Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

1 Beğeni

8 Beğeni

4 Beğeni

Ah be konu çok iyi ama işleyememişsin be abi

1 Beğeni

Runik Kitap yeniler. İçlerinde daha önce paylaştığım kitaplar da bulunuyor olabilir.

12 Beğeni

Dil içi çeviri yapılmış mı? Günümüz Türkçesi için kim hazırlamış bilmiyorum ama şöyle güzel bir baskı yapmışlar.

“Nutuk”, sadece bir tarihi anlatı değil, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşunun belgesidir. Biz de Ephesus Yayınları olarak, altı yıllık titiz bir çalışma sonucunda, bu kıymetli eseri herkesin rahatlıkla okuyabilmesi için yalın, açık ve günümüz Türkçesiyle sadeleştirdik. Bu yalnızca bir sadeleştirme değil, aynı zamanda özenle hazırlanmış özel bir baskıdır. Özel deri kaplı kutusu, deri cildi, yaldız detayları ve koleksiyonluk nitelikte özel tasarımıyla tarihimize ve kurucu önderimize yakışır b ir saygıyla hazırlanan bu eser, hem içeriğiyle hem de dış görünümüyle rafınızda ayrı bir yer edinecektir. Çünkü Atatürk’ü tanımak ve fikirlerini değerlendirebilmek için önce onu gerçekten anlamak gerekir. Artık “Nutuk”, herkesin anlayabileceği bir dille elinizde. Yüz yıl öncesine berrak bir pencere açmak için…

8 Beğeni

Bende İnstagram’da gördüm, hoşuma gitti baskısı. Almaya çalışırım. Sadece biraz ince gibi ama punto- boyut vs kaynaklı mı bilmiyorum.

Ekleme: 704 sayfa yazıyor. Bana çok ince gözüktüydü :sweat_smile:

2 Beğeni

Nasıl sadeleştirdikleri, kimin hazırladığı da önemli.

Örneğin daha hemen girişte şu kelime de (mütereddi) günümüz Türkçesi ile nasıl ifade ettikleri hazırlayanların niyetinin beyanı gibi ayrıştırıcı oluyıor Nutuk baskılarında.

Millet ve memleketi Harb-i Umumî’ye sevk edenler kendi hayatları endişesine düşerek memleketten firâr etmişler. Saltanat ve hilâfet mevkiini işgal eden Vahideddin, mütereddi, şahsını ve yalnız tahtını temîn edebileceğini tahayyül ettiği denî tedbirler araştırmakta.

Çok iyi okunmuyor ama şöyleymiş.

8 Beğeni

Yıllardır beklenen baskının Ephesus’tan gelmesi beni biraz sarstı. Verdiğiniz örnek gibi yorum değiştirebilecek bir çok kelime var ve Ephesus bana hiç güven vermiyor.

Forumdan gelen olumlu yorumlara göre satın almayı düşüneceğim.

6 Beğeni

Ephesus malum baskıyı duyurduğu zaman ilk gördüğüm anda dahi samimi gelmedi. Bununla ilgili yorumumu belirttim diye beni engellemişler. Eleştiri yok, hakaret yok, oldukları şeyi kabul etmiyorlar. :clown_face:

5 Beğeni

Yorum farklılıkları çok fazla diye çok fazla olumsuz yorum okudum

2 Beğeni

Alınacak gibi bir durum yok ortada şuan, sosyal mecralarda bir sürü olumsuz yorum paylaşılmış ve açıklamalarıyla beraber

2 Beğeni

22 Beğeni

Devam kitaplarının olduğunu hatırladılar demek :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

10 kitabı 2035 e kadar bitiriler.

2 Beğeni

Mars Destanı’nı hatırlasalar keşke.

5 Beğeni

Sadece 2 kitap çıkacak demişlerdi seriden. Birbirinden bağımsız diye kitaplar. 2 kitap seçmişler

5 Beğeni

Kaldı 8 kitap :joy::joy::joy:

Bekleyelim de geçsin yıllar

Saçımızda çoğalsın kırlar :musical_note:

@Nihat_Serkan eğer öyleyse çok iyi.

4 Beğeni

Culture hikaye olarak bağımsız fakat aynı evrende aynı galakside geçen olayları kapsıyordu sanırım. Players of Games ve Use of Weapons kitapları en sevilenlerden diye duymuştum bunlardan en azından birini çeviri olarak görmek sevindirici

4 Beğeni

Son 5 kitabının çıkış tarihleri 30 yılı dolduranları alıyorlar seriye.

3 Beğeni