Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Ya ciddi anlamda bir yayınevi bu kadar her bastığı eserde kötü olabilir mi?Çizgi roman basıyorlar ortadan çatırdıyorlar,manga basıyorlar mürekkepten kısıp sayfaları fotokopi ile çoğaltılmış gibi yapıyorlar,normal roman basıyorlar ya boyuttan ya çeviriden ya da kalitesinden sorunlu…

5 Beğeni

Diğer manga basan yayınevleri, “Japonlar baskıya çok önem veriyor. Mangaları kontrol için Japonya’ya yolluyoruz.” diyorlar ama Akılçelen leş gibi basıyor. Ne yapıyor kaliteli olanı oraya yollayıp sonra bize kötü baskıları mı satıyorlar. Anlamıyorum.

1 Beğeni

Fire Force’ın Türkçeye kazandırılacak olmasına çok sevindim. Akılçelen, diğer yayınevlerine göre nispeten daha hızlı manga basıyor ama ciltsiz olması garip hissettiriyor sadece.

Hepsini geçtim fotokopi hissiyle beraber aşırı özensiz. Bir de geçen aldığım bir manganın iç sayfalarının bazıları yoktu. Seriye başladığıma üzüldüm. Verilen parayı gram karşılamıyor.

3 Beğeni

Akılçelen’den 75’den fazla mangam var hiçbirinde en ufak baskı sorunu yaşamadım. Şanslı mıyım yoksa yayınevine yapışmış bir algı mı var emin değilim ama akılçelen benim sevdiğim bir yayınevi.

Akılçelenin en basit sorunları japoncadan ingilizce çevrilmiş (bildiğim) bazı mangalar dışında. Kapaklardaki boyların ve renklerin tutarsızlığı. Kağıtların aşırı ince olması ve mürekkebin elinize hemen geçmesi sayfada dağılması diyebilirim galiba.

İlk mangamızı da şuraya bırakıyorum:

Kayıp Kıta shared a post on Instagram: "Mobuko ve Hiroki’nin hikayesi yakında sizlerle😍 #kayıpkıta #manga #cizgiroman #çizgiroman". Follow their account to see 4 posts.

16 Beğeni

Akılçelen kitaplardan bir daha manga almayacağım. Limitin son cildi de tuzu biberi oldu. Hadi jelatini buruştu, kapağı da mı yamuk kesersin? İçeriğine girmiyorum bile. Bu kadar özensiz iş olmaz. Keşke Sanderson da ellerinden kurtulsaydı. :⁠-⁠|

Özet

7 Beğeni

Nasıl bir şey ortaya çıkacak merakla bekliyorum. :thinking:

10 Beğeni

Boys dizisinin çizgi romanları dilimize çevrildi mi? İnternete aratıyorum karşıma bir sonuç çıkmıyor.

1 Beğeni

Hayır ne yazık ki çevrilmedi.

1 Beğeni

Bu kadar popüler bir dizinin Çizgi romanlarının çevrilmemesi garip.

3 Beğeni

12 cilt. Bence yayınevlerine biraz uzun gelmiştir. Sandman ve Preacher’ın basılmasından hareketle diyebilirim ki eğer bir yayınevi böyle bir işe girecekse o İthaki olacaktır. Ama ondan da emin değilim. Swamp Thing’i bitirsinler önce.

5 Beğeni

Çizgi romanın içeriğini bilmiyorsunuz sanırım. Pek kolay kolay her yerde satılacak içeriğe sahip değil.

4 Beğeni

Vaiz’in ilk cildini okudum o yüzden yazarın tarzına aşinayım. Vaiz basılınca bu da basılır diye düşünmüştüm.

O tarz çizgi romanlarda buna Punisher Max de dahil editörlerin onayıyla falan birçok şey baskılanmış durumda The Boys çizgi romanında herhangi bir engeli olmadığından içindeki her şeyi kusmuş.

2 Beğeni

Bir düzeltme yapalım. Türkiye’nin ilk manga dergisi Kabura manga dergisidir. 3 sayı basılmıştır. Umarım bu dergi projesi uzun ömürlü olur.

1 Beğeni

https://paralelevrencr.com/edge-of-spider-verse-2-land-virgin

1 Beğeni

24 sayfalık bir çizgi romana sınırlı sayıda bastık diyip 90 ve 120 fiyat çekmek okuyucuyu ve koleksiyoneri söğüşleme çabasıdır.

6 Beğeni