Nerden çıktığından bağımsız olarak cover artistlerin elinden çıkmış kapaklar sevdiğim için bunları tercih ederdim.
Ben bu konuyu yabancı bir forumda sormuştum 30. yılını dolduran kitapları SF Masterworks adı altında basıyorlarmış. Bu sene 1996’da basılan Bilimkurgu kitapları klasik oldu.
Uğultu Tepeler filmi zaten kitaba hakaret bir de film kapak yapmışlar ![]()
‘Yolcular’ı okuyup gayet başarılı bulmuştum; takibe aldığımdan sevindim yeni kitabının çıkacak olmasına.
Hemen her kitabın e-kitabı varken bir kitaba (özel bir limitli baskı, imzalı bir koleksiyon örneği falan değilse) 10-20 kat para vermek saçma. Market sepetinde sürünen birçok kitap piyasanın çekilince 20 katı fiyat görüyor. Bu da bizim toplumsal ahlaksızlığımız aslında.
Nox Yayınları’ndan da Evlilik Yasası çıktı. O da baya ilgi çekici görünüyor.
Kıyamet kitabı amazon veya 2.el beklerim gibi
Bayağı kalın bir kitapmış. Hiç dikkat etmemiştim. 650 sayfa iyiymiş.
Balım hanım ben bu mesajda baskısı tükenmiş ve tekrar basılmayacağını düşünerek insanları kazıklamaya çalışan sahaflardan söz ettim. Kıyamet Kitabı 12 yıldır baskısı yokmuş ben hangi sci-fi sub redditinde gezsem bu kitabı öneriyorlardı alıp okumak istiyordum ama makul bir fiyatta bulamadım tekrar basılır ümidim vardı ve tekrar basıldı alıp okuyacağım.
Burcu Okay’dan bahsediyorsak, sanırım burada yazmıştım, Ege Üni EskiÇağ Tarihi üzerine Doktor ünvanı olan bir kişi. Akademiden gelme olduğu için, kötü olacağını hiçbir şekilde düşünmüyorum. Ama tedirginliğinizde haklısınız. Ben bu şansı vereceğim kendi adıma.
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama benim için bir bilimkurgu yada korku kitabının kapağında nal kadar NY Times Bestseller yazısını gördüğüm an hevesim kaçıyor. İthaki bunu çözmüş bir eser hakkında kısa öz bilgileri veya aldığı ödülleri kapağın arkasına yazıyor olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.
seriye uyuyor evet ama bu tür 3 kitaplık seri kitapları 120 kitaplık bir seri içinde basarsanız bilmeyen birisi için hangi kitap hangi serinin kaçıncı kitabı olduğu takip edilmesi imkansız oluyor, seri kitap olmasının bir anlamı kalmıyor, bakıyorsun aynı yazar evet bu kitaplar bağlantılı olabilir diye düşünüyorsun sadece.Hyperion evet klasiklerin içine girer ama bari kapakta hyperion serisi 2. kitap, 3.kitap olarak belirt. Ama ben buna hiç girmeden güzel, ithakinin tsarlayacağı bir illüstrasyon kapak ile çıkarsaydı çok daha güzel olurdu ama bu seferde ne kadar satar sorusu ortaya çıkıyor.
Ayrıntı yayınları sitesine erişim sağlayamadım. Bu kitap bilimkurgu serisinden mi çıktı, biliyor musunuz?
düzeltme: sanırım bu seriden değil kapak tasarımı farklıymış, yeni fark ettim.
Canım yavrum Edward Gibbonlar ön satışa çıkmış. Daha korkutucu bir fiyat bekliyordum. Baskı ve kağıt kalitesi ne alemde bilmiyorum tabii.
ek: İlk fiyatı 2.000 TL idi.