Yeni Kitap Haberleri

Rekabet(Kaos) severim. :smirk: Daha fazlasına ihtiyaç var kesinlikle.

11 Beğeni

Hoş olmamış ama en azından reklamını yapmışlar, iyi olmuş :joy:

7 Beğeni

Evet yayınevinin hikayesinden daha fazla ilgi görüp incelemeye başlamıştır şimdi okurlar. :blush:

4 Beğeni

Güncel serilerden bahsediyorlar bence. İthaki’yi bu konuda gayet tabii geçebilirler, neden olmasın ki? Kendileri klasikleri bizimle buluşturmuş olabilirler ama güncel bilim kurgunun tahtını rahatlıkla kaptırabilirler bence.

5 Beğeni

Aynen ithaki güncel serileri pek önemsemiyor.

2 Beğeni

Bende nedense yeni bilimkurgu kitaplarını basacaklar diye düşünüyorum. Güncel kitapları gerçekten iyi takip ediyorlar çünkü. :slight_smile:

4 Beğeni

Salon yayınları paylaşımı ile bunun önünü açmış. :slight_smile: Bence “en iyi” dedikleri için, İthaki hedef alınmamış bile olsa, öyle anlaşılmış.

4 Beğeni

Sonuçta bilimkurgu ülkemizde tek bir yayınevinin tekelinde değil. Bakalım nasıl kitaplar göreceğiz, daha çok güncel bilimkurgu kitaplarına yöneleceklerini düşünüyorum. :thinking:

12 Beğeni

Zaten Pegasus baskı kalitesini İthaki fiyatlarında sunabilseler o bile büyük başarı olur. Geçen Nevernight’ı elime alınca Pegasus’u baskı anlamında gerçekten takdir ettim. Resmen kitap tutma hissini hatırlattı :joy:

9 Beğeni

Katılıyorum. Pegasus çok pahalı ama hiçbir kitabında fiziksel özre rastlamadım. Kağıt kalitesi de hala en iyisi yani kriz sebebiyle daha kalitesiz malzeme tercih etmiyorlar hala.

8 Beğeni

Aynen fiyatlar bir tık daha aşağı olsa diyecek söz yok.

1 Beğeni

Bilimkurgu diyip genç-yetiskin türünde distopyalara boğmasınlar bizi. Pegasus ve diğer yayınevleri bunu fazlasıyla yapıyor zaten. :slight_smile:

10 Beğeni

Umarım. (20 karakter)

2 Beğeni

Ooo kaos alırım bir dal :smile:

En çok bize yarar bu durum.

Yalnız Alican’ın cevabı vs derken 50. Kitap hakkaten gümbür gümbür geliyor. Hadi hayırlısı diyelim.

3 Beğeni

Bir yayınevi de Alastair Reynolds’un öykülerine el atmıştı, ondan haber yok ne zamandır, hala çıkmamış mı? Bilgisi olan?

2 Beğeni

Gereksiz bir cevap. Tekel kalmak istiyorlar sanırım. Salon rakip olamayabilir tabi ama kendisi eleştiri kabul etmeyen yayınevi olarak laf atmak da ne bileyim.

11 Beğeni

Aynen yakışıksız olmuş, tabi aralarında farklı, bizim bilmediğimiz bir diyalog yoksa.

6 Beğeni

Ben ilk etapta bilindik eserler bekliyorum ki okuyucu çekmek için mantıklı. Bilimkurgu okuyucusunu biraz kendilerine alıştırdıktan sonra yeni kitaplara geçebilirler. Önemli olan çeviri ve özen. Ben buna dikkat ediyorum. Salon yayınları son zamanlarda dikkatimi çekiyordu. Birkaç kitabını deneyeceğim umarım pişman olmam. Çınar yayınlarından memnun kalmıştım fakat onlar böyle bir giriş yapmadılar. Halka Dünya ile Panama da gözlemlediğim yayınevlerinden. Bilimkurguya gösterilen bu yönelimi fantastiğe de gösterirler umarım. Bu iki tür özellikle türün hayranı olan kimseler tarafından planlanmalı.

10 Beğeni

Rekabet iyidir, motivasyonu ve kaliteyi artırır. Yalnız İthaki’nin bilim kurguyu tek elinde sanması hiç hoş değil, verilen cevap da öyle. Bir çalışanın verdiği cevap bile ister istemez tüm yayın evine karşı bakış açımı etkiliyor benim.

3 Beğeni

Şu kısım çok önemli.

4 Beğeni