Bu daha çok “Origami Koyun” olmuş .
Ben dayanamayıp kapağa kaydıracağım @Lorien_archers hocam.
İthaki kapak konusunda şaşırtmamaya devam ediyor. Her defasında daha kötüsü geliyor.
Bu kitap için yapılan en iyi kapak. Romana katkısı azımsanmayacak blade runner’daki origami unicorn detayını da kullanmaları efsane olmuş
Evet onu demek istedim 2026 Şubat ayına kadar çıkacak olan Bilimkurgu Klasikleri bellidir. Muhtemelen o ayda boşluk vardı Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi ? kitabını oraya koydular.
İki filmide izlemediğiniz o kadar belli ki filmlere hatta kitabın içeriğine atıf kapak.
Görünce şarjı bekleyemedim . sonrasında koştum hemen.
Çok fazla devam eden seri var sırf onları bitirmek bile serinin devamı için elzemdir diye düşünüyorum . Kendi adıma bir yerde bitmesini de istiyorum tabi ki ama yarım kalmadan tabi
.
sadece seri olanların eksik kitaplarını tamamlasalar 30 kitap daha çıkacak. İthaki bu seriyi asla bitirmeyecek bence, içinde azıcık BK konusu olan kitapları dahi sırf satılsın diye sokacaklar seriye
Ülkedeki yayınevleri Bilimkurgu ve Korku edebiyatından eser çıkarmak yerine sürekli çağdaş edebiyat basıyorlar. Fuarlarda bilimkurgu ve korku edebiyatından kitap basacakmısınız dediğimde sürekli aynı cevabı alıyorum “önümüzdeki 5 yıllık planlarımız arasında yer almıyor” diyorlar. Hardcore bilimkurgu okuyucusu 10 bin kişiyi bulmuyor.
Bende aynı şekilde düşüyorum. BKK içinde serisi yarım kalan kitapları basıp bitirseler iyi olacak. @Mortta arkadaşımızın dediği gibi bazen konusunda azıcık bilimkurgu geçen kitapların bile satılması gayesiyle bu seri içinde basıldığı oldu, bizim gibi BKk nin tutkulu okurları serisi bozulmasın diye aldık, ayrıca şahsım adına bu kitapları okumak çok sıkıcı ve zahmetli olsa da bunları görev bilinciyle okuma zahmetine bile katlandım. Ama hiç zevk almayarak.
Bence BKK içinde serisi tamamlanması gereken kitapları biran önce basıp seriyi bitirmeleri lazım. İthaki çok isterse yeni ve okuyucu odaklı bir bakış açısı ile yeni bir isimle bilimkurgu içeren bir seriye başlayabilir. Kimbilir böylesi daha iyi olur belki…
Haddinizi bilin. İthaki öveceğim diye nerelere geldiniz, kibre bulanmaya, çirkinleşmeye lüzum var mı?
Bu the player of games’i yaklaşık 4 yıldır yayınlayacağız diyorlar, devamlı gelecek programda görünüyor ama bir türlü basmıyorlar. Neyse umarım yıl bitmeden çıkartabilirler gerçekten de.
Bana göre saçma bir bakış açısı. Atıf diye beğenmek zorunda mı? Ayrıca filmi izlemekle ne gibi bir bağlantısı var kapağın tasarımını beğenmesinin? Ayrıca ne kadar ithakinin duyurduğu kapaklara beğenmedim tarzında yorum gelse direkt savunma pozisyonuna geçiyorsunuz. Çok sırıtıyor artık.
İthaki daha önce başka yayınevinden çıkan kitapları sırf daha fazla satsın diye BKK etiketiyle satmayı bırakmalı. Naçizane sırf BKK kitaplığı bozulmasın diye elimde var olan kitabı bir de İthaki etiketiyle almam.
BKK içinde yayınladıkları Yüksek Şatodaki Adam’ın da diğer BKK kitapları kadar satılmadığına eminim, öyle olsa her gün X’te önüme Yüksek Şatodaki Adam’la alakalı sponsorlu tweetler düşmezdi. Daha önce hiçbir BKK kitabı için bu kadar reklamlı gönderi yaptıklarını hatırlamıyorum.
Sarı Yüz çıktığında da reklam verdiler. Kitapyurdunda eski ilk kapaklı hali 180 küsür satmış görünüyordu son kontrol ettiğimde 310 adet satılmış bu sadece kitap yurdu diğer sitelerde ortalama 100 kopya satmış olabilir. İlk baskıda 2000 yada 3000 kopya basıyorlardır.
Bu eserlerin klasiklerden çıkması için 30 yıl söylentisi doğru ise Hyperion 3&4 2026 ve 2027 sonu gelecek gibi. Biri 96 da diğeri 97 de çıkmış.
2000 öncesi demişlerdi diye hatırlıyorum 30 yıl değil.
Tam emin değilim bende. Burada sanki 30 yıl diye görmüştüm. 2000 de olabilir.
Tanımadığınız insanlar hakkında yanlış yargılara vardığınız o kadar belli ki. Birinci filmi 12-13 kez (üstelik filmi ilk defa 80’lerin sonunda izledim ki siz o zaman doğmuş muydunuz emin değilim ), ikinci filmi de 6-7 kez izlemişimdir. Bunu size açıklamak zorunda değilim elbette ama herkes sizin İthaki övmek adına nasıl ön yargılı davrandığınızı görsün diye yazdım. Bunu daha önce de size söylemiştim, aşırı korumacı davranıyorsunuz.
Filmi izleyen herkes origami ile pegasus yapıldığını bilir. Ancak kapağa bu şekilde koyun çizimi eklemek bana alakasız geldi. Sonuçta bu bir bilimkurgu romanı ve kapağa baktığınızda bunu hissetmeniz gerekir diye düşünüyorum.