Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

11 Beğeni

çok para be. En azından Türkçeye çevirdikleri için takdir ettim.

1 Beğeni

İthaki yeniler;

13 Beğeni

Liste fiyatı: 2250 TL

1. Yüzyıl (Ciltli)
    Barok, Bilim, Yöntem Çağı

2. yüzyıl Descartes’in felsefesinin, Newton’un fiziğinin, Spinoza’nın Tanrı’nın tezahürü olarak peşinde olduğu bilginin çağıdır. En büyük İngiliz oyun yazarı Shakespeare, komedinin etiğin hizmetinde olması gerektiğini söyleyen Molière, birçok eleştirmenin ilk modern roman olarak tanımladığı Don Quijote’in yazarı Cervantes bu dönemde yaşamıştır. Adeta ışığı yeniden keşfeden Caravaggio’nun, Rembrandt’ın, Velázquez’nin olağanüstü eserleri bu dönemde ortaya çıkar. 17. yüzyıl, insanın evrendeki konumunu yeniden tanımlamaya çalıştığı, yeni referans noktaları aradığı, yönelimsizliğin, huzursuzluğun yüzyılıdır. Galileo, teleskopu kullanarak Jüpiter’in uydularını, Satürn’ün halkalarını keşfeder. Aynı dönemde Leeuwenhoek, mikroskopun altında ilk keşifleri yapar ve gözün algılayabildiğinin ötesinde başka canlıların da yaşadığı keşfedilir. Pascal’ın dediği gibi 17. yüzyıl, insanın iki sonsuzluk arasında, sonsuz büyük ile sonsuz küçük arasında konumlanmaya başladığı dönemdir.

14 Beğeni
12 Beğeni
8 Beğeni

Ekran görüntüsü 2025-05-08 132222

Selçuklular-Siyaset, Toplum, Kültür Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar genişlemiş bir imparatorluğun ideolojik temellerinin yanı sıra, Selçuklu iktidarının temsillerine, göçebeler ve yerleşik halk arasındaki ilişkilere, dönemin hukuk anlayışına, kervan yollarının, kütüphanelerin toplumu nasıl şekillendirdiğine odaklanıyor. Selçukluların güçlü dönüşümünü anlatırken, toplumsal tarihini ihmal etmiyor, kentleşme sürecine, edebi ve mimari gelişime de ışık tutuyor. Christian Lange ve Songül Mecit’in derledikleri ve A.C.S. Peacock, C. Edmund Bosworth, Carole Hillenbrand, D.G. Tor, Daphna Ephrat, David Durand-Guédy, Jürgen Paul, Massimo Campanini, Robert Hillenbrand, Scott Redford, Vahid Behmardi ve Vanessa Van Renterghem’in katkı sundukları bu çalışma Selçuklu araştırmalarına yeni bir boyut kazandırıyor.
“Selçukluların iktidara gelmesinin uzun vadede yarattığı sonuçlar, onların daha sonra ortaya çıkan toplumsal-siyasal düzenler üzerindeki oluşturucu etkisi ve bu düzenler arasında nasıl algılandıkları araştırmacıların çok az ilgisini çekti. […] Selçuklular ayrıca kendilerinden sonra var olmaya devam eden siyasal, toplumsal ve kültürel örgütlenme yapılarına da temel oluşturdular. Dolayısıyla […] İslâm tarihinin akışını bir daha geri dönülemez biçimde değiştiren makasçılar işlevi gördüler. Bu kitap, bu son derece önemli hanedana olan ve zamanla artan ilgiye katkıda bulunmayı amaçlıyor.”

7 Beğeni
10 Beğeni

İthaki’nin kapak tercihi En Kötüler arasına girecek kadar kötü.

Şeytan ve Karanlık Sular’ı öneriyor musunuz arkadaşlar?

1 Beğeni

Kapağını geçtim Jack Ketchum - The Girl Next Door ne zaman basacaklar acaba açıkladıklarından beri bekliyorum 6 ay oldu

1 Beğeni

valal gidip ingilizcesini alırım ucuzluğunu geçtim ülkemiz şartlarından orijinal kalitede baskı yapamyacaklar, kağıdı kötü kapağı karton kapak vs… basmaları güzel ama 300 lira daha pahalı yapıp orijinali gibi bassaydınız keşke

2 Beğeni

Ben fiyat nedeniyle almaktan vazgeçmiştim ama baskısını görünce dayanamadım ve aldım bugün. Yurtdışında baskısı nasıl bilmiyorum ama Athica’nın hikayesinden inceleyebilireiniz. Fiyat farkı için bir şey diyemem tabiki ama limitli basım olduğu için sanırım pahalı olma sebebi.

7 Beğeni

Kapak orijinalmiş
Düzeltme: Bir Ada İhtimali’nden bahsediyorsanız katılıyorum. Fecaat.

1000105813

5 Beğeni

@SJack Everest senin sevdiğin kapak tasarımlarıyla basım yapmış :blush:

3 Beğeni

Bir Ada İhtimali kapağı çok güzel olmuş bence.

2 Beğeni

Olmamış. Seriye de hiç uymamış.

3 Beğeni

Sana da kapak beğendiremedik :joy:

2 Beğeni

Kitabın konusunu filan bilmiyorum ama ilginç geldi bana. Parfüm reklamı gibi duruyor. :smiley:

2 Beğeni