Yeni Kitap Haberleri

Orjinal kapağı kullanmışlar sadece kitap ismi ve yazar ismi yeri ve fontudeğiştirilmiş. Bence doğrusunu yapmışlar orjinal kapak çok güzel, yeni kapakla uğraşmaya gerek yok.

image

4 Beğeni

Kirke’nin satışlarından sonra mitoloji kitapların basımında artış göreceğiz galiba.

2 Beğeni

Soruyu tam anlamamış olabilirim ama Madeline Miller’ın kitapları bu kapsamda sanırım. Ben, Kirke ve Akhilleus’un Şarkısı. Ayrıca Margaret Atwood’un Penelope kitabı da olabilir.

1 Beğeni

Teşekkürler.
Yunan mitolojisini temel alan yakın zamanda yazılmış kurguları sormuştum. Kirke siparişi vermiştim, Akhilleus’un Şarkısını ve Penelope kitaplarını alfakitap sepetine ekledim,

1 Beğeni

Bu listede bulunan kitapları alıyorum yavaştan.

1 Beğeni

Ben bunları unutmuşum :frowning: daha önce forumda konuşmuşuz. Unutmamak için bu kez favorilerime ekledim :slight_smile:

O listedeki kitapların bir kısmını okudum. Angus çok güzel, Penelope ortalama ama okutuyor kendini. Aslanın Balı’ysa biraz değişik formatta olmuş, sevemedim.

3 Beğeni

David Gemmell - Truva

Gene Wolfe - Latro

Dan Simmons - llium/Olympos

Mary Renault - Theseus

2 Beğeni

:slight_smile: Belki farklı bir gerçeklikte ya da Türkçe baskıları olursa okurum bunları.

Benimde ilgimi çektiği için biraz araştırdım. Birkaç goodreads listesini baz alarak bulduğum Türkçe çevirisi de olan bazı kitaplar bunlar;

Atlas’ın Yükü

Odysseia’nın Kayıp Bölümleri

Josephine Angelini Starcrossed Üçlemesi

(Bu mitolojik bir hikayenin yeniden anlatımından ziyade mitolojik ortamda yazarın kendi kurgusu gibi)

Lavinia

İthaka

Dido

Truva Gümüş Yayın Efendisi

Bunun baskısı yok. İkinci elde çıkabilir diye koyuyorum.

Truvalı Helen

Bunun baskısı yok. İkinci elde çıkabilir diye koyuyorum.

Konularını derinlemesine incelemediğim için bazıları tam olarak konuya uygun olmayabilir.

14 Beğeni

Biraz küçüklere hitap etse de Percy Jackson serisi var, iyidir, basittir bir çırpıda biter zaten. Günümüzde geçen bir mitolojik hikaye. Mitolojinin Harry Potter’ı desem belki kafanda bir şeyler canlanır.

5 Beğeni

Mesajıma yeni bir ekleme daha :slight_smile: Eski siyah kapağı seviyorsanız, beyaz kapaktan hoşlanmadıysanız, bence yakın gelecekte edinin. Muhtemelen bir süre daha devam edecek dedikleri baskı bitene kadardır.

4 Beğeni

O da yeni baskı yaptığı için o zaman. Muhtemelen yüklü baskı yapmıştır.

1 Beğeni

Beyaz kapak olanın ciltli baskısını bekleyecektim ama bu durumda çok bekleyeceğim gibi duruyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Onu ben de ciltli çıktığında alacağım sanırım. İlerde buralar çok kıymetlenecek. Bu tür güzel baskılarda sizin kadar olmasa da sevdiğim yazarlar için bende farklı kapakları topluyorum.

1 Beğeni

Son baskıyı aldım ‘‘Ağustos 2019’’ yazıyor. Ama çabuk tükeniyor özel baskı. 7.baskıyı yapmış 2016’dan bu yana.

2 Beğeni

King’den iyi ekmek yiyor Altın Kitaplar demek ki. Baskısı olmayanlar da aynısını yaşar inşallah :confused:

4 Beğeni

R.A. Salvatore’nin Kışgörmez serisinin son kitabı olan Son Eşik dilimize çevrildi bildiğiniz gibi. Bundan sonraki Sundering ve Companions serisi umarım çevrilir dilimize. Dört gözle bekliyorum. Herhangi bir bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim :slight_smile:

2 Beğeni

https://www.goodreads.com/series/49134-the-legend-of-drizzt şu listedeki ilk 30 kitap çevirilecek, companions codex var listede ama sundering serisi birçok yazardan oluşan bir seri onun sadece ilk kitabı basılacak o da Legend of Drizzt’in #24 numaralı kitabı olduğu için. R. A. Salvatore dışında ve Legend of Drizzt ana serisi dışında kitap basılmayacak.

4 Beğeni

Çok teşekkürler :slight_smile: . Zaten Drizzt hayranı olduğum için beni ilgilendiren bir tek onun hikayesini ele alan kitaplar. Lakin Sundering serisi tamamen basılsa da okurdum. Umarım gelecekte devamı da basılır.

3 Beğeni