Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

İlgi Kültür Klasikleri yenileri

4 Beğeni

Siz Asimov yazmaya devam edin bence. Hatta Ejderha Mızrağı ve Drizzt de yazın.

8 Beğeni

Kadim Kanunlar için çıkış zamanları haziran ve geçen sene mayıs idi. Yani muhtemelen önümüzdeki ay çıkacaktır. Kasten bekletildiğini düşünüyorum önceki kitapların çıkış tarihlerine bakarak. Az kaldı… Bekleyiş sona erecek…

8 Beğeni

Bekleyişi bile keyifli bir heyecan yaratmıyor sırf çevirisi yüzünden. Tam da Cihan Karamancı’ya yakışacak bir seriyi Barbaros Bostan gibi dil yoksunu bir çevirmene emanet ederek bu serinin çeviri tarafından kötü reklam edilmesine neden oldular.

5 Beğeni

Kalitesiz basacaklarsa hiç basmasınlar.

2 Beğeni

Artemis’in çevirisiyle karşılaştırma şansınız var mı? Hangisi daha iyi sizce?

@Blackheart Hep yazarsam olmaz. Böle arada yazacam ki istediğim basılsın. :innocent:

2 Beğeni

Ne yalan söyleyeyim, dün kitabı şöyle bir elime aldım incelemek için ve ilk cümlelerde ya anlatım ya da çeviri bakımından sıkıntı olabilir diye düşündüm. Şaşırmadım tabii.

2 Beğeni

Hocam Artemis çevirisini okumadım ama galiba onun çevirmeni de aynı kişiydi.

2 Beğeni

Aynıymış. Çevirmen aynı olduğu halde iki kitap arasına 1 sene boşluk koymuşlar. Artık şaşırtmıyor.

4 Beğeni

Kadim Kanunlar üçüncü kitap mayıs ayında çıkmıyormuş.

3 Beğeni

Bir daha İthakinin hiçbir serisini bitmeden almam. Kasım dediler. 2020 içinde dediler. En son nisan dediler. Şimdi Mayıs değil diyorlar. Yeter artık cidden

5 Beğeni

Ben düzenli olarak her ay soruyorum. Umut bu topraklardan gideli çok oldu. Sanmıyorum bu sene içerisinde geleceğini. İnşallah beni utandırırlar.

4 Beğeni

Çok çok güzel bir seriyi mundar ettiler. Fantastik kitaplar arasında ince sayılabilecek sayfa sayısında kitaplar. İlk 2 kitap zaten piyasada var. Doğru düzgün çevrilip basılacak 1 kitap var yani. 3 seneye yaydılar. Çıkar çıkmaz aldım ama okuduğuma pişman oldum valla. Çok ayıp ettiler Kadim Kanunlar’a çok!

10 Beğeni

2019’da seriyi bitireceklerini söylemişlerdi o yüzden çıkar çıkmaz aldım ilk kitabı. 2 yıldır bekliyor :smiley: :smiley:

3 Beğeni

Umarım bundan sonra baskı sorunu olmazda Türkiye böyle bir adamın değerini anlar.

2 Beğeni

Kadim Kanunlar serisinin çevirisi o kadar kötü değildi bence.

2 Beğeni

Kötülüğün Tasarımı isimli serinin ilk kitabı olan bu çalışma deneysel bir çalışma olup, alanında bir ilk diyebileceğimiz türdendir. Olgay Söyler’in “Eski İran Dinleri ve Şeytanın Doğuşu” isimli makalesinin, Işın Beril Tetik’in “Bin Yıl Yaşa” ve Demokan Atasoy’un “Bir Devlet Memurunun İtirafları” isimli korku öykülerinin yer aldığı çalışmanın amacını, Olgay Söyler şu cümlelerle ifade etmektedir:

Amacımız, ülkemizde de yayımlamaya başlayan eski dinlere ait metinleri kullanarak tarihî ve mitolojik malzeme üstüne ‘Şeytan’ın anlatısını inşa etmekti. Mitolojide tek bir motifin bile ne kadar önemli olduğunu ayrıca edebiyat ile tarihin birbirine olan katkısını bu kitapta okuyucularımızın net olarak görmelerini arzu ettik. Avesta, Mani, Rig Veda gibi dini metinlere Şahnâme, Ardâvirâfnâme, Goştâspnâme gibi efsaneler içeren İran destan edebiyatı eşlik etti. Dante’nin İlahi Komedya’sı, en-Nedim’in el-Fihrist’i, Birunî’nin El-Âsâr el-Bâkiye’si Mesudî’nin Murûc Ez-Zeheb’i bu anlatının yine en değerli malzeme grubuydu. Bu kadar değerli destan ve Doğu klasiği eser üzerine, ülkemizde herkesin bulabileceği Batı literatüründen de bazı kaynak olabilecek eserleri alarak anlatımızı inşa etmeye gayret ettik.

- -
Boyut 12 cm x 19,5 cm
Sayfa Sayısı 352
Kağıt Türü 55 Gr Holmen
Etiket Fiyatı 27 TL

Ön okuma:

https://twitter.com/olgaysyler1/status/1384234191240384515?s=20

6 Beğeni

4 Beğeni

2 Beğeni

Kadim Kanunlar 3. kitap için bugün yeni bir gelişme oldu galiba çünkü en geç mayıs sonu ön siparişe açılacağı söylendi bana. Merak edenlere duyurulur.

8 Beğeni