Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Ennerhia Anlatıları 3. kitap gelmiş.

3 Beğeni

https://x.com/KronikKitap/status/1895912170560360842

10 Beğeni

Ayrıntı Yayınları’ndan yeni çıkan kitaplar.

3 Beğeni

Alfa yeniler.

Korku edebiyatının yaşayan en büyük ustalarından olan ve Hellraiser’ın, unutulmaz Pin Head’in yaratıcısı Clive Barker’ın altı kitaplık Kan Kitapları serisinin üçüncü kitabı
şu an elinizde.

Okuru hayalgücünün erişebileceği en tekinsiz, en kanlı sınırlarda gezdiren bu beş öyküde, filmlerin arasında bir dehşet gezintisini, bir hayaletin intikamını, ıssız bir adayı saran gizemi, genç bir erkek fahişenin karanlık ikiziyle karşılaşmasını bulacaksınız.

Yazarın deyişiyle, “Herkes birer kan kitabıdır; neremizden açılsak kırmızıyızdır.”

“Barker yaptığı şeyle hepimizin son on yıldır uyuyormuşuz gibi görünmesine yol açıyor.”
–Stephen King

“Barker en başından eşsiz bir yazar olduğunu belli etti.”
–Locus

Her şey 1986 yılında bir fast food zincirinin Roma’daki meşhur İspanyol Merdivenlerinde bir şube açmasıyla başladı. Bu durumu protesto eden İtalyan şefler, yerel lezzetleri ve geleneksel mutfağı hatırlatmak için İtalyan usulü makarna pişirdiler. Slow Food ismini alan bu hareket, kısa sürede 100’den fazla ülkede 80 binden fazla gönüllüye ulaştı. Midelerimizi ve dolayısıyla zihinlerimizi ele geçiren tek tip beslenme şekline karşı kadim yemek kültürleri ve lokal zenginlikleri önemseyen Slow Food felsefesi dünyanın ilk Gastronomi Üniversitesini kurdu ve halen bu eğitim kurumunda 22 ülkeden 400’den fazla öğrenci öğretim görmektedir. Çiftlikten sofraya öğretisinin temel metinlerinden kabul edilen Ne Yersek Oyuz, Bir ‘Slow Food’ Manifestosu, küresel gıda terörünün maskesini indirmekle kalmıyor, yakın gelecekteki tohum devriminin de müjdesini veriyor.

Şef, yazar, gıda aktivisti ve restoran işletmecisi Alice Waters, yemek yemenin politik bir eylem olduğunu hatırlatırken, “Yeni Gastronomi”nin şemasını çiziyor: Leziz, temiz ve adil.

12 Beğeni

Say, Platon kitaplarına 2 cilt olarak yeni bir baskı yapmış.

4 Beğeni

2 ay arayla Kan kitapları basılıyor. Bu şekilde devam ederlerse sene sonuna seri tamamlanır.

8 Beğeni
5 Beğeni

Yeni baskısını Totem Yayıncılık yapmış.

Evren nereden geldi? Ondan önce ne vardı? Gelecek ne getirecek? Son olarak neden hiçbir şey yerine bir şey var?

Günümüzde bilim ile popüler kültür arasındaki uçurumu kapatmaya çalışan birkaç önemli bilim insanından biri olan Krauss, yalnızca hiçbir şeyden bir şey çıkabileceğini değil, hiçbir şeyden her zaman bir şey çıkacağını gösteren şaşırtıcı derecede deneysel gözlemleri ve akıl almaz yeni teorileri anlatıyor.

Hiç Yoktan Bir Evren’de Krauss, mizahi üslubu ve net ve anlaşılır anlatımıyla okuru her şeyin başladığı zamana götürüyor ve evrenimizin nasıl evrimleştiğine dair en son bilimsel bulguların eşliğinde evrenin nasıl sonlanacağına dair çıkarımlarda bulunuyor.

Kitabı daha önce Aylak Adam yayımlamıştı. Merak edenler olursa şurada kitapla ilgili bir inceleme var.

Kitap, Antik Yunan ve Mezopotamya literatürü çalışmalarına yeni bir yaklaşım sunuyor. Homeros ve Gılgamış Destanı’ndan Herodot ve Babilli-Yunan yazar Berossos’a kadar uzanan bu kitap; zaman içinde derin bir şekilde iç içe geçmiş iki edebi kültürün resmini ortaya koyuyor. Kitap, antik dünya çalışmaları için hayati önem taşıyan birçok soruyu ele alıyor: Yunanistan edebiyatı ile doğudaki komşularının edebiyatı arasındaki ilişki nasıldı? Farklı kültürlerden gelen antik okurlar için insan olmak ne anlama geliyordu? Bildiğimiz şekliyle evrensel tarih yazımını kim icat etti? Yunanlılar dünyayı, nasıl Yunanlılar ve ‘barbarlar’ olarak ikiye ayırmaya başladılar ve Büyük İskender’in fetihlerinden sonra bu ‘barbarlarla’ birlikte yaşamaya başladıklarında ne oldu? Kitap bu soruları ele alırken; karşılaştırmalı edebiyat, sömürge sonrası çalışmalar ve arşiv teorisi alanlarındaki en yeni araştırmalardan yararlanıyor.

5 Beğeni

Varlığından haberimin olmadığı bir kitaptı, teşekkürler. İncelemeye göz atıp yazarın karanlık enerjinin kaşifi olduğunu öğrenince insiyaki amazona baktım. Aylak baskısını 93 TL’ye görmek güzel bir sürpriz oldu. :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Belki daha önce forumda paylaşılmış olabilir kitaplar.

Can Yayınları
@canyayinlari
·

Bu ay okurla buluşturmak için sabırsızlandığımız kitaplar videomuzda… :heart:

https://x.com/canyayinlari/status/1896884269206904864

1 Beğeni
6 Beğeni

5 Beğeni

https://x.com/purenoz/status/1897177422396842418

7 Beğeni

Brecht cilt 2 geliyor ve Günther Anders telifi Alfa’ya geçmiş. Aynı çeviriyi basıyorlar ve muhtemelen İthaki gibi 2 cilt değil tek cilt basıyorlar.

5 Beğeni

Keşke ismi Orbital kalsaydı. Güzel haber.

Keşke orijinal kapak kullanılsaydı. Yine de kitabı alırım.

Muhtemelen serinin son kitabını basacaklar ya da ilk kitap tekrar baskı yapacak yanlış girilmiş olabilir.
Yarın anlaşılır.

6 Beğeni

@Vordue haklı çıkmış. :grin:

https://forum.kayiprihtim.com/t/russo-kardeslerin-bilimkurgu-turundeki-netflix-filmi-the-electric-state-in-butcesi-300-milyon-dolari-asiyor/60315/3?u=jrthoth

3 Beğeni

Keşke haklı çıkmış olsam ama Sanal Ülke diye almışlar bandrolü, The Electric State 'i yani 3. kitabı Sanal Ülke olarak çevirmişlerdi ilk baskıda. Şu anda baskısı yok gözüküyor, galiba bunun tekrar baskısı;

Bu ay çıkacak film de bu kitabın uyarlaması zaten, Things from the Flood’u göremeyeceğiz gibi geldi bana. Ama bandrol sayfasında 1. baskı gibi yazılmış, orası benim de kafamı karıştırdı. Hayırlısı bakalım :smile: .

1 Beğeni

Sanal Ülke İlknokta’da stokta görünüyor. Listede yanlışlık yok gibi.

1 Beğeni