Ben yayınlarında yazmıştım, çevirinin özellikle de seri ismi başlık gibi noktalar da tam çeviri kulağa hoş gelmezse odak dilde biraz bükülme yapılabilir, sonuçta okuyucu Demon Slayer 2. Cildi aldım derken ki hevesi ile, İblis Keser derken farklı olacak. Şu an dediklerimiz gibi. Bu sebepten Bleach, One Peace gibi öylece de bırakılabilirdi.
İblis Avcısı güzel olurdu ancak mangada DS olan şey bir kılıç yani bir silah olduğundan kişi olmadığından böyle çevirdik dedi. Baktığı açıdan doğru ama Demon Slayer kalsa kulağımız daha bir memnun oldurdu en azından.
Madem böyle yaptılar artık alışacağız tabii
No can do babydolls
1.Infinity Gauntlet
2.Infinity War
3.Infinity Crusade Cilt 1
4.Infinity Crusade Cilt 2
5.Infinity Abyss
6.Marvel Evreni Son
Internette böyle bir sıralama buldum. Bunun dışında öncesi - sonrası veya aralara giren başka ciltler var mı? X-men atom savaşı one shot mı? Marvels - Mucizeler alacağım bu ay okuyan varsa düşüncelerini paylasabilir mi?All-New X-Men & Uncanny X-Men birlikte okunması lazım herhalde ve sonra gelen başka ciltler var mı? Son olarak sürekli buraya yazıp sizleri rahatsız etmek istemem devamlı bir öğrenme sürecindeyim o yüzden yerli- yabancı farketmez bunları ve fazlasını öğrenebileceğim kaynak varsa paylasabilir misiniz?
Infinity Saga için ilk 4 cildi okusanız bile yeter. Tie-in sayıları falan da vardı ama o 4 cilt hikayeyi anlamak için yeterliydi hatırladığım kadarıyla.
Reddit ve comic book herald okuma listeleri için iyi oluyor. Ben Reddit’i daha çok seviyorum çünkü yorumlardan neleri okumak gerekli neler gereksiz anlaşılıyor. Comic Book Herald genelde tam okuma listesi yapıyor, o da bana gereksiz geliyor. Sırf event var diye okumayı düşünmediğim serinin ucundan kenarından event’e bağlanmış sayısını okumak istemiyorum pek.
Katılıyorum bir de o tarz okuma listelerinde dedesinin amcasının kızını da katıyorlar ve Türkçe okumak istiyorsa o zaten basılmamış oluyor.
@JamesSunderland @malady teşekkür ederim.
Infinity Abyss ve Marvel Evreni Son okumasam ne kaybederim ? Eğer çok gerekli değilse onların yerini başka şeylerle değerlendiririm.
Gaunlet, War, Crusade devamlı ve birbirini tamamlayıcı rollerde. Aslında en önemli eser Infinity Gauntlet burada. Filme bir nebze temel alınan eserdir. War da güzeldir ama Crusade çok iyi değil. Abyss ve Marvel Evreni Son tek cilt bağımsız hikayeler ama başta Thanos olmak üzere baş karakterler yine önceki serilerden tanıdığımı isimler. Okumasanız da olur, çok üst düzey hikayeler değiller.
Marvel - Mucizeler tamamen bağımsız bir eser. Herhangi bir seri ile bağlantısı yok. Marvel tarihine farklı bir bakış açısı ile yaklaşıyor. Alex Ross’un harika çizimleri ile mutlaka okunması gereken bir eser.
All New X-men ve Uncany X-men, All New All Different Marvel dönemindeki seriler. @JamesSunderland 'in paylaştığı listede olduğu gibi birbiriyle paralel ilerliyorlar. Galaksinin koruyucuları ile de yolları kesişiyor. Yalnız listede All New X-men 7 sayı, Galaksinin Koruyucuları da 5 sayı şeklinde gözüküyor ama Marmara çizgi iki seride de son iki cildi birleştirip tek cilt şeklinde bastığı. Yani birinde 6 cilt, diğerinde 4 cilt mevcut. Uncanny X-men de 6 cilt.
Ben bir seri kaç ciltmiş diye bakmam için genellikle https://www.comixology.com/ sitesini kullanıyorum. Tabi orada kendi içinde serileri görebiliyorsunuz. Diğer seriler ile bağı gösterilmiyor.
Marvel Kozmik ölçek hikayeler için Annihilation serisini tavsiye edebilirim. Gerekli şeylerden 3 cilt olarak çıktı ve tamamlandı.
Comixology üzerinden serilere bende bakıyorum ilk bakış için faydali oluyor. Yeni bir okuyucu olduğum için önceden çıkmış dikkatimi çeken serilerin bazı ciltleri tükenmiş oluyor o yüzden başlayamıyorum. Ikinci el üzerinden halletmeye kalksam çok tuzlu oluyor ya da ürün kullanımdan dolayı çok iyi olmayabiliyor. Ayriyetten insanların yorumları çok etki ediyor sonuçta sıfır bilgi ile basladigim için iyi veya kötü yorum benim için önemli. Yakınlarda gidip inceleyebileceğim bir satış yeri olmayınca kendi yorumuma göre ortaya cikan işi değerlendiremiyorum. O yüzden yeni başlayan serilere yönelicem herhalde. Batman rebirth başladım. Immortal hulk düşünüyorum. Dediginiz 3 ciltlik seriye bakacağım. Teşekkür ederim.
Bu Sandman mangası mı?
Yanlış bilmiyorsam öyle.
Merhaba, ben manga ve çizgi roman almak istiyorum. daha önceden amazondan alıyordum ama stoklar yenilenmiyor ve olanlar da çok pahalı. BKM hasarlı ve geç gönderiyor bu ikisinin dışında genel olarak kullandığınız bir site var mı?
İstanbulda yaşadığım için ben genelde Gerekli Şeyler ve Arkabahçeye gidiyorum çünkü internet sitelerine 16-17 tl kargo ödemek istemiyorum.
Orada fiyatlar bir tık daha pahalı oluyor diye biliyorum.
Gerekli Şeyler ve Arkabahçe indirim yapıyor mağazalarda da.
Öyle amazonun yaptığı gibi %50 indirimler falan beklemeyin ancak edessa çok güzel paketler, fiyatları da çok pahalı değil bence. %30-%40 indirimlerle alabilirsiniz. Bir sürü de ayraç koyar. Kargosu da hızlıdır. “Bence” internetten en sağlam satış yapan çizgiromancı.
Yayınevlerinin kendi internet sitelerinden alabilirsiniz.