Hafif güldüm ama kötüydü
Hayaletin hangi kitabına geçtin? İlerlemediysen aynı kitaptayız bende en son 2.kitabı okuyup ara verdim
Hafif güldüm ama kötüydü
Hayaletin hangi kitabına geçtin? İlerlemediysen aynı kitaptayız bende en son 2.kitabı okuyup ara verdim
The Worm Ourobos tahmininize katılıyorum, ben de öyle düşündüm resmi görünce. Merakla beklediğim bir kitap.
Bende görselleri internette aratarak birşeyler bulmaya çalıştım Snake Agent diye tahminde bulunuyum.
İkinciyi okuyup bıraktım. Üç de var ama devamını daha bulamadım. Dört ve beş eski baskı bulunca devam edeceğim.
Evet fiyat yüksek geldi bana da. İçerikte bilimkurgu yazdığından paylaştım.
Ikinci fotoğraf kahramanın sonsuz yolculuğuna da benziyor. Ama zaten cıkmış bir kitap.
İkincisi bana zaman çarkının şeysini hatırlattı sanmasam da
Hasan Ali Toptaş’ın yeni kitap mı geliyor, buna sevindim.
Oda olabilirmiş şimdi baktım.Yeni kapakla basarlar, ciltli basarlar, özel baskı olarak basarlar biliyorsun bunun sınırı yok
Bayıldım lan bayıldım
https://kidega.com/kitap/once-ekmekler-bozuldu-326603/detay
Türk edebiyatının en güçlü kalemlerinden Oktay Akbal’ın bütün öyküleri…
Önce Ekmekler Bozuldu adını verdiğimiz ilk ciltte, yazarın 1940-1960 arasında yayımladığı beş öykü kitabı yer alıyor: Önce Ekmekler Bozuldu, Aşksız İnsanlar, Bizans Definesi, Bulutun Rengi ve Berber Aynası.
İkinci Dünya Savaşı’nın yarattığı savaş sonrası çöküntüyü atmosfer olarak taşıyan ve İstanbul’daki yaşam mücadelesini anlatan öykülerinde Oktay Akbal, bütün eserlerinde karşımıza çıkan derin insan sevgisini soyut bir kavram olmaktan çıkarıp kendi yaşantısıyla bütünleştirir.
“Korkulu bir hayat serüvenini yaşayan insan kütlesi içinde” yalnız olmadığını dile getirdiği öykülerinde, yavaş yavaş bu kalabalıktansıyrılarak o kalabalığı kuran insanları izler. İzlediği insanları anlatırken gerçeğin, dış dünyanın algısından çok, insan bilincindeki yansımasında şekillendiğini keşfeder.
Usta bir öykücüden hayata ve insana dair öyküler…
Çok düz mantık bir tahmin olacak ama ilk görseli görünce Sarı Duvar Kağıdı aklıma geldi. Hem de basılacağı daha önce duyrulmuştu.
Yabancı okumayı çok istiyordum bu harika oldu.Can Yayınlarının ciltli kitap furyası kapılması beni çok mutlu etti çok iyi basıyorlar umarım Can’da 1984’den sonra Hayvan Çiftliğinin de özel baskısını görürüz.1984 çıktığında yazmıştım planladıklarını söylemişlerdi…Seviliyorsun Can
Kendi aramızda tahminde bulunuyoruz zaten. Herkes aklına geleni söylüyor kiminki tutarsa. Bekleyip görelim
Alttaki görüntü Kahramanın sonsuz yolculuğu devam kitabına ait sanırım.
Conan öyküleri ikinci cildi ararken kiminle karşılaştım, Robert E. Howard’ın bir diğer kahramanı Kral Kull
Bir dönem Fatih Kull adıyla filmi çekilmişti. Bu o Kull mu?
Hocam çevirmenin adı yazmıyor ama Gece Kitaplığı’nın yayınladığı Conan kitaplarının çevirmeni mi çevirmiş acaba?
@Blackheart, evet, Howard’ın karakterinden esinlenmişler.
@muptela, evet, aynı çevirmen, Hüseyin Aksakal.