Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Jujutsu Kaisen 0-1. ciltler satışa çıkmış uzun bir bekleyiş sonunda :tada:

7 Beğeni

Daha yeni manga siparişi geçmiştim🥲

1 Beğeni

İyi ki manga okumuyorum :confused: Comics yeterince cebe zarar zaten…

2 Beğeni

Kitap alışverişlerim anlık oluyor ama her ay serilerin yeni ciltleri çıktığı için aylık ayrı bir manga bütçe ayırdığım doğrudur inanılmaz hızlı çıkıp bitiyor ciltler, çıktığında alamazsam kaçıyorlar 😵‍💫.
@Hayalperest0 Zaten hep böyle olmaz mı :woozy_face:.

1 Beğeni

Ben manga almaktan neredeyse vazgeçtiğim için az da olsa rahatladım yani sadece birkaç seriye devam edeceğim ama çizgi roman koruyucusu almam lazım fasikül çizgi romana sardığım için şu sıralar ve onların da fiyatı uçmuş durumda.Tanesi 2 TL yani,20 tane alsam ki o şuan yetmez bile 40 Tl yani.

1 Beğeni

Mangalar daha uygun aslında.

1 Beğeni

Kesinlikle. Geçen gençlik yolculuğu 5 yoktu 6-7-8 vardı 5’i buldum bir yerden sonra 6-7-8i alırım dedim. Şimdi 6. Cilt kalmamış. Ben 6. Aldığımda da kesin 7-8 bitmiş olur :sweat_smile:
Kısacası mangalarda günceli yakalamak gerçekten önemli😅

1 Beğeni

Ben de her seriyi değil daha önce okuyup beğendiklerimi yada merak ettiklerimi topluyorum. Her seriyi toplamak gerçekten çok zor 🥲

1 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. Bi ara bu baskı bulamama meselesinden çıldırıp güncele gelemeyeceğim serileri elden çıkarttım. Şimdi tamamlanmasına az kalmış ya da yeni basılmaya başlanan serileri alıyorum sadece. Ajin ve Titana Saldırı bitsin yeni bir seri daha toplamaya başlarım belki.
Gerçi geçen bir hata edip dolaptan Gençlik Yolculuğu 1-2 yi aldım ben de merak edip. Bakalım toparlanacak mı :woozy_face:.
Benim de sizin gibi seriyi toplama gayretim yok. Kan, vahşet, savaş korku seviyorum mangalarda ve onları kaçırmamaya çalışıyorum. Diğerleri kafama göre alıp okuyup satıyorum çoğunlukla.

1 Beğeni

Ben 10-11 senedir okuyup izlerim anime ve manga. O sebeple çoğu ülkemizde çıkan çoğu mangayı okumuşumdur. Sadece son yıllarda yeni çıkan serileri ve beğendiklerimi topluyorum. Mesela attack on titan. Lise zamanınmda ilk çıktığı zaman bitmesini bekleyip bitirmiştim anime daha sonra mangadan devam edittim bu yılda son cildi çıktı. Sonunu okuyup hayal kırıklığına uğradığım için düşünmüyorum toplamayı ki bu sene çok popüler oldu ülkemizde gerçekten bulunması ve toplaması zor bir seri😅

1 Beğeni

Bende manga toplamaya yeni başladım. Tabi uzun zamandır anime ve manga dünyasının içindeyim ama malum yollardan erişiyordum. Şimdi param olduğu için doğru olanı yapıp manga satın almaya başladım. Şimdilik Ajin, Haikyu, Akira ve Monster aldım. Ve Jujutsu Kaisen ise animesini izleyip çıldırdığım biri seri oldu. Mangası için de sabırsızlanıyordum. Hemen şipariş vereceğim.

Gerekli Şeyler sanırım 500 adet baskı yapıyor. Hiç ara baskıları bulamıyorum. Baskısı olsa Naruto’yu çok almak istiyorum. Mesela Akılçelen’nin mangaları her sitede bütün baskıları var. Anlamadım bu işi. Umarım Gerekli Şeyler’de baskıları kısa zamanda yenileyebilir.

2 Beğeni

Bismillarihrahmanirrahim… Daha yeni sipariş açıldı nasıl tükenebilir :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: Yarın mağazaya gidicem acaba bulabilir miyim :sweat_smile::rofl:

1 Beğeni

Şaka mı bu? Gerçekten 500 tane falan basıyorlar sanırım :slightly_frowning_face:

2 Beğeni

Yalnız olmamak çok güzel…Animesine yıllar önce güncel şekilde başlamıştım, sonrasında yeni sezonları beklemeye dayanamayıp mangasına girişmiştim.Geçen finalini baştan savma şekilde okudum, bu seriye gerçekten hiç yakışmayan kalitesiz bir son olduğunu düşünüyorum.O yüzden toplamayı benzer şekilde düşünmüyorum.

Lakin aynı düşünceleri Naruto, One Piece ve Bleach içinde yaşıyorum.İlk manga ve animem Naruto, ama kaç yıl geçti daha yarısı bile çıkmadı ülkemizde.Bleach ve OP saymıyorum bile…:sweat_smile: Ben Akira, Lone Wolf vs gibi istisnai seriler hariç mümkün mertebe uzun Türkçe manga serilerini almıyorum, zaten yıllar önce okuduğum serinin yarısı ancak çevrilmişken toplamak gereksiz geliyor. :pensive:

2 Beğeni

Gerçekten çok baştan savma. Hatta aklım almıyor bu kadar ince detayları düşünen bir insanın böyle bir son bulması. Resmen ch 123’ten sonrası çöp 🥲 Hayran teorileri daha iyi iş çıkarmıştı. Birde koskoca serinin sonunun code geasa bağlaması rezillik. Güya sonu hakkında çok sevinmeyin acımasız olucam sinyalleri vermişti. Benim düşüncem Erenin kazanacağı yönündeydi ki daha gerçekçi olurdu. 134 ve sonrası klasik shounen toz pembe anime sonu. Bence çok yazık oldu. Ayrıca fanlarda sanırım ortak fikirde ki mangaka ekstra bölümler çıkaracağını söylemiş, önceden daha fazla çıkarmayacağını söylemişken :sweat_smile:
Bleach haricindeki uzun soluklulara bende bulaşmıyorum. Fiyat ayrı bir dert, bulması ayrı bir dert, beklemesi ayrı bir dert. Akıl karı değil bence. Özellikle Op ömrü tükenir insanın :sweat_smile: Bleach’i de sırf animesinden farklı ilerliyor diye topluyorum ama daha 7 cilt bulup alabildim. Her an vazgeçme meyilindeyim :rofl:

1 Beğeni

Animesi ve mangası bu kadar olay yaratan bir serinin sonlara doğru bu kadar kalitesizleşmesi gerçekten çok garip, sanırım karışık-efsanevi bir son yapayım derken eline yüzüne bulaştırdı.Ben seriyi severdim ama belirli bir yerden sonra ortalama manga serilerinden birisi haline geldi. :disappointed:

Eren’in hakkı yendi ve Mikasa büyük nefretimi kazandı…

Bu basılı mangalar bizde ciddi sorun uzun seriler zaten eksik güncele yakın dahi değil ama olan kitaplarda dediğin gibi 10, 11, 12 bulunuyor 13,14 bulunmuyor böyle olunca insanın seriyi toplayası gelmiyor.Zaten efsane serilerin çoğu bizde yok çünkü onlar yerine kalitesiz manga serilerine öncelik veriliyor…:sneezing_face:
Sanırım bizdeki sıkıntı hız, Naruto ve OP senede 6 cilt çıkartılsa ki 2 ayda 1 yapar, bu şekilde güncele şimdiden gelinirdi ama ciltler arasında bile sanki yeni çıkan bir seriymiş gibi aylara varan boşluklar var.

BLEACH gerçekten hem animesi hem manasıyla efsanevi bir seri en azından onun güncele gelmesini isterdim.Manganın finalini okuyalı yıllar oldu ama ülkemizde daha yarısı ancak çıktı…Ben arada senin gibi toplamayı düşünüyorum ama sonrasında vazgeçiyorum.
:sweat_smile:

Sanırım durumu en iyi özetleyen görsel olabilir…

images (53)

3 Beğeni

Hazır bu kadar manga muhabbeti dönmüşken bir süredir aklımda olan bir öneriyi sunmak istiyorum.
Başlığın adının “Yeni Çizgi Roman / Manga Haberleri”’ yerine “Yeni Çizgi Roman Haberleri” olarak güncellenmesini öneriyorum.

Bildiğiniz gibi Manga Japon çizgi romanına verilen isim. Amerikan çizgi romanı comics olarak geçerken, italyan ekolü Fumetti, Fransız - Belçika ekolü de Frankofon olarak geçer. Hatta Manwa vardı galiba Kore miydi neydi? Türkçede ise çizgi roman diyoruz genel olarak hepsine.

Bu şekilde “Yeni Çizgi Roman ve Japon çizgi romanı haberleri” oluyor.
Böyle iyi diyorsanız başlığın adının “Yeni Çizgi Roman / Manga / Fumetti / Frankofon Haberleri” olarak güncellenmesini öneriyorum bu kez de :slight_smile:

3 Beğeni

Romandan uyarlama olunca Grafik roman da diyor yayıncılar. O da eklenebilir :slight_smile:

Bir de ben çocukken genelde gençler foto roman okuyordu ama o başka bir şey onu isim olarak önermiyorum. :slight_smile:

Şaka bir yana aynı fikirdeyim.

2 Beğeni

Grafik Roman edebi olarak iyi olan ama bazı insanların Çizgi Roman formatında olduğu için iyi demeye çekindiği şeylere de kullanılıyor. Watchmen, Sandman, Güngezgini vb.

Bir nevi iyi demeye çekinilen fantastik kitaplara Büyülü Gerçekçilik denmesi gibi.

3 Beğeni

Diğer ülkelerin çizgi romanları o adlarla ne kadar biliniyor ki ama? Manga bu açıdan başlı başına onlardan ayrılıyor. Bu başlığa sadece manga haberlerini takip etmek için giriyorum ben. Ya olduğu şekilde kalmasının, değişiklik yapılacaksa da iki ayrı başlığa ayrılmasının taraftarıyım.

4 Beğeni