Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Çizgi romanı hemen hemen yeniden baskıları tamamen bıraktılar benim bildiğim.

Kuşe kağıt sıkıntısından ve pahalılığından. Holmen baskı da yapmak istemiyorlar kaliteyi düşürmemek için.

Bence de doğru karar. Örneğin Dr. Strange 4 cilt kuşe 5. cilt Holmen. Resmen seri çok kötü oldu. Hiç basma basıyorsanda kuşe bas diyoruz. Bu seferde fiyat açıklanıyor keşke kitap kağıdı bassaydı diyoruz. Tabi ki hepimizin zevkleri, maddi durumları aynı değil ama ben çizgi romanların kuşe basılmasından yanayım.

2 Beğeni

Infinity serisini kuşe kağıda basmadılar.

1 Beğeni

Doğru, ben genel olarak söyledim. Kitabı iyi ki zamanında almışım.

1 Beğeni

Aynı durum Epsilon’dan çıkan Blade Runner çizgi romanında da var. İlk cilt kuşe. 2. cilt adını bilmediğim bir kağıt türü. Kargodan gelince hayal kırıklığı oldu ama bana da ders oldu bu durum.

2 Beğeni

Çizgi roman yayın evlerinin genel durumu şu şekilde.

Marmara Çizgi:
Kuşe olarak başladığı serileri kuşe olarak devam ettiriyor -çok yavaş ve maliyetli olsa da. Spiderman serileri, Thor, Immortal Hulk vs. Yeni seriler ve tekil kitapları enzo basıyor. Şeker Canavarı, Crossover, Lady Killer vs. Başladığı formatta seriyi devam ettirse de kağıt kalitesi düşmüş durumda. Aynı sayfa sayısındaki ciltler eskilere göre yarı kalınlıkta, şuan kullandıkları kuşe kağıdın gramajından dolayı.
Çok fazla tamamlanmayı bekleyen ve uzun zamandır devamı gelmeyen serisi var ve yeni serilere girmeye devam ediyor. Bakınız Saga, Chew, Monstress, Şeytani - İlahi vs.

JBC Yayıncılık
Marmara’ya benzer şekilde diyeceğim ama şuan devam eden bir serisi yok. New 52 serilerinin tamamı tamamlandı ve Rebirth’ler devam etmiyor gibi gözüküyor. Baskısı bitmiş tekil kitap ve tamamlanmış serilerin yeni baskılarını Retro etiketiyle enzo olarak basıyor; Batman Dünya ve Öldüren Şaka gibi. Seriyi tamamladıktan sonra Witcher yeni baskılarında da enzoya döndüler. Yine takdiri hak ediyor duruşuyla. Yeni kitaplar bekliyoruz.

Gerekli Şeyler
Neredeyse tamamen mangaya dönmüş durumda. Bu sene(2022) çıkmış çizgi romanları yok diye biliyorum. Infinity Saga hariç hep kuşe baskı yaptılar şimdiye kadar ve aynı şekilde devam ederler diye düşünüyorum tabi çizgi roman basarlarsa…

Çizgi Düşler
Çizgi Düşler de kuşe başladıkları serileri inatla kuşe olarak devam ettiriyor ama genelde olan kuşe kalitesindeki düşüş onların yayınlarında da mevcut. Son zamanlarda Star Wars, Iron Fist, Scarlet Witch gibi serilerin devam kitaplarını kuşe olarak çıkardılar. Hatta 100 Kurşun ve Scalpet gibi işler haricinde hep kuşe kağıda baskı yaptılar.

Presstij
Son iki yıldır hem format hem kalite olarak en üst düzey iş yapan yayınevidir bence. İthaki ile birlikte orijinal boyda çizgi roman çıkaran iki yayınevinden biri. Kriz öncesi normal kapak, prestij varyant kapak ve ciltli versiyon şeklinde baskı yapıyorlardı genel olarak. Hepsi kuşe idi. Şuan normal kapak bastıkları enzo iken presstij varyantlar kuşe ve farklı fiyat ile yayınlanıyor. Yeni yayınlarda bu şekilde ama onlar da seri içerisinde format değiştirmiyorlar. Rom ve Pelerin başladığı gibi kuşe bitti 3. ciltle ve Kızıl Ana’da aynı şekilde devam ediyor. Bozmamalarını umuyorum.

Arkabahçe
Geldik piyasada tüm formatları alt üst eden yayınevine. Baskı kalitesinde değişimi Arkabahçe başlattı diyebiliriz. @fortknoxt Dr. Strange’den çok önce, henüz son zamanlardaki ekonomik kriz ve kuşe kağıt krizinden de çok önce Green Lantern 9. ciltt ile seri içerisinde kuşeden kitap kağıdına döndü Arkabahçe. Sene 2018. Son 4. cildi bu şekilde bastı. Aynı şeyi Masallar serisi için de yaptı.
Şuan Genel olarak tüm kitaplarını enzo ile basıyor. Bazı özel kitapları enzo, kuşe ve ciltli-kuşe diye çeşitli formatlarda yayınlıyor. Eski serilerin bitmiş sayılarının çoğuna yakın zamanda yeni baskı yaptı ve hepsi kitap kağıdına yapıldı.

Bunların dışında esas olarak çizgi roman yayıncısı olmayıp çizgi roman basan yayınevleri de genelde kalite ve formatı düşürdüler. @Chinga 'nın dediği gibi Epsilon ilk cildini kuşe bastığı seriyi 2. ciltte enzoya çevirdi. Yapı kredi orijinal Amerikan boy ve yüksek kalite baskı ile başladığı comics işinde önce boyutu küçülttü sonra kaliteyi diplere düşürdü. Berbat bir şekilde All-Star Superman bastı. Wonderwoman Yeni Dünya 1. kitabı büyük boy bastıktan sonra 2. kitabı küçük boy basma gafletinde bulundu. DcEased fasiküllerini gazete kağıdından bozma şeklinde rezil halde bastı :rage: :face_with_symbols_over_mouth:

Kızan olacak belki ama asıl işi olmamasına karşın en kaliteli çizgi romanları basan firmalardan biri şuanda İthaki. :confused: Onlarda biraz zamansız basıyorlar. Vaiz ilk ciltten sonra çok uzun bekleyip, devamını hızla bastılar. Sandman bitirdiler. Planetary ve Jupiterin Mirasını tamamladılar. Swamp Thing basıyorlar - gerçi biraz yavaş ilerliyorlar onda da. Ama hepsini orijinal büyük boy ve belli bir kalitede bastıkları için takdir ediyorum kendilerini.

23 Beğeni
  1. baskıları bitirmişler. 2. baskı içinde bandrol alındı. Şans vermeyi düşünüyorum.

İthaki bastığını 200 TL’den çıkarmasa sıkıntı yok.

1 Beğeni

Ön sipariş vermiştim daha elime ulaşmadı yayınevi zaten tükeniyor paylaşımı yapmıştı ben de hemen verdim siparişi normalde başka sitelerden kodla ucuza kapatmak istedim ama sonradan setlerin yanında hediye gönderdiklerini gördüm bayağı oldu Umut Sarikaya eserlerini bekleyeli sadece fiyat fazlaydi beşli set 220 TL (kargo dahil)verdim. Hediyeler 3 tane postermiş nasıllar bilmiyorum ama daha farkli seyler olabilirdi. Bu arada 2. Baski alınmış surada bir hafta olmadı 3-4 TL bir zam gelmis yeni baskıya.

Kağıt kalitesinin düşmesi nedeniyle Green Lantern’ı almayı 8. sayıdan sonra bırakmıştık. Memnuniyetsizliğimizi yayınevine de yazmıştık ama bir şey değişmemiş demek ki…

3 Beğeni

Memnuniyetsizliğimi olabilecek her şekilde dile getirdik. Ciddiye almak yerine bizimle dalga geçtiler o zaman sonrasında adamakıllı çizgi roman satışı da yapamadılar.

2 Beğeni

15 Beğeni

Alacak olanlar dikkat etsin. Bu kitaplar aynı içeriğe sahip sadece farklı kapak ile basılmış. Yani çıkan aslında tek kitap

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/dceased-superman.aspx

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/dceased-joker.aspx

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/dceased-wonder-woman.aspx

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/dceased-harley-quinn.aspx

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/dceased-batman.aspx

13 Beğeni

Dceased – Superman Kapak veya Dceased – Superman Varyant vb tanım yapsalar iyi olurdu.
Kitap üzerinden Dceased – Superman, Dceased – Batman vs yazmıyor aslında ama siteye bu şekilde ürün girişleri yanlış anlaşılmaya müsait.

2 Beğeni

En alta yazmışlar ama tabiki bu bir bahane değil.

1 Beğeni

Türk Mitolojisi Atlası geldi. Ayak üstü inceleyebildim. Baskısı çok güzel.

BAOBAB Blankets’ı basacakmış. Bu şartlarda 600 sayfa çizgi roman basmak yürekli iş :relaxed:

12 Beğeni

Bu da draması. Flaneur Thompson’dan Habibiyi basmıştı. Sosyal medya hesaplarını yetişkin biri yönetmiyor sanırım.:confused:

12 Beğeni

Yakında diye duyurdukları kitapları bile 2-3 yıldır basamıyorlar. Telifi elinde olmayan şey basılıyor diye ergen tribine girmiş. :roll_eyes:

13 Beğeni

Habibi bastıktan sonra blankets basacağız diye açıklama yapmışlardı sanırım ama onun üstünden kaç sene geçti onu bile hatırlamıyorum.

12 Beğeni