Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Aahh Ertan abi ah Cyberpunk bu kadar ertelenmedi :joy: @JBC

7 Beğeni

11 Beğeni

İsmini Türkçeleştirmeselermiş keşke.

Bence çok güzel Türkçeleştirmişler.

5 Beğeni

Dinozor Genç yayınlarından şöyle bir çizgi roman çıkmış, aynı yayın evinden Sevgili Justice League adlı çizgi romanı tavsiye eden arkadaşlarım da olmuştu. Bu da aynı tarz -biraz çocuksu bir hikayeye ve çizimlere sahip- bir çizgi roman olduğu için paylaşayım dedim. Goodreads sitesinde 191 oyu var puanı 3.59 .

4 Beğeni

Az kalmış.

2 Beğeni

Yakında…

6 Beğeni

Gönderinin yorumları niye kapatılmış acaba?

2 Beğeni

7 Beğeni

Fotoğrafın açıklama kısmında ramak kaldı yazdığı için okurlar ramak kaldığına göre 6 ay falan vardır diye dalga geçtiler. Bence bu olayda net tarih veren yayınevi de, yayınevi o tarihte çıkaramayınca dalga geçenler de hatalı. Kim daha hatalı o tartışılır tabi.

1 Beğeni

Ramak kaldıysa 1 sene sonra görürüz herhalde falan diyenler vardı sinir oldular herhalde.

Bu da Jbc’nin sahibi Ertan Ergil’in attığı hikaye, büyük ihtimalle bu olayla ilgili

3 Beğeni

Çoğu yayınevine basma hızı konusunda isyan edildi. Gecikince insanların bunu yazması kadar doğal bir şey yok bence. JBC’nin bu tavrı garip olmuş açıkçası. Ben eleştirilere bile olgunlukla cevap vermelerini beklerdim çünkü JBC bende o havayı yaratmıştı ama ‘Boş Yapmayın’ ifadesi eğer o konu hakkındaysa biraz ağır kaçmış.

2 Beğeni

Haydi 1-2 kere olsun tamam ama adamlar kaç defa canlı yayında özür diledi, gecikme sebeplerini söyledi. Hala sitem etmenin bir anlamı var mı gerçekten? (sözüm size değil bugün yorum atan arkadaşlara)

3 Beğeni

Buna karşı çözüm gelen sorulara ve isyanlara düzgünce cevap verip açıklama yapmak değil mi? Boş yapmayın diyip yorumları kapatmak onlardan beklediğim bir hareket değildi açıkçası.

1 Beğeni

Herkese Merhaba,

Bazı yanlış anlaşılmalar olmuş, hazır foruma gelmişken cevap vereyim.

Öncelikle yorum kapatma olayını açıklayayım. Bazı şahıs veya botlar sistematik olarak bazı ‘ kalıp ‘ mesajlar atıyorlar. Bundan dolayı çok sıkıntılıyız. Bu yazılan mesajlara okurlarımız cevap yazıyor, sonrasında kitlemize yakışmayan küfürleşmeler yaşanıyor. Provakötörler ve küfür edenleri banlıyoruz ama yeni hesap açıp geri geliyorlar. Bu yüzden daha önce yaptığımız gibi paylaşımdaki yorumları kapatıyoruz.

Bir süredir paylaşım yapmadığımız için son paylaşımımız çok ilgi görüp, yukarıda yazdığım sistematik mesajların üzerine reklam mesajları da gelmeye başladı. Gönderinin kendisi reklamlı ( daha çok kişiye ulaşacak şekilde ) olduğu işin gelen yorumlara da yetişemez olduk ve yorumları tekrar kapatmak zorunda kaldık. İnanın, bu kavgalar ve küfürleşmelerin üzerine konu ile alakasız reklam ve bağnaz mesajlar gelince insan daha da üzülüyor. Maalesef başka seçenek kalmıyor.

Eleştiri konusunda nasıl bir duruşumuz olduğunu takipçilerimiz iyi bilir. Gecikme, fiyatlandırma vs konularda değil trip atmak veya yorum kapatmak, kendilerine samimi ( bazen şakayla karışık ) mesajlar ile cevap veririz. Kaldıki bu pandemi sürecinde şunu basmadınız veya bu gecikti demek kadar komik bir durum yoktur. Vereceğimiz hiç bir cevap da bu eleştirinin kendisinden daha komik olmayacaktır :slight_smile:

Yani yorumlara üzüldüler yorum kapadılar yanlış bir bilgidir. Çok hoşumuza gitmediyse sileriz mesajı olur biter :slight_smile: Şahsımı tanıyan arkadaşlar teyit edecektir, isterse bir yayın 5 sene gecikmiş olsun eğer bizim kıstaslarımıza göre hazır değilse baskıya girmeyiz. Böyle bir tercihinde zaman zaman bazı iyi ve kötü sonuçları olabilir. Her ikisini de kucaklıyoruz :slight_smile:

Ramak Kaldı ise bizim ekip içerisinde bir şakadır. Bazen paylaşımlarımızda bir birimizi motive etmek için kullanırız :slight_smile:

Şimdi gelelim şahsi paylaşımıma :slight_smile: Merak ettiğim şey, cidden JBC de hoşumuza gitmeyen yorum yazan kişilere kendi hesabımdan cevap yazıp, bunun da o kişilere ulaşacağına inandığımı düşünmüyorsunuz, değil mi? :slight_smile: Yapmayın lütfen, orası benim kişisel düşüncelerimi paylaştığım, kendim ile alakalı bir platform. Kaldı ki, JBC ye yazılan yorumlara katılmadığım durumlarda , o gönderiye gidip şahsi hesabımdan çok cevap vermişliğim vardır :slight_smile:

Özel hayatımda yaşadığım bir olayı kendi hesabımda paylaştım diye bunun JBC veya Jedbang ile alakalı olduğunu düşünmeniz beni biraz üzdü ama canınız sağolsun :slight_smile: Diyecek bir şey yok.

Boş yapmayın mesajı kimeydi diye soracak olursanız onu da cevaplayayım :slight_smile: karı-koca bir aile dostumuzaydı. 1 saat önce aradılar ve yanlış anlaşılmayı çözdük. Bu kadar.

Neyse biraz uzun oldu, Kusura bakmayın ama hala şahsi bir paylaşımımı, firmama kötü yorum yazanlara atmadığımı anlatmak için buraya mesaj atmak zorunda kalmanın hayretini yaşıyorum :slight_smile:

Sevgiler

23 Beğeni

Ben zaten yayınevinin de yorum yazanların da bence hatalı olduklarını belirttim. Sonraki mesajda sadece okurun neden hatalı olduğunu belirtmek istedim. Zaten Ertan abinin dediğine göre çok yanlış anlamışız. Böyle bir yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için özür dilerim.

2 Beğeni

Estafrullah, yazdıklarım şahsi bir cevap değil, genel anlamdaydı. Tekrar düşündüğümde dediğin gibi olayların üst üste gelmesi böyle bir yanlış anlaşılmaya neden oluyor. Neyse, ben de dikkatli olayım biraz daha :slight_smile: Sevgiler

4 Beğeni

Yok abi zaten şahsi algılamadım ama yine de bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için özür dileme gereksinimi duydum.

2 Beğeni

Yukarıda da dediğim gibi ben de şaşırdım çünkü genel olarak iletişimi kuvvetli bir yayınevisiniz bunu daha önce açtığım bir başlıkta da yazmıştım. Buraya gelip yanlış anlamayı düzeltmeniz de güzel geliyor bana çıkacak yayınları sabırla bekliyoruz.

2 Beğeni