Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Yeni bandrol alınan kitaplar.

Kitap Adı Yazar Çevirmen Yayınevi
Şuursuz İntihal - Seçme Konuşmalar Mark Twain Ceren Can Aydın Kırmızı Kedi
Sanatçının Genç Bir Adam Olarak Portresi James Joyce Recep Nas Öteki
Merhaba Amerika J.G. Ballard Özge Ege Altan Sel
İbni Haldun Robert İrwin Abdullah Yılmaz Alfa

Dkshcj8XgAAbRfQ

7 Beğeni

İthaki Yayınları Vakıf serisinin diğer kitaplarını bu yıl tamamlamayı planlıyormuş.

2 Beğeni

Araya Mars Üçlemesini sıkıştırsalar ya.,. Kaymaklı ekmak kadayıfı

1 Beğeni

Alfa Yayınları Sabahattin Ali için bandrol almış. Sanıyorum hem ciltli hem ciltsiz şekilde çıkacak.

2 Beğeni

Onlar yeni baskı değil Everest’in baskıları. Ciltli olarak sadece romanları tek cilt bastı Everest ve bence içerik olarak çok iyi baskı.

2 Beğeni

Ben de Alfa’yı görünce herhalde Alfadan da çıkartmaya karar verdiler sandım :smiley: Everest baskılarını biliyorum ama Alfa diye görünce bir heyecanlanmıştım :sweat_smile:

1 Beğeni

Benim aklıma gelen baskılardan önerim şöyle olurdu…

• Romanları tek cilt alınacaksa Everest.
  • Toplu baskı (öykü, şiir, roman, oyun) Epsilon veya YKY Delta.
  • Ben sadece romanları alayım toplu değil de ayrı baskılar olsun deniliyorsa Koridor baskısı.
  • Retro kapak olsun :slight_smile: denilirse Can baskıları
3 Beğeni

Ben sırf kapakları için Can tercih etmiştim ama daha 8 kitap hariç diğer kitapları basmadılar, basarlar mı onu da bilmiyorum.

2 Beğeni

YKY baskısında başka yerlerde olmayan dergi yazıları bulunuyor, ben onun için tek cilt istemesem de bu baskıyı alacağım.

2 Beğeni

Evet ve ayrıca YKY Delta baskıda tefrika ile kitaplar arasında olan farklar romanların sonunda belirtiliyor. Everest tek cilt baskıda ek içerik olarak ilk baskı kapakları ve tefrikalardan gazete kesikleri vs. var.

@MelihAntepli evet Can tüm romanları ve öyküleri bastı. Şiirler, oyunlar, yazılar, mektuplar basılmadı.

2 Beğeni

Savaşçının Laneti

2 Beğeni

Deliler Balosu - Victoria Mas

Orkestra çıt çıkarmayan kalabalığa vals çalmaya devam etti. Bakışlar, açılmakta olan kapılara yönelmişti…
Bu egzotik hayvanları daha yakından görmek için itişip kakışıyorlardı. Sanki bir hayvanat bahçesinde, kafesteki ilginç yaratıklarla burun buruna gelmişlerdi.
Bu egzotik hayvanları Salpêtrière’e hapsedenler; işçiler, çiçekçiler, öğretmenler, eczacılar, tüccarlar, babalar, kardeşler, kocalar…

19 . yüzyıl Paris’inde, bir sabah “gerçekleri” söylediğiniz için kendinizi, yakınlarınız tarafından Salpêtrière Hastanesine yatırılırken bulabilirdiniz. Deli olmadığınıza herkesi nasıl ikna edebilirsiniz? Peki ya gerçek deli onlarsa? Onların ürettiği toplumsal normlar, gerçek bir hastanenin duvarlarıysa?
Victoria Mas, sizleri “deliler” ve “akıllılar”ın birbirine karıştığı bir baloda; önce hastanenin sonra da toplumsal cinsiyet, kimlik ve deliliğe dair önyargılarınızın duvarlarını yıkmaya davet ediyor.

- -
Çevirmen Ömer Faruk Karaşahan
Sayfa Sayısı 200
Kağıt Türü Enso Creamy 60 Graman
Etiket fiyatı 25 TL
6 Beğeni

Akla Dayanan Gerekçelerle Türkiye İçin Bir İnşa Faaliyeti…
her ülkenin problemleri, zorlu zamanları ve süreçleri var. Bu problemlerin bazısı tarihten kaynaklanıp dalga dalga, devir uygun düştükçe yaşanıp ‘başımıza gelen’ oluyor. Bazılarının hayaleti hiç gitmiyor. Hep üstümüzde ve bizleri güdüyor adeta. Bazısının kökü o kadar derinde ki söküp atılamıyor. Sökmeye çalıştıkça kendini yeniden üretiyor. Her seferinde farklı bir mana ile geri dönüyor. Bunlardan kurtulmanın bir yolu yok mu? Ya da bunlardan kurtulmadan ilerlenebilir mi? Hangilerinden sıyrılmak gerekir? Bunları yıkmadan ilerlemek kabil midir?
Bugün ülkemizde birçok vatandaş yoğun gündemden bitap düşmüş halde. Birçok genç veya yetişmiş beyin yurt dışında kendini ve geleceğini arıyor. Yetiştirdiğimiz, yatırım yaptığımız ve yarın hepimizin hayat standartlarını farklı disiplinlerden yürüyerek yükseltmelerini beklediklerimiz, burada bizimle olmayacaklarsa işimiz çok zor demektir. En yeteneklileri çekebilecek, en iyi fikirlerin dillendirilmesini sağlayabilecek ve fikirlerin hayata geçmesini mümkün kılacak bir ülke olmak zorundayız. Gökhan Şen’in elinizdeki kitabı; ekonomiden sanayiye, tarımdan eğitime, bilimden kadın politikaları ve istihdama, tarihten kültür sanata dek güzel bir türkiye hayaliyle düşünen, sorgulayan, yazan, alanının en entelektüel zihinleriyle konuşan bir çalışma.
Daha İyi bir türkiye İçin hangi fikri yıkalım? Ayak uydurmaya değil; cesur adımlar atmaya, aksaklıkları tamir etmeye, daha güzelini keşfetmeye tutkun herkes için heyecan verici bir kitap.

Katkıda Bulunanlar:
Ekonomi Politikaları
Mahfi Eğilmez, Refet Gürkaynak, Ali Hakan Kara, Hatice Karahan, Murat Üçer, A. Erinç Yeldan
Sanayi Politikaları
Hamdi Akın, Erdal Aksoy, Bülent Eczacıbaşı, Abdurrahman Kaan, Steven Young, Murat Yülek
Tarım Politikaları
İrfan Donat, Durmuş Döven, Recep Konuk, Sencer Solakoğlu, Kubilay Özerkan , Yaşar Uysal, Ali Ekber Yıldırım
Eğitim Politikaları
Ufuk Akçiğit, Elif Özcan Tok, Özgür Bolat, Selçuk Pehlivanoğlu
Bilime Bakış & Bilim Politikaları
Özgür Akın, Orhan Bursalı, Celal Şengör, Umut Yıldız
Kadın Politikalarıı& İstihdam
Bekir Ağırdır, Cansen Başaran-Symes, Ümit Boyner, Arzu Çerkezoğlu, Seyfettin Gürsel, Sanem Oktar
Tarih & Tarihe Bakış
Osman Balcıgil, İlber Ortaylı, Emrah Safa Gürkan
Kültür & Sanat
Uğur Batı, Vedat Milor

2 Beğeni

Kadim Kanunlar son kitabı geliyor galiba.

@ali1234512 istek alıyor musunuz? Ne isterdim deseniz 2 güne haberi düşüyor.

25 Beğeni

@ali1234512 Ali bey, sizden The Years of Rice and Salt isteyeceğim. :hugs::hugs:

7 Beğeni

@ali1234512 ben de “the book of new sun” üçüncü kitap dileği alabilir miyim? Ya da the expanse serisi tekrar basımı da olabilir.

16 Beğeni

Kapsül serisindeki 100 sayfalık kitapları ve Yabancı Yayınları’nın en saçma kitaplarını bile ciltli basıp bu kitabı karton kapak yapmanıza ağladık zaten, teşekkürler.

29 Beğeni

@ali1234512 oraya bir Blood Meridian yazmanızı rica edeceğim.

7 Beğeni

O mesaj okurlar için olmayabilir.

5 Beğeni

Sakin olun, sıraya geçin hepinizin isteklerini sırayla dileyecem. :sweat_smile:

13 Beğeni