Gerekli şeyler bana artık iyice tümör gibi geliyor telifleri alıp alıp köşeye koyuyorlar. İş var mı? Yılda 1 2 cilt… Az satsın iki gün sonra onu bile göremezsin. Cidden sıkılmaya başladım. Modası geçince çizgi roman kitlesini nasıl geri toplayacaklarını düşünmemeleri bir yana. Şu an bana sadece marmara çizgi düzgün bir basım politikası izliyor gibi geliyor. Sevdiğim seriler ellerine düşsün diye dua edeceğim artık…
Fantastik Dörtlü Sil Baştan hangi cilt acaba? Aradım bulamadım. Marmara Çizgi mi basacakmış?
Periler Ülkesinden Nefret Ediyorum’un özel edisyonu yurt dışındaki gibi 2 cilt bir arada şeklinde olacak sanırım.
Marmara çizginin devamını basmasını istediğim serilerin son ciltlerinin basım tarihleri
monstress 1.cilt haziran 2019
saga 6 mart 2020
chew 6 nisan 2020
şeytani ilahi 2.cilt ocak 2018
southern bastards 2.cilt nisan 2020
cadı avcısı cilt 5 ekim 2021
Çizgi roman olarak gerekli şeyler de aynı durumda. En son çizgi romanlarını ekim 2020 içerisinde basmışlar.
bu serilere ek olarak
Paper girls
Black hammer
sweet tooth
crossover eklendi
Türkiye’de çizgi roman, manga toplamak çok büyük külfet cidden. Fiyat ayrı dert, basımı ayrı dert. Ben internette ingilizce okuyup basıldıkça türkçelerini kütüphaneye ekliyorum. Senede 2-3 tane okuyabilecek olsak ne seri kalır ne istek.
Fantastik dörtlü konusunda bir fikrim yok.
Evet bunlar marmara çizgi’nin. Telifleri alırken neden böyle bir isimle alıyorlar bilmiyorum.
Diğerleri maalesef hala devam ediyor ama Black Hammer ikinci cildi ile birlikte bitti diye biliyorum.
basmayı bıraktılar mı ? iki ciltten fazla diye biliyordum orijinal seri
Orijinal seri iki cilt. Sonradan aynı dünyada geçen bir sürü yan seri çıkıyor. Arada yeni Black Hammer serileri de çıkıyor. Hepsinin Türkçe basılacağını sanmıyorum, çok fazlalar çünkü. Muhtemelen iki ciltlik ilk seride bırakırlar.
Bu konuda en beğendiğim yayınevi çizgi düşler adamlar hem yarım seri bırakmıyor hem de yeniden baskı yapıyorlar. Mesela daha gwçen gün Y son erkek 5 yeniden baskıya gitti. Üstelik izmir fuarında sorduğumda 1 ay sonra baskıya gidecek demişlerdi. Adamlar sözünde duruyor yani.
Aman tanrım Vinland Saga!!! Çok sevindirdi bu haber beni keşke akılçelen olmasaydı ama
Kurukafa yazıyor hocam. Kurukafa AÇ’nin değilse sevinmeye devam.
Kurukafa akılçelenin de çatısı altında bulunduğu Arkadaş Yayınevi’nin altında. Zaten bakarsanız kalite boyut dizayn hep aynı çizgide gidiyor.
Üzdü bu haber. Kurukafa’yı ilk defa duyuyorum. Yeni mi yoksa ben mi hiç denk gelmedim kitaplarına?
Her ne kadar kalite konusunda çok iyi olmasa da ben Akılçeleni hızında dolayı seviyorum. Benim en büyük derdim halihazırda olan kitapların hızla çevrilip basılması. Bir de fiyatları artmaya devam etmez umarım. Yoksa kimin neyi bastığının da bir önemi kalmayacak.
Arkadaş yayın grubun markaları akılçelen ve kurukafa
Son bastıkları slime serisinde kalitede düzelme var demişlerdi. Vinland için güzel bir baskı yaparlarsa harika olur benim için.
100 Kurşun serisini hatırlatmak isterim