Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Kırmızı Kedi sevdiğim bir yayıneviydi, yazık olmuş. Zira Sia ve Monokl devamını basmadıkları kitaplar yüzünden kara listemdeydi. Kırmızı Kedi de böylece eklenmiş oldu.

1 Beğeni

Böyle bir haber olsaydı sosyal medya hesaplarından paylaşırlardı ama ne Twitterda nede İnstagramda bir paylaşım göremedim. Hem zaten Kırmızı Kedi Yayınları yoğunlukla gazetecilerin kitaplarını basıyor.

2 Beğeni

Ne Sia Ne Kırmızıkedi’den böyle bir paylaşım görmedim. Birleştiklerini vs düşünmüyorum açıkçası.

3 Beğeni

Umarım dediğiniz gibidir.

2 Beğeni

Sia ve Monokl aynı çatı altında Kırmızı Kediden bağımsız ilerliyor. Öyle bir birleşme söz konusu değil.

5 Beğeni

Şöyle bir haber yapılmış:

MonoKL Yayınları, Yola Sia Kitap Çatısı Altında Devam Edecek

3 Beğeni

Sia ile Monokl birleşmişti. Bizim kastettiğimiz Kırmızıkedi ile olan bir birleşmenin olmaması.

1 Beğeni

Sia Kitap GYY İlknur Özdemir öncesinde Kırmızı Kedi’deydi ayrılıp orayı kurdular. Kırmızı Kedi sonrasında edebiyat kısmına özen göstermedi ve epeyce boşladı. İlknur Özdemir döneminde Kırmızı Kedi’den çıkan pek çok edebiyat yayını Sia’ya geçiyor.

2 Beğeni

Aslında birleşme de yanlış anlaşılabilecek bir tabir. Sia, Monokl’ın tüm haklarını aldı demek belki daha doğru bir tabir olur.

Evet Kırmızı Kedi ile birleşme veya geçiş gibi bir durum asılsız ve doğru değil.

3 Beğeni

O zaman bu duruma erken sevindik demektir.

Aynı ekip aynı şekilde çıkarmaya devam edecek, sadece kapaktaki logo değişecek.

2 Beğeni

Bana kalırsa olumsuz bir durum yok, Kırmızı Kedi’nin İlknur Özdemir zamanında bastığı kitapları seviyorsanız sevinmelisiniz hatta bence. Çünkü o zaman bu kitapları basmaya değer gören kişiler aynı düşünceyle yeni yayınevinden devam ediyor, Kırmızı Kedi’nin yeni ekibi basmaya değer görmediler ki senelerdir yeni baskı yapmadılar.

Glenn Meade’nin Son Tanık kitabının künyesi;

Kitapyurdu’na göre de en son 2018’de baskı görmüş. Sia Kitap kuruluşu 08.08.2019. Genel olarak Glenn Meade kitaplarına bakarsak Kitapyurdu’na göre Sia kitap kuruluşundan sonra sadece 3 kitaba baskı yapılmış ve muhtemelen bunlar da eski ekibin hazır ettiği kitaplar. Sonrasında yazara dönülüp bakılmamış bile. Kısacası yazar ona kıymet verenlere dönmüş oldu.

7 Beğeni

Arkadaşımın söylediklerine katılıyorum. İlknur hanım daha verimli ve üretken olabileceği, bağımsız karar alabileceği bir ortamda.

5 Beğeni

Glenn Meade’in Sia’ya geçmesine açıkçası sevindim ben. Kırmızıkedi’de baskısı olmayan kitaplar vardı. Şimdi Sia’dan çıktıkça toplarım.

1 Beğeni
5 Beğeni

Kırmız Kedi, dağıtım işinde Eganba’yı batırınca küçülmeye veya kitaplarında maliyetlı kitapları azaltmaya gitti. Sia’da onların basmadıkları veya basamayacakları yazarlarla devam ediyor.

1 Beğeni

Kırmızıkedi’den yakında yeni kitap geliyormuş. İnstagram’da devamlı paylaşıyorlar. Aşırı merak ettim.

1 Beğeni

Sana Emanet, Bana Emanet, Bize Emanet paylaşımlarını mı diyorsun. Yavuz Oğhan’ın Kırmızı Kedi’den kitabı çıkacak, muhtemelen o kitap.

2 Beğeni

Gleen Meade bu ay Sakkara’nın Kumları ile açılıyor. Kasım ayında Buz Kapanı ile devam edip 2 ayda 1 diğer kitaplar baskıya girecekmiş. Bir değişiklik olmaz ise yeni romanı Mart ayında ülkemizde basılacakmış.

5 Beğeni

Paylaşıldı mı? Bizim Türk rehberin Pompeii’yi beklerken bunu gördüm. Üç hafta önce çıkmış. SPQR yazarı Beard. Akademik çevrelerde kabul görmüş bir esermiş. Göksel Göksoy eminim daha akıcı yazmıştır. Kitaplar ucuz olsa ikisi alınır, birbirini tamamlardı.

“Vurmayın, adamlar öldü.

4 Beğeni

Çok iyi haber. Çıktıkça alırım.

3 Beğeni