Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

2.baskılara zam yapmışlar galiba?

2 Beğeni

438 lira mı? :open_mouth: 20 k.

1 Beğeni

Hocam 9 cilt kutusuz haliyle de bu fiyata. Tek tek toplamadım, normal (normalden kastım bir sorun yok gibi, yoksa pahalı) gibi geldi bana fiyat :smiley:

Güncelleme: Tek tek topladım, gene 438 TL. Bu arada ilk 5 cilde zam gelmiş.

1 Beğeni

Önceden 395 TL yapıyordu hepsi. Bazı ciltlere zam yapmışlar.

2 Beğeni

İlk 5 ciltte zam var galiba. 45 civarı bir fiyattan aldığımı hatırlıyorum ben.

1 Beğeni

Sandman son iki cilt hakkında bilgisi olan var mı? Bana verilen cevap Mayıs sonu idi ama geçtik

1 Beğeni

Okumak istiyorum fakat hangisinden başlamalıyım bilmiyorum. Önerisi olan var mı?

Çizgi roman okumaya mı yoksa dc yada marvel evrenine mi?

Çizgi roman ya da manga olarak düşünüyorum ama fark etmez. Okunmalı denilen her türlü öneriye açığım.

Alita serisini takip eden ve 3. cilt hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Marvel olarak Vision önerebilirim. Konusu itibariyle biraz da bağımsız eser gibi aslında. Bildiğiniz süper kahraman eserlerinden değil. Seri olarak pek bilgim yok ama Daredevil okuyorum ben ve gayet beğenerek okuyorum.

DC olarak genelde batman okuyorum ben. Orada da Kara Şövalye dönüyor ve Öldüren Şaka’yı öneririm.

Bağımsız olarak da From Hell ve Sharaz-de favorilerimdendir. Genel olarak Flaneur’ün her yayını özenle seçilmiş oluyor. Hepsini gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.

DC veya Marvel odaklı okuyacaksanız karakter hakkında temel seviye bilgi iyi oluyor. Örneğin Bruce Wayne neden Batman olmaya karar verdi, Alfred kim vs. gibi. Batman Özelinde Nolan’ın kara şövalye üçlemesinin ilk 2sini izlediyseniz yeterli bence. Karakter hakkında hiçbir şey bilmeden sadece çizgi roman okuyarak öğrenmek demek 70-80 yıllık bir süreçte içinde batman olan binlerce sayıyı okumak demek.

1 Beğeni

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Alınacaklar listeme ekliyorum hemen^^

1 Beğeni

Batman filmlerini izlediniz mi? İzlemediyseniz hikayenin temellerini öğrenmek için Batman Year One okunabilir. İzlediyseniz bile çok güzel bir hikayedir. Batman konusunda sevdiğim diğer hikayeler ise Öldüren Şaka, Bitmeyen Cadılar Bayramı ve Kara Şövalye Dönüyor.
Diğer DC çizgi romanlarından biraz karakterleri tanıyınca okunması gereken Kingdom Come özellikle tavsiyemdir. Okuduğum çizgi romanlar içinde çizimleri en güzel olanıydı. Herhangi bir kareyi tablo diye duvara asabilirsiniz. Hikayesi de oldukça güzeldi.
Superman çok okumadım ama alternatif hikaye olan Red Son önerimdir. Superman Amerika yerine Sovyet Rusya’ya düşse ne olurdu konulu.
V for Vendetta, Watchmen, From Hell gibi Alan Moore işlerini de kesinlikle öneririm. Hepsi birbirinden güzel. V for Vendetta filmiyle farklı. Filminde çizgi romandaki yan karakterler yok, olay örgüsü farklı ve diyaloglar farklı.
Tam olarak süper kahraman çizgi romanı olmayanlarda ise Güngezgini önerimdir. Ayrıca Saga, Y Son Erkek, Vaiz, Sandman ve Yürüyen Ölüler tavsiyemdir. Yürüyen Ölüler(The Walking Dead) dizisinden farklı ilerliyor. İlk cildin sonunda direkt diziyle ayrılıyorlar. Dizideki bazı önemli karakterler sadece dizide var. Çizgi romanı aksiyona değil insanlar arası ilişkilere ve insan psikolojisine odaklanıyor. Bir noktadan sonra olayları çok umursamadan karakterler için okumaya başlıyorsunuz.
Biraz uzun oldu ama yazdıklarımın hepsini okuyabilirsiniz.

4 Beğeni

Batman serisinin tamamını izlemedim. İzledikten sonra okumam daha iyi olacaksa öyle yaparım. Diğer önerileriniz için de teşekkür ederim. Özellikle the walking dead çizgi romanının psikolojiye odaklanması benim için daha iyi daha ilgi çekici. Listeme ekledim^^

Sadece Batman Begins izlemek temel hikaye için yeterli aslında. Onu izlediyseniz Year One okumadan başlayabilirsiniz.

Evet izledim. Dediğiniz gibi başlamayı düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim.

Manga olarak battle shounen ile başlamamanı öneririm.Ufak şeyler okuyarak başla.Çizgi roman için İnjustice güzeldir.Öneririm.

1 Beğeni

Teşekkür ederim^^ Çizgi roman için sıralama yapmaya ihtiyacım olacak gibi duruyor :sweat_smile:

Özel baskıları bilmem de eski dergileri atın, satın, gitsin. Emin olun hiç aramayacaksınız. Biriktirmenin sonu yok.

1 Beğeni

9 Beğeni