu okumuştum henüz. Dalayım PKD külliyatına diyordum, patladık.
Toplu almak isteyen varsa cidden veririm bu arada.
niye elde kalsın, almayın ithaki nin bastıklarını, sanıyor musunuz ki ithaki alfa nın hızında basacak, alfa şu ana kadar ki kitapları 6-7 senede bastı, ithaki kafadan 15 yıl, arada abuk subuk film kapaklı veriyonlarını basar biz bekleriz. İthaki bir seriyi alıyorsa bilin ki daha da batıracaktır, haklarını 10-15 sene önce alıp yarım bıraktıklarını onlarca seri var.
Her iki yayınevini de seven biriyim, iş bankasını saymazsam (malum modern klasikler aldı başını gitti) en çok İthaki yayınevinin kitaplarına sahibim. Ancak toplu öyküler tek tip olsun ve bu kadar yakınken külliyat Alfadan tamamlansın isterdim. Alfanın PKD tasarımlarını ben de çok beğeniyorum ve elden çıkarmayı düşünmüyorum. BKK içinde basılırsa çıkmış kitapları seri için alırım ancak Asimov gibi ayrı kitaplığını yaparlarsa ki öyle duruyor, sadece Alfada yayınlanmamışları alırım.
@Lorien_archers yeterki basılmayanlar da basılsın da biz hazzımızı alalım, aşağıdakiler sf masterworkste yer alan ama Alfanın basmadıkları romanlar. Umarım onları da İthakiden görürüz.
Yaklaşık olarak ben de aynısını yapacağım.
Alfa’dan çıkanların farklı çeviri, özel baskısı olursa o baskıların ithaki yeni baskılarını alırım, onun dışında Alfa’dan çıkanları İthaki’den tekrar almam.
Belki aynı çeviriye özel baskı - gerçi özel baskı diye biz de sert kapak yapp özel baskı diyorlar - dışında beni ikna edecek baskı sert kapak baskılar olabilir.
Asimov kitaplığı gibi yapabilirler sadece bilim kurgu edebiyatının kilometre taşları olan eserleri Bilim Kurgu Klasikleri serisine dahil edebilirler.
Asimov kitaplığı gibi olursa yine şekil olsun diye kitap sırtına Dick yazmasalar bari.
Elde kalmak derken, yarım kalmış, eksikleri olan bir külliyattan söz ediyorum. Yarım kalmış bir külliyatımız daha oldu yani.
Böyle bir tavsiyeye ihtiyacım olduğunu da sanmıyorum. Teşekkürler.