Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Dolar, euro çok arttı evet ama ciltli olmayan ince kapak bir kuşe kağıtlı çizgi romanın bu fiyata satılması bir hayli garibime gidiyor…

2 Beğeni

Eyvah eyvah! Ben de iyi ki almışım geçen hafta. Ben 560 lira etiket fiyatıyla almıştım tüm seriyi ve şuanda tam tamına 778 lira olmuş…

1 Beğeni

Vaiz serisi 480 TL etikete sahipti (9 cilt tam set) şu an 676 TL. :smiley: Yeni yılda ne kadara zam gelecek merak edenler için net.

Vaiz için %40 gelmiş hatırladığım Sandman 2 cildi vardı 10 ve 11 40 TL etikete sahiplerdi (Amazon’da hala öyle) 65 olmuşlar yani yaklaşık %40.

Akira ve birçok çr’nin bulunduğu güzel bir sepet yapmıştım fakat gel gelelim Akira manga ve tersten okuyarak başlıyormuşsunuz. Bunu görür görmez sepetten çıkarttım. Bunun çizgi roman gibi olan versiyonu çıkmaz değil mi? Keşke iki türlü de tasarlayıp satsalar böyle şeyleri…

Fiziksel kopyaları her zaman bu yüzden yadırgamışımdır. Alışamadım gitti bir türlü…

1 Beğeni

O dediğiniz şey çoğu manga için %99 imkansız.Japonların gelenek bağlılıkları burada da devreye giriyor ve zaten izinleri olmadan bir adım dahi atamıyorken teklif sunsanız bile veto yersiniz normal kitap yönüyle basılmaya.

1 Beğeni

Şeytan diyor dijital versiyonunu al sonra da ondan baskı alıp istediğin gibi oku. Tabii dijital versiyonu varsa.

Edit: Akşam akşam masraf çıkartmayalım şimdi. Evet böyle de anında vaz geçerim.

@Arcade Zevksiz Japonlar. Bu işi bilmiyorlar. Bence bir an evvel bırakmaları lazım. :hocho:

1 Beğeni

Aslında bunun biraz da dilleri ile alakası var.Japonca sağdan sola okunuyor,bizimki gibi soldan sağa değil.Onlar da böyle ters yapmışlar bu yüzden ilk mangaları öyle de gitmiş.

2 Beğeni

Yok biliyorum yahu sadece takılıyorum. :blush: Ama yine de soldan sağa olsun 5 fazla olsun derdim ben. :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Bence sıkıntılı değil bir kez okusanız alışırsınız.

1 Beğeni

Tamam o zaman bunu ciddi ciddi düşüneceğim. Aldığım zaman beğenmezsem de ücretini senden isterim ama. :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Tabi bulabilirseniz beni :crazy_face:. Şaka bir yana okumadım henüz Akira’yı ben de yolunu gözlüyorum şu an ama çok sağlam bir eser olduğu konusunda herkes hemfikir gibi. Siz de alın okuyalım.
Bence manga kültürüne özellik kattığından hoşuma gidiyor tersten okunması. Hatta uzun süre sadece manga okuduğum bir dönemimde elime bildiğimiz bir basımda kitap alınca ters çevirmeye çalışıyordum resmen :joy:.

@Rockatansky Sandman ve Vaiz’i bunca zaman ertelediğim için çok üzüldüm bu zam haberine. Acaba eski fiyattan alabildiklerimi alsam mı cüzdanıma çok büyük bir darbe vurma pahasına :weary:.

Bulurum o konuda endişen olmasın. :crazy_face: Akira’yı yıllar yıllar önce biliyordum ben. Yanılmıyorsam 1988 yılına ait filmi var. Ben de oradan biliyorum. Bir de düz kitap gibi olsaydı tadından yenmez olacaktı. Belki alırım şu an fiyatlar ne durumda bilmiyorum. Yarın bir sepet karşılaştırması yapıp son duruma bakmam lazım. Kitapları bölük pörçük almayı sevmiyorum. Genelde 5-10 fazla veriyorum tek bir yerden alıyorum. İnsan değişiklilere çok çabuk alışıyor. Beğendiğiniz mangalar olduysa onunda etkisi olmuştur. :smiley:

1 Beğeni

Okuma biçimi sayfa içinde de sağdan sola doğru (panel olarak) olacak yine de.

Şeytan boşuna fısıldıyor diyorsun yani. :expressionless:

Günümüzde Japonca soldan sağa yazılıyor. Senin bahsettiğin geleneksel dikey yazımda sağdan sola ama yukarıdan aşağı okunuyor. Kaynak

Güncelleme: eğer dikey yazılmışsa sağdan sola okunur, yatay yazılmışsa soldan sağa okunur :laughing:

Cidden çok fena zam yapmış İthaki. Ben şok.

1 Beğeni
9 Beğeni

Manga açılışını yaptı İthaki de.

6 Beğeni

Çizgi romanlara zam gelmeye devam ediyor. Marmara Çizgi’de zam yapmış mecburen. Monster 1’in etiket fiyatı 64 TL olmuş. Lone Wolf’lar 39 TL olmuş. OMG!

6 Beğeni