Valla bu okur eleştirisi değil, adamın tüm mesajlarını okudum. %90ı jbc karalamak üzerine. Ne zaman jbc duyuru yapmış, gelmiş buraya karalama yazmış. Bu mesajdan önce aylarca mesajı yok Eleştiri yapıcı olmalıdır, bunlar sadece karalamak üzerine.
Bak yukarıda diğer arkadaş yazmış, toplu çıkmasını sevmiyorum diye. Kendince haklı ve saygı duyulması gereken bir yorum. Diğer şahsın yazdıklarına da bak.
Ertan abi yazınca geri adım atmış sonra yine devam etmiş. Bu adamlar hiç mi iyi bir şey yapmıyor. O biçim baskıları var. Baskı kalitesi desen, kağıt ve cilt seçimleri herkesten iyi, çeviri desen kimse eline su dökemez, mis gibi. Yok o geç kalmış bu geç kalmış. Marmarayı da yazın bilader, çizgi düşler, gerekli , athica cart curt hepsini yazın. Sanki tek geç basan JBC.
Komik olan sensin. Kendi işine bak. Burda bu arkadaşın bu şekilde karalamalara devam ettiğini Ertan abi de diğer jbc yetkilileri de bilmeli. Apaçık trollük yapıyor. Al bir daha etiketliyorum @JBC
Cimerle egmyi de etiketle istersen. Kimsenin karalama yaptığı yok bu başlıkta son bir iki senedir neredeyse bütün yayınevlerini baskı kalitesi,fiyat politikası ya da basım süreleri gibi sebeplerle insanlar yayınevlerini eleştiriyor.
Son bir senedir de okuyucu aynı yayınevlerinin onları ciddiye aldığı kadar takılıyorlar. Herkes burada olsun diğer forum ve sosyal medyada olsun sarkastik takılıyor.
Yeni üye olmuşsun sanırım o yüzden eski mesajları bilmiyor olabilirsin ama bu başlıkta Marmara Çizgi 'ye neler neler yazıldı. Arka Bahçe’yi artık ciddiye alan yok. Son iki üç seneye baktığında Jbc’de bu performansıyla yerilmekte haklı.
Burda birçok kişi yayınevlerinin sıkı takipçisi, her şeyin farkındayız sıkıntı yok. Savunmak için hesap açtığın yayınevinin bu ay yaptığı atak sayesinde son birkaç yılda yaptıklarını, daha doğrusu yapmadıklarını unutacak değiliz. Bu eleştiriyi inan tüm yayınevlerine yapıyoruz. O arkadaşın da belli ki JBC’nin elindeki yayın haklarına özel bir sevgisi var ki onların üstüne ekstra düşüyor, bunlar olabilir.
Komikşeylerin kalitesiz ve düzensiz baskıları, arkabahçenin bulunduğu durum, ithakinin basmayı reddetiği ciltler, Marmara’nın elindeki altın madenine yaptığı ayıplar, çizgidüşler veya en basitinden gerekli şeylerin asla tekrar baskısını yapmadığı onlarca çizgi roman… bunları unutmuyoruz ve yeri gelince eleştiriyoruz.
Sen çok kafana takma, bazıları yayınevlerinin yayınevi görevini yapmasını bekliyor olabilir, doğru yanlış, fazla az eleştirebilir. İyi günler dilerim.
Açıkçası ben JBC ve Batman serilerini sevdiğim için eleştiriyorum. Çünkü daha iyi baskı daha iyi hikaye ve daha iyi fiyat istiyorum bu sebeple eleştiriyorum. Sayılan birçok yayınevini son birkaç senedir eleştirmeyi bıraktım sebebi bir beklentim kalmadığı için. Gerekli Şeyler en son Avatar’ı bastı sanırım çizgi roman kategorisinde bu adamlara ne eleştiri yapsam boş kalır çünkü onlar benden ve çizgi roman alıcısından umudu kesmiş ben onlardan kesmişim.
Şimdi gördüm ve tekrar ifade etmem gerekiyor galiba. Eskiden de ifade etmiştim bunu. Kimseyle bir derdim yok ve başka bir şey yapma gibi bir niyetim yok, olamaz da. Çizgi roman seven bir okurum sadece.
Ben JBC yayınlarını seviyorum. Evet, bastıkları içerikler de önemli içerikler; bunu kabul ediyorum ve böyle yayınlar getirdikleri için de takdir ederim her zaman. Bastıklarını alırım ve saklarım.
Yıllardır basılacağını belirtilmiş oldukları yayınların basılmamış olması, basılan yayınların da çok uzun gecikmeler (yıllara varan) ile gelmesinin yarattığı hayal kırıklığını ifade etmek istedim baskı süresiyle alakalı olarak. Yayınlar bu kadar uzun süre gecikmeli olarak gelince ve bazıları da basılacağı söylendiği halde basılmayınca son yıllarda, beklentide ve ortaya çıkan sonuçta büyük hayal kırıklığı yaratılmış oluyor. Gelen baskılardaki bu zaman aralığının çok uzun olmasına dair bir eleştiri olarak yazmıştım. Yoksa başka bir şey dediğim yok.
JBC yayınlarında birinin sağlık sıkıntısı çektiğini duymuştum o yüzden 2 büyük fuarı kaçırdılar Ankara Kitap fuarı ile İstanbul Tüyap fuarını kaçırdılar bu yüzden basımlar gecikti.
Bunun yanına İthaki’nin yıllık planlarını veya Presstij’in bağımsızlarını da ekleyebilirsiniz.
Ayrıca başka yayın evlerine gösterilen toleransların yayın evinin okuyucuya olan yaklaşımına bağlıyorum. Yıllarca okurlarla sosyal medya yorumlarında,forumlarda ve fuarlarda çok affedersiniz taş taş geçip sonra ürünler satmayınca yükü satış rakamlarına ve okurlara yıkmak çözüm değil.
Ben artık çıkınca alırım modunda takılıyorum o yüzden kafa rahat. Herhangi bir yayın evine gereğinden fazla kredi vermemeye özen gösteriyorum. Bir yayın evinin samimiyetine güvenmiyorsam lafımı esirgemiyorum. Ayrıca olaya duygusal da yaklaşmam esere küsmek olmaz. 7 Temmuz’da en sevdiğim mangalardan biri müjdelenecek periyotları şüpheye düşürse de alacağım. Basılan her çizgi roman veya manga cildi kurtarılmış olarak bakıyorum.
Umarım okuyucu olarak sevdiğimiz eserlere erişmeye devam edebiliriz.
Eren beyden bahsediyorsanız kendisini biraz tanırsanız öyle olmadığını görürsünüz. İşini doğru düzgün yapanı takdir eder yapmadığı yerde de laf eder. Ha tabii ki bazı yayınevlerini daha çok sevebilir herkes ama bunun sebebi o iyi kötü tartısında iyinin ağır basmasıdır
Lütfen tanımadığımız kişiler hakkında yorum yapacak, eleştiride bulunacaksak da dozajı seviyeli tutalım ki o eleştiri hakaret olarak geçmesin karşıya
İlginç bir durum olmuş. İlk cilt 7 fasikülden oluşuyor, fasikül bastılar desek niye 4 tane bassınlar? Cilt desek niye bir anda tüm ciltleri çıkardılar?
Birkaç senedir ara ara kendi aramızdaki sohbetlerde geçiyordu bu Ebay muhabbeti. Bu fasiküllerin Türkiye’de satılmaması ya da fasikülün 10-15 dolar gibi Türkiye için absürt fiyata satılmasını doğru bulmuyorum.
Sanırım anlaşamıyoruz. Eleştiri en doğal haktır. Eleştiri yapılacakki bazı şeyler olumlu yönde gelişsin, daha iyi olsun. Benim eleştiri ile alakalı en ufak bir sorunum yok. Aksine destekliyorum, yapıcı olanları.
Fakat bu arkadaş, JBC hakkında olumlu veya olumsuz herhangi bir durumda sadece negatif yorumlar yapıp, varsayımlarda bulunuyor. Sıkıcı olan durum bu.
Ben bu forumu ve bunun gibi pek çok konu başlığını yıllardır yakından takip eden biriyim. Buradaki insanların kalite ve eğitim seviyesi de gayet belli. Sadece kişisel hırs veya garezlerden dolayı bu şekilde yorumlar yazılması yakışıksız oluyor.
Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Sarkastik yaklaşımlarla bir sonuç alınabileceğini düşünmek pek mantıklı değil. Yayınevleri ciddiye almıyor demişsin, bu şekilde atılmış mesajları kale almamlarının ihtimali var mı? Eskiden pek çok yayınevi yazıyordu buraya. Bak bakalım hangisi kaldı?
Bu arada Cimer ve Egm örneğin ironik olmuş. Nöbetteyim.
Yazdıklarında benim için en ufak bir sorun bulunmuyor. Gayet normal bir eleştiri. Kimi zaman eleştiri yapmışsın yeri gelmiş alkışlamışsın da. Normali de bu. Bence en azından.
Çok yoğun yazamıyorum, kusura bakmayın. Eve geçtiğim gibi diğer arkadaşlar ile de fikirlerimi paylaşacağım.
Batman Rebirth’in devam etmesine sevindim. Üstüne Batman Yeni Dünya 3 cabası. Batman White Knight’ı kesin alacağım. Serinin ilk kitabını beğenmeyenler olmuştu ama ben beğenmiştim bayağı. Sanırım Sean Murphy etkisi. Batman: Death in the Family’i de kesin alacağım. Metal özel edisyonlar nasıl olacak merak ettim. TMNT/Batman 3’ün bandrolü alınmış, muhtemelen 2 yazılacağına 3 yazılmış. Hepsinin aynı anda çıkacak olması bir tık koyacak ama yapacak bir şey yok. Gotham City Sirens ilgimi çekmediği için almayacağım.
Farklı tarzda bir Batman görmeye açığım ben. Bazıları kötü olsa da klasik Batman’den biraz uzaklaşmak güzel olabiliyor ya o hikayeyi beğeniyorum ya da klasik Batman’in güzelliğini daha iyi fark etmiş oluyorum. Özel edisyon olayı normal cilt haline getirilmiş hali de olabilir daha önce deluxe edition baskıları özel edisyon olarak çevirip basmışlardı.
Aslında klasikleşmiş, eski eserleri görmeyi tercih ederim Rebirth serisi yerine. Rebirth serisinden çok fazla kişi umudu kesti ben İngilizce okudum Türkçe cildini alır mıyım kararsız kalıyorum. Çok sayıda cildi aynı anda basarlarsa da rebirth serisine devam etmem herhalde. Yukarıda da bahsedilen Under the Red Hood gibi tekli hikayeleri tercih ederim günümüzde. Kara Prens iyi bir tercihti basmak için. Under the Red Hood’u da kalın olacağından biraz ertelemeyi tercih etmişti Ertan abi iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum. Belki o cildi Türkçe göremeyebiliriz.