Mesele yayınevi vizyonu mu yoksa çalışanların kısıtlı yeteneği mi ? Google diye bir şey var. Kitabın ingilizce ismini yazıyorsun sana kapak fotoğrafarı falan geliyor. Az bir bakar insan ya azıcık.
Çünkü kötü kapak yapmakta üstümüze yok.
Bütün serilerin ilk kitabını çıkarıp devam kitaplarını çıkarmadan (devamını yayımlamayacakları ya da yıllar sonra canları isterse ikinci kitabını yayımlayacakları) yeni serilere başlamak İthaki Yayınları.
Altın Kitapların kapaklarını kim hazırlıyor acaba? Devasa puntolarla kapağa KING yazıp tasarıma bakınca “ne kadar güzel oldu” mu diyorlar merak ediyorum? Bu kadar estetikten yoksun tasarımlar yapmak bilinçli bir tercih olmalı. Herhangi bir kitapçı dolaşılsa dahi böyle kapaklar yapılmaması gerektiği kavranılırdı. Onlar dışında da bunu yapan yayınevi kalmadı neredeyse.
Türkiye’de hemen hemen her sektörde mantık “nasılsa mecbur alacaklar”, “herkesi memnun edemeyiz”, “neden daha fazla masraf yapayım” şeklinde olduğu için şaşırmıyorum elbette.
Sistem Altın Kitaplar özelinde “İstediğiniz kadar bıdı bıdı yapın umrumda değil, beğenmiyorsanız almayın” çerçevesine sıkışmış durumda. İnsanlar da satın alıyor ve yayınevi satışlardan memnun olacak ki aynı tasarım dilini kullanmaya devam ediyorlar.
O sıçanlar ne öyle ya sdsddf
Yayınevi soruma cevap vermedi. Bir sürü insan tepki gösterince sosyal medya hesabından yeni faresiz kapağı paylaştılar.
3 gün foruma girmedim, forumca ilgi alanımızda olan 300 kitap çıkmış.
1 hafta gelmezseniz Malazan çıkacakmış. Söylentiler doğru mu ?
Bir sonraki iş yoğunluğumda forumu takip etmeyecek olursam Malazan niyetine diyeyim bari.
Pegasus da bir sürü bandrol almış onların paylaşıldığını göremedim atlamadıysam.
Naomi Novik Temeraire 7 ve 8 geliyormuş.
Mark Lawrence Kızıl Kraliçe’nin Savaşı 2 Yalancının Anahtarı bir diğer gözüme çarpan kitap.
Daniel Cole Kukla Üçlemesi son kitabı Son Oyun.
Trudi Canavan - Büyükelçinin Görevi, Büyücüler Loncası devam üçlemesinin ilk kitabıymış.
goodreads - The Ambassador’s Mission
Pinhan Yayıncılık Andrew Lang’ın Masallarını basıyormuş. Hepsini basıyorsa epey kalın olacaktır.
Jaguar Kitap’tan Yu Hua kitabı Yedinci Gün.
Ayn Randler,Dark Age,Broken Throne yine yok allammmm😡
Bu konuda takdir ediyorum, yaptık oldu demiyorlar.
Hep aynı şeyi söylüyorum ama, artık çeviri konusunda da geri adım atıp bir kontrolden geçirmeleri gerekiyor. İnsanlar Stephen King’i sevdiği için alıyorlar. Altınkitaplar herhangi bir güzellik katmıyor, eksiye düşürüyor kitaplarını King’in.
Umarım çeviriler daha güzelleşir bu etiket fiyatlarını basmayı bilenler bir dinlese biz okurları keşke