Say yeniler.
Yapay Zeka 101
Turing Testinden Sinir Ağlarına, Siborglardan Transhümanizme, Metaverse’den Ekonomiye, Yapay Zekâ Hakkında Bilmeniz Gereken Her ŞeyTEK DERSTE YAPAY ZEKÂ!
Yapay zekâ yalnızca bir teknoloji değil, insanlığın geleceğini şekillendiren bir devrim olarak karşımızda. Akıllı makineler, bilinç kazanan algoritmalar ve insan-makine birleşimleri… Peki, gerçekten bizi nasıl bir dünya bekliyor?
Yapay Zekâ 101, Turing Testinden yapay sinir ağlarına, siborglardan transhümanizme, yapay zekânın geçmişini, bugününü ve olası yarınlarını derinlemesine ele alıyor. Akıllı sistemlerin günlük hayatımızı nasıl dönüştürdüğünü, etik tartışmaların merkezine nasıl yerleştiğini ve insan zekâsının sınırlarını nasıl zorladığını keşfetmeye hazır olun!
Bu kitap, yalnızca teknoloji meraklıları için değil, yapay zekânın toplum, sanat, ekonomi ve felsefe üzerindeki etkilerini anlamak isteyen herkes için bir rehber. Anlaşılır dili ve kapsamlı yaklaşımıyla Yapay Zekâ 101, dijital çağın en büyük bilmecesini çözmeniz için sizi bir düşünce yolculuğuna davet ediyor.
Farklı edisyon baskı yapmışlardır belki de. Öyle olunca da 1. baskı olarak bandrol alınıyor.
Benim de aklıma sert kapak değil de belki yumuşak kapak olabileceği geldi.
Muhtemelen film oyuncularının olduğu bir kapak ile yeni baskıdır ya, öyle olunca da edisyon değişiyordu galiba .
645’in Otherland fiyaskosundan sonra gecikmiş bir ilaç, bünye tedaviye nasıl cevap verir göreceğiz.
“Heidegger Sözlüğü” nü yayımlamışlar.
Çağdaş felsefenin öncü isimlerinden Martin Heidegger’in düşünce dünyası kapsamlı ve etkili olmakla birlikte, kavramsal açıdan anlaşılması güç bir kavramsal ağın yükünü de beraberinde getirir. Antik Yunanca ve Latinceden çağdaş dillere kadar felsefe terimlerinin dönüşümleriyle yakından ilgilenen Heidegger, öğrencilerinden ve okurlarından dilin kültürdeki katmanlı yapısını yakından tanımasını bekler. Bu kültüre getirdiği yeni soluğun da farkında olan Heidegger, kendi kavramlarını ve sözcüklerini türetirken bir yandan kuralları bozmaya bir yandan da yeni kurallar icat etmeye çalışır. Kurallarla ilgili bu yeniden değerlendirme zorunludur, aksi takdirde çok uzun zamandır üzeri örtülü olan varlık araştırması karanlıkta kalmaya devam edecektir. Bu yüzden filozofun anlaşılması felsefi kavrayış ile birlikte belirli ölçüde mitoloji, şiir, edebiyat, etimoloji, semantik gibi alanlarda da fikir sahibi olmayı gerektirir. Michael Inwood’un Heidegger Sözlüğü, bu yükün üstesinden gelebilmek isteyen okur için, filozofun temel kavramlarını açıklayıcı bir üslupla anlatır. Heidegger terminolojisiyle tanışmak isteyenler için baştan sona bir kitap gibi okunabilecek sözlük, aynı zamanda Heidegger’in kitaplarını çalışan uzmanların başvurabileceği nitelikli bir başvuru kaynağıdır. Filozofun külliyatına çok sayıda atıfta bulunan Inwood, kavramlara geniş bir bakış açısı sunar. Böylece okur, kavramların sadece tek bir metindeki anlamını değil, farklı metinlerdeki Heideggerce dönüşümünü de takip edebilir.
Dragonbone Chair serisinde güzel kılıçlar, yol arkadaşlıkları, yolculuk, aksiyon varmış. Band serisinin ilk kitabı olan Kings of the Wyld’de de güzel kılıçlar, yol arkadaşlıkları, yolculuk, aksiyon var. 2. kitabını henüz okumadım ama onda da varmış bunlar. Keşke İthaki veya Alfa bu seriye el atsa.
Not: Belki yeni kitap haberi olur diye burada paylaştım.
Bunun yayın hakları İthaki’de diye biliyorum. Sanırim birkaç sene önce forumsa birisi paylaşmıştı. Ama İthaki’den ses soluk yok. Umarım yayımlarlar.
Tam İthaki’nin takipçi kitlesine uygun bir kitap. Çoktan çıkmış olmalıydı ama bekletiyorlar nedense.
Wesley chu’nun kitabının kapağını bayaaa batırmışlar ya üzdü beni
Robin Hobb’un kitap hakkındaki yorumu. Güzel bir seriye benziyor ancak çeviri ve editörlük konusunda çekincelerim var. Umarım Eksik Parça ilerleme kaydetmiştir bu konuda.
Bu seri bi süreden beri radarımdaydı fakat yayınevini pek bilmiyordum çevirisidir vs. Sizin bu yorumunuzu da görünce zaten kapağı hiç hoşuma gitmedi ya epub ingilizce okurum ya da fiziksel alırım parasına değer bi kapağı var
bu seriin hakları ithaki de zaten 10 senedir basacaklar