Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Baobab Yayınlarından bir çizgi roman daha önceki çizgi romandan birkaç saat sonra çıktı (ön sipariş).

7 Beğeni

4 Beğeni

İç sayfalar paylaşılmış. :slightly_smiling_face:

12 Beğeni

Dün akşam yayınevine Instagram’dan yazmıştım bu konu hakkında. JBC dışında iç sayfaları paylaşayan yayınevi yok. Aslında hepsi yapmalı bunu.

5 Beğeni

Gerekli Şeyler yeni manga serisi duyurdu.

2 Beğeni

O kadar basılmamış seri varken Harem serisi basmak bir bana mı tuhaf geldi?Hani ülkemizde manga sektörü çok gelişmiş olur da basarsınız ama daha doğru düzgün bir sektör yokken ortada bilemedim.

5 Beğeni

Ben oturmuş bir düzeni olduğunu düşünüyorum manganın üllkemizde. Naruto veya Attack on Titan satıyor diye sadece onları satmak yerine yeni serilere de başlamaları güzel bence tabii bastıkları serileri de ihmal etmezler ise. Diğer çizgi roman basan yayınevlerine göre çok daha fazla manga ve çizgi roman basıyor Gerekli Şeyler yeniden baskılar da çok oluyor pek ihmal ettiklerini düşünmüyorum ben Ajin serisini yarım bırakmışlardı sanırım tekrar döndüler ona da.

1 Beğeni

Gerekli Şeylerin ülkemizdeki manganın bel kemiklerinden birine dönüştüğü gerçeğini ben de inkar edemem ama çok seri var basılmamış bir harem serisine gelene kadar bence.Bu aslında gerekiyle de alakalı bir durum değil.Adamlar araya Harem mangası çıkartmak istiyor ama diğer yayıncılardan doğru düzgün manga basan Akılçelen ve Bang çizgi hariç olmadığı için beklentiler yine Gerekliye yıkılıyor.

2 Beğeni

Zaten ülkemizde 4-5 tane vasat shounen ve Junji Ito işleri dışında manganın fazla sattığını düşünmüyorum ben. The Breaker, Made in Abyss, Ikigami, Oldboy gibi serilerin ne kadar sattığını çok merak ediyorum. Umarım ülkemizde daha fazla seinen manga yayınlanır.

3 Beğeni

Bu durum aynı ithakinin bk ve fk da tekel olduğu için sürekli ondan beklenmesi gibi olmuş.

1 Beğeni

Şöyle de bir durum var,aslında durum mangaların basılma geçmişine göre iyi ülkemizde.İlk basılan manga 90 lar sonunda İthaki’den çıkan bir manga,ondan sonra da 2003 gibi Beyblade çıkıyor.Sonra da yavaş yavaş Vampire Knight falan çıkmaya başlıyor.Aralarda bayağı durulmalar var sektörde.Son 10 yılda bir düzene oturmaya başlıyor bu manga işi aslında yavaş yavaş.Biraz da Z kuşağıyla alakalı bu durum.Z kuşağı teknolijinin içinde büyüdüğü için animelere daha doğrusu onların anime olduğunu bilerek izleme olayı ortaya çıktı.Z kuşağından önce böyle bir algı pek yoktu.TRT de Sailor Moon falan vardı tabi ama çocuklar onu öylesine izliyordu genelde.Bilinç yoktu.Şimdi bu Z kuşağı anime olduğunu bildiği için izlediği şeyin,araştırıp mangasının da olduğunu biliyor.Ondan da haliyle ulaşmak istiyor.Arz talep meselesi doğuyor yani.Yayıncılar da talep var,biz bunları besleyelim diyor ve sektör yavaş yavaş gelişiyor.En azından benim gözlemim bu.

4 Beğeni

Star Wars Cumhuriyet Çağı Çizgi Düşler fasikülleri çıkmış (ben cilt sanmıştım bunları başta)

3 Beğeni

Presstij’den çıkacak yeni sert kapaklı çizgi romanlar ön siparişe açıldı. Ön siparişe özel %20 indirim mevcut şu an bence fiyat olarak uygunlar.

Kıyamet Sonrası Kuş Cenneti Kapak A

Kıyamet Sonrası Kuş Cenneti Kapak B

Folklords Kapak A

Folklors Kapak B

STAR TREK Maymunlar Gezegeni - İlkel Görev Özel Koleksiyon Cildi

TRANSFORMERS Kayıp Işık Cilt 1

4 Beğeni

Presstij’den Kısas Öyküler çizgi romanı da ön siparişe açıldı.

KISAS ÖYKÜLER: Kış Masalı Kapak A

KISAS ÖYKÜLER: Kış Masalı Kapak B

4 Beğeni

Kickstarter projesi olan The Darkness Complete Collection Vol. 1 HC için 20.000$ hedeflenmiş ama bağış tutarı 140.000$'ı geçmiş, 45$'lık fiyatla Amazon’da satışa çıkmış.Çizgi roman piyasası için ülkemizde şu şekilde şeyler olsa ne güzel olurdu. :slight_smile:

3 Beğeni

Türkiye’de Kickstarter gibi proje destekleme amaçlı bir yerli site var mı?

Dave Sim böyle böyle bayağı bir Cerebus fasikülü çıkardı. En son Cerebus’un göründüğü meşhur Spawn 10’u tekrar renklendireceği bir proje açmıştı. Tabii bunu parasızlıktan yapıyor, parası veya yayıncısı olan yazar/çizerler bunlarla uğraşmaz bence.

1 Beğeni

Fiyatlar uygun olsa da kargo parası sınırı çok :frowning: . Kargo parası kırmızı çizgim :slight_smile: . Tek kuruş verirsem içime oturuyor.

1 Beğeni

Kargo konusunda genel olarak şunu söyleyebilirim, tahmin edersiniz ki bizim gibi yayınevlerine ve çizgi roman dükkanlarına asla büyük zincirlere verdikleri fiyatları vermiyorlar, haliyle kargo alt limitlerimiz bu halleri alıyor. Hacim sıkıntısı :slight_smile:

Bir de müjdeyi vereyim, kargo firmaları önümüzdeki ay itibariyle zam yapacaklar.

4 Beğeni

2021’de her ay zam yaptılar bu nedir ya :confused: