İşte o hazırlık postlarından sonra sorunlar çıkarmış Japonya tarafı,ondan 2.cilt çıkmıyor.
24.09.2021 tarihinde arkadaşımla konuşmuştum. Ss’ini silmişim baskıya gitmişti onayı aldıktan sonra öyle bir gönderi paylaşmışlardı.
Akira için her süreçte mangakanın bizzat onayı gerektiğinden uzun sürdüğü söylendi. Bu süreçler uzun olabiliyor. O bahsettiğinizde de kapak onayına gitmişti diye biliyorum.
Bahsettiğiniz şekilde bir beyanı yayınevi yetkililerinden hiçbiri söylemedi. Ve insanların tam tersi kaliteli eserler gözünde tütüyor …
Ya demek istediğim şu Japonya tarafı sorunlu olmasa 2.cildi çoktan çıkardı.Milletin şuan almama sebebi de 2.cildin çok ertelenmesi,ondan almıyorlar umudu kesip.
Bu arada Limit 1.cilt haberi verilmiş aynı zamanda o kadar süre geçmiş üzerinden Limit 3.cilt çıktı.
Limit 3 çıkalı en az 3 ay oldu,4.cilt yolda.
Neden yayınevi hakkında yalan söylediğimi ima ediyorsunuz anlamadım gayet ciddi bir şekilde Akira satmıyor bu yüzden çok satacak seriler basıp maddi olarak satmayan serilere kaynak ayırıyoruz dediler. Canlı yayınlara bakın isterseniz ben yalan söylemiyorum ama siz sanki bir firmaya çok güveniyorsunuz.
Oha, o kadar çok oldu mu
Kimse hatırlamıyor öyle bir şey,siz ısrarla aynı şeyi diyorsunuz.Öyle bir açıklama cidden yapılmadı.
Canlı yayınlardan bunu bulsam ne yapacaksınız? Bulmama değecekse uğraşacağım.
Ve biraz mangaya biraz bile olsa bulaşmış herkesin kitaplığında Akira’yı görmüşümdür hiç de az sattığını düşünmüyorum.
Her yayını izlerim yapılmadı öyle bir açıklama.Hikayelerinde hatta ‘En çok haklarını alırken zorlandığınız seri’ diye soru geldi direkt çok üzülerek Akira,maalesef 2.yi bu yüzden basamıyoruz dediler.
Alişan beye ve Lamia hanıma an itibarıyla ulaştım ikisi de beni bu konuda tastikledi. Doğru hatırlıyorum.
Lütfen hâyâl gücünüz ile karışık, gerçekten uzak yorumlar yazıp farklı algılar yaratmaya çalışmayın.
Hoş bir davranış değil.
İyi forumlar.
Bulmak farz oldu, bulmazsam özrümü dilerim ama sizden de aynı davranışı bekleyeceğim.
Çoluk çocukla, farklı hayal güçleriyle uğraşacak yaşı geçtim, hayal gücünüzde başarılar.
Ya yayınevinin sahiplerine ulaştım deniliyor siz hala inadım inatsınız.Arayın durun ne diyeyim onlarca yayın arasından.
Aslında hızlı basabiliyorlar Oldboy mangası 2 cilt birleşik haliyle 4-6 ay aralığında falan basıldı. Kaç küçük ciltleri genelde 2-3 ay büyükleri 4-6 ay aralığında basıyorlar gözlemlediğim kadarıyla.(Gerekli Şeyler’den bahsediyorum diğer yayınevleri manga planlamalarını daha yeni yeni oturtuyor.)
Açıkçası çok fazla manga okuyan birisi değilim bir elin parmağını geçmeyecek sayıda seri okudum İngilizce neler kaliteli bilmiyorum. Buradan ve birkaç arkadaşımın önerileriyle neler kaliteli onları biliyorum ama basıldığı zaman da alıyorum bu serileri. Eşsiz beşliler serisi gibi seriler gereksiz geliyor bana alıcısı var mı bilmiyorum ama cidden emek ve para daha iyi serilerde harcanılabilir.
Ben dediğim diğer şeyleri dakikası dakikasına buldum Akira’nın yeterince satmadığını söyledikleri yayını hemen bulamam hangisinde olduğunu hatırlamadığım için ama merak etmeyin söyledikleri şeyleri diğerleri kadar net hatırlıyorum.
(Canlı Yayın - Jujutsu Kaisen geliyor!)
4:33’de başlıyor olaylar.
L- Keşke yeni bir seriye başlamadan önce, yeni bir şeyin tehlifini almadan önce işte ilk aldıklarınızı, one pieceleri falan bittirseniz gibi bastıklarınızı bittirseniz. (gibi bir eleştiri aldık). Bunla ilgili ne düşünüyorsunuz.
A- Elimizdekileri daha hızlı basmak tabii ki güzel olurdu bizim için, sonuç olarak yeni bir kitabı ya da elimizdekileri basabilmek için bizimde para kazanmamız gerekiyor sonuç olarak. İşte matbaaya ödemesi var. Kağıtçıya ödemesi var. Bunlar içinde popüler serileri kullanmak zorundayız. Popüler serilerin tehlif hakkını alıp basmamız lazım ki uzun soluklu seriler ki gerçekten zor okunuyo? (ne dediğini gerçekten anlamadım) mesela, hâlâ her seferinde söylüyorum favori mangam one piece ama çok uzun soluklu bir seri, mesela ilk on cildiyle kırkından sonraki ciltlerin satışları birbirinden çok farklı satış rakamları o yüzden popüler serileri yayımlamak zorundayız ki diğer serilerinde masraflarını çıkaralım. Çünkü evet satıyor mu? Satıyor ama o kadar hızlı satmadığı bir yerden sonra için onları (ne dediğini gerçekten anlamadım) etmek için diğer serileri kullanmak zorunda kalıyoruz. Eleştiriyi anlıyorum bazı yanlardan katılıyorum, belki bende işlerin nasıl işlediğini bilmesem bende böyle bir eleştiride bulunurdum. Ama maallesef ticaretinde kendine has kuralları oluyor. Mesela biri için masraflarını karşılamak için başka serilerden yararlanmak zorunda kalıyorsun. Sonuç olarak bunların hepsi bir havuza geliyor ve ona göre bölünüyor. Bu yüzden mantıklı tercihler yapmak zorunda kalıyoruz bir de mesela nasıl söyleyim yani , hiçbir seriyi yarım bırakmak gibi bir politikamız olmadığı için onlara devam edeceğiz biraz yavaş oluyor ama devam edecek. Umarım zaman içinde kadromuz büyüdükçe daha fazla mesai arkadaşımız oldukça daha hızlı, daha fazla matbaa ile çalışmaya başladık… çalışıyoruz da zaten, daha fazla matbaa ile çalıştıça umarım daha da hızlanırlar yani.
L- Umarız.
-*-
18:35
L- Enteresan bir soru Alişan bey, kaç tane dil biliyorsunuz diye bir soru gelmiş?
A- İki. Türkçe, İngilizce.
L- Peki
A- Neresi enteresan.
L- Sizin japonca bildiğinizi düşündüler…
A- Şöyle olabilir, son okumaları ben yapıyorum ya Japonca üzerinden mi yapıyor? Japonca üzerinden falan yaptığımı mı… Daha öncede söyledim farklı kaynaklardan işte internette yayınlanan… eeee… nası söyleyeceğimide bilemedim fan çevirilerinden. Normalde ingilizcesi basılmış olan viz medyanın veya başka bir şirketin yayınlamış olduğu çeviri kitaplardan da bakarak. Yani çapraz okuma yapıyorum. Yani bir o kaynaktan bakıyorum, bi o kaynaktan bakıyorum, bizim kendi çevirimize bakıyorum. O şekilde son okumayı yapıyorum. Belki o yüzden sorulmuş olabilir o soru.