Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Alacağım galiba. :thinking: Ben de bu omnibus için alacaklarımı ertelemiştim. İyi ki öyle yapmışım.

Yapılan iş takdiri hakediyor bence, maddi kısım herkesin imkanlarına göre değişir. Makul olduğunu düşünenlerdenim. Daha güzel işlerin gelmesi dileğiyle.

Ayrıca Ertan abi sizdende yıl sonuna doğru absolute görmeyi umuyorduk. Tabi pandemiden dolayı herkesin planları bozuldu. Ama umudumuz bitmedi hala bekliyoruz abi:) 2021 için inşallah absolute çalışmalara hız verirsiniz Ertan abi.
Sağlıklı kalın…

1 Beğeni

Bu kanıya nereden vardınız, merak ettim? Telif ücreti ödememişler mi? Çeviri, grafik, matbaa? Her şeyi bedavaya mı getirmişler?

Konu hobi olunca rakam farketmeksizin gereksiz bir harcama yapmış olursunuz. Yaşamınızı devam ettirmek için gerçekten kitaba ihtiyacınız var mı? Bence yok. Sadece gıda ve su harcaması yaparak yaşayabilirsiniz. Hava zaten bedava. Bu açıdan bakınca eğer 1 lira bile kitaba harcadıysanız siz de keriz silkeleme operasyonu mağdurusunuz.

Kimi 50 bin liralık bilgisayar alır, kimi ilk baskı yazarından imzalı kitap toplar. Size tavsiyem model tren koleksiyonerlerini bir araştırın da harcanan parayı bir görün. Hobiye harcanan rakamı herkes kendi durumuna göre belirler. Hayatta her zaman erişemeyeceğimiz şeyler olacak, illa ki enayi işi diye yaftalamaya gerek yok.

13 Beğeni

İsteyen istediğini alabilir ben de istediğim gibi düşünüp yazabilirim. Benim düşüncem bu yönde.
Bahsettiğim şey İngilizcesi bile kargo dahil bu kadar fiyat etmezken Türkçesinin neden bu kadar pahalı olduğu yönünde.
Eğer eleştirilemezlik gibi bir kanunu varsa bu forumun bir daha eleştirmeyim kimseyi ya da herhangi bir kurumu.
@Estranged Hayır, burada kastettiğim şey prefix gibi bir aracıya komisyon ödememeleriydi. Eksik anlatmışım, kusura bakmayın.
Anlamadığım şey şu satıcının beni memnun etmesi lazım ve fiyattan hiç memnun kalmadım ve özel baskı ayağına beni kazıklamaya çalıştığını düşündüm ve bunu yazdım. Burada bir sorun göremiyorum. Azcık akıllı olalım yahu hobi ayağına paramızı çarçur etmeye gerek yok. Zaten sıkıntılı süreçteyiz.
İstediğimi istediğim gibi yaftalarım ve isteyen de beni istediği gibi yaftalasın. Umarım bu yasak değildir. Sonuçta kimseye zarar verdiğimi düşünmüyorum.
İyi forumlar…

2 Beğeni

Yazdıklarınızın hiçbir kısmına katılmamakla birlikte kendi düşünceniz der saygı duyarım. Ama bu yazdığınızın kurallara da uygun olmadığını düşünüyorum. Misal ben asla kimse yaftalayamam ve asla kimsenin beni yaftalamasına müsade etmem.

3 Beğeni

resim

1 Beğeni

Fiyatlandırması çok pahalı. Aylık 400 TL ancak görebilen bir öğrenci olarak mecbur alamayacağım. %50 indirime girse bile çok zor ne yazık ki. Fiyatlandırması gerçekten aşırı olmuş.

3 Beğeni

Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket edilmemeli. İstediğimi yaftalarım ne demek? Nereden alıyorsunuz bu özgürlüğü? Fiyatlandırma yüksek gelmiş olabilir, pek tabi fikrinizi beyan edersiniz. Ancak telif hakkı diye bir şey duydunuz mu? Türkiye’de bu kitapları basmak için ödenen belli bir ücrettir bu ve kimse bu ücreti karşılamadan yasal olarak kitap basamaz. Ha, olur da “ben basarım kimse de bana karışamaz.” diyorsanız basın, avukat gerekirse de beni arayın, mahkûm olmanız çok olası.

Omnibus’a gelecek olursak, ben çok başarılı buldum çalışmayı. Fiyat bana göre de biraz yüksek ancak ben alacağım. Ellerinize sağlık, umarım bundan sonra da bolca bu çalışmalardan görürüz @BAHADIR sizin tarafınızdan. Tebrikler Felix!

5 Beğeni

Prefix’e ödemiyorlarsa, yayını almalarını sağlayan ajansa komisyon ödüyorlar.

Bu olay forumda sık yaşanıyor @MeanMachine durumu iyi özetlemiş, adı üzerinde omnibus bir özel baskı.Benzer olaylar Ötüken Bozkurtlar özel baskısı ve Flaenur’un Kafka özel baskısı için söz konusu olmuştu.Bu tamamen kişiye bağlı bir olay, şahsen baskıyı alacağım ama benim aksine özel baskılara veya herhangi bir kitaba bu kadar para vermek istemeyen birisi - ki anlayışla karşılarım - olabilirsiniz veyahut fiyatın pahalı olduğunu da söyleyebilirsiniz @Kenan ama “istediğim gibi yaftalarım” gibi bir cümle kurmanız çok tatsız olmuş.
Amazon Us üzerinde benzer baskılara bakabilirsiniz, 1352 sayfalık Garth Ennis’in 1352 sayfalık Hellblazer omnibus baskısı kargo dahil 712 tlye geliyor, benzer olarak soft ve hardcover omnibus baskılar 300-1000 tl arası değişiyor.İnce kapak Irredeemable 300-400 tl gibi bir fiyata alınabiliyor.Demek istediğim omnibus pahalı bir iş, evet sizin gibi fiyatın daha makul bir seviyede 400-450 tl gibi bir fiyatta olmasını bekliyordum, beklentimin üzerinde çıktı ama bu kalınlıkta hardcover büyük ebatlarda bir çizgi romanın aynı şekilde fiyatına değeceğini düşünüyorum.
Burada sıkıntı olan şey üslubunuz, ben ucuz ekran kartı alırım arkadaşım pahalısını alır, yukarıda yazıldığı gibi kimisi özel baskılara çok değer verir kimisi okunsun yeter der, bu tamamen kişinin alım gücüne ve hobiden ne anladığına göre değişen bir durum… :slight_smile:

Ek olarak söylemek istedim, sonuçta kimse babasının hayrına basmıyor kitapları elbette para kazanacaklar ama telif, matbaa ücreti, çevirmen vs. birçok gider kalemi var.Ülkenin ekonomik seviyesi de belli.O yüzden fazla yüklenmemek gerektiğini düşünüyorum.Biraz karışık ve anlaşılmaz yazmış olabilirim alelacele yazdım, kusuruma bakmayın. :hanci:

Sözlerinize katılıyorum, ben sadece böyle değerli baskıları gördüğümüze seviniyorum, sizin tarafınızda absolute, şimdi Felix ile gelen omnibuslar ve Flaneur, Marmara Çizgi gibi irili ufaklı yerlerin yaptığı özel baskılar beni benden alıyor ama elbette bastığınız absolute baskıların kalbi yerimde başka, ek olarak söylemek isterim ki 2021’de sizden daha iyilerini bekliyorum. :grin:

6 Beğeni

Sevindiren haberlerde bugün :smiling_face_with_three_hearts:

Kargo karşılayan iki adet çizgi roman eklemişler. “Tapınak ve Lejyon” Marmara çizgi için kendi sitelerini kullanırım bundan sonra büyük ihtimal :+1:

17 Beğeni

Immortal Hulk ve Rick And Morty cildini buradan alırım artık.

3 Beğeni

Özel edisyonlarda indirim yok doğal olarak ama gelecekte satışa çıkacak ciltler için ön sipariş indirimi vs. yaparlar diye düşünüyorum. Bütün cilt ve sayıları bir arada görmek güzel :+1:

1 Beğeni

Onu herkes ödüyor zaten. Kâr etmesinler demiyorum. Hayır kurumu değiller sonuçta fakat pahalı yani bunu belirttim. Yoksa tabiki de böyle bir kitap illaki biraz tuzlu olacak fakat bu da fazla.

@Who_Sametto Muhtemelen alacağım. Pahalı mı, bence pahalı. Beklediğimden biraz yüksek fiyat oldu açıkçası ancak ülkede enflasyon ve döviz kuru da malum. Bir de tabi yayınevi kurup 1. kitabı çıkarmakla 10. kitabı çıkarmak aynı şey de değildir diye düşünüyorum. Kitabın fiyatını İngilizceyle karşılaştırmak bence de doğru ancak İngilizce versiyon sert kapak ve limitli değil. Kafadan yazdığım için hata olabilir ancak 1000 sayfaya yakın omnibuslar etiket fiyatı olarak 800-900 lira bandında oluyor. Hal böyleyken ingilizcesi bile daha ucuz demek haksızlık bence. Marvel ve DC bildiğim kadarıyla omnibusları 75-100-125-150 dolar diye fiyatlıyor(sayfa sayısına göre). Örneğin 1032 sayfa Batman by Paul Dini omnibus 125 dolar:

Alım gücü açısından tabi ki keşke böyle olmasa ama durum bu. Boykot etmenin bir faydası olacağını düşünmüyorum çünkü bu sorun “yayınevleri canları böyle istediği için pahalı satıyor” çok ötesinde bence.

Dürüst olmak gerekirse bu olaya çok heyecanlandım. Ülkemizde şu şartlarda bile birileri piyasaya girmeye çabalıyor. Benim öngörüm Türkiye’de çizgi romanın altın çağının yaşandığı ve bittiğiydi. Bakalım zaman ne gösterecek. Hayırlı olsun diyelim.

Bu arada herkes Presstij alışverişlerini etkilemiş, Ben almış bulundum baskılar her zamanki gibi iyi duruyor. :stuck_out_tongue: Bir de yolladıkları ayraçlarda teaser yapmışlar:

Bu arada son olarak şunu ekleyeyim, Zahiri sanırım İngilizce satış yapan dükkanı yavaştan kapatıyor, 1-2-3 Ocak’ta Bütün ürünlerde %40 indirim yapacaklarmış. Black friday’de %50 yapmışlardı, 80-90 liraya 300-400 sayfa ingilizce cilt alabilirsiniz. Link: https://zahiricomics.com

2 Beğeni

Ben bu omnibus baskı yüzünden Presstij’deki kitapları bekletmiştim iyi ki öyle yapmışım, yoksa Felix’in baskısını alamazdım.Ayraçlar çok hoş duruyor özellikle şu ayraça bittim…

Bu söylediğim ne kadar doğru çıkar ileride bilemiyorum ama, sonraki omnibuslar daha iyi bir fiyata çıkabilir diye düşünüyorum.:grin:

1 Beğeni

Dying Wish öyküsü basılacak mı? Zamanını geçtim sadece bir gün basılacak mı onu merak ediyorum. Ne düşünüyorlar bunun hakkında?

Dying Wish’i ben birkaç ay önce instagram üzerinden sormuştum. ‘O cilde gelince bakarız’ diye bir cevap almıştım.

Belli Marmara çizgi Dying Wish olmadan Superior Spider-Man basmakta hiçbir mantıksızlık görmüyor. Ciddi bunda hiçbir tuhaflık görmüyorlar.