Monokl’nin bastığı wool serisini Ankara’da D&R’larda bulma şansımız, bilen, gören var mı ?
Tunalı şubesine bakabilirsiniz, rafta vardı.
"Bitmemiş Öyküler"in fiyatı ne öyle
biraz geçmişe dönüp bu kitabı kaça aldığıma baktım. 20 küsüre almışım. Yeni siyah kapaklı seriyi alsam mı acaba diye düşünürken an itibariyle vazgeçmiş bulunuyorun 
3ü de var mıydı acaba ?
İlk iki kitabı gördüğüme eminim, fakat son kitabı göremedim.
Acaba sırtta toplu eserler numarası var mı? Eğer varsa Savaş ve Barış ciltlerinde olmayan numara diğerlerinde neden var. Yoksa ilk 3 ciltte neden var. @alfakitap 'ın kapaklarda neden bir tutarlılığı yok.
Şimdilik diyeceklerim bundan ibarettir. 
Valla ithaki den sonra Alfa da beni bazı konularda hayal kırıklığına sık uğratmaya başladı. Zaten takip ettiğim bir yayınevi değildi ama onu başarılarıyla bilirdim. Lovecraft, decameron, pkd vs derken ben de kitaplarını almaya başlamıştım… Ki… Çok fazla sorunları var maalesef.
Klasik Alfa ne diyelim. Kapaklar konusunda biraz sıkıntılılar. Eser numaraları konusunda şuan için bir bilgim yok.
Alma güzel kardeşim o zaman. İkinci el baskısı olanlardan sahalardan al. Sen ve ben aldıkça bunlar durmayacak. Şurada kayıp rıhtım AHALİSİ olarak 1 ay kitap almasak, sallarız bunları.
Aynen katılıyorum. Ya mutlaka alacaksan, biraz araştır, gez dolaş ikinci el al. Bunlar zıvanadan iyice çıktı. Pahalı geliyorsa almayın. Ben bıraktım İnternet sitelerinden almayı. B ir boş günümü ayırıyorum kitap satın almaya. Bir başlıyorum kadıköy den, sonrası Aslıhan pasajı ve Beyoğlu sahaflar, sonrası geçiyorum Beşiktaşa orada bildiğim bir kaç sahaf uğruyorum ve en son Beyazıt ta bitiriyorum olayı. Ve emin olun çoğu kitabı internetten çok daha ucuza alıyorum. Birde şart değil ki son çıkan kitabı okumanız. Eski kitaplardan adı pek reklam olmamış olan eserlerden al oku. Mevzu okumaksa popüler olanı alman şart değil.
Sıkıntı burada işte. 2.el piyasası daha beter durumda. Bu tür çok satan kitaplar neredeyse sıfırının fiyatıyla aynı. Göz ardı edilen bazı kitapları almaya ancak içim elveriyor şu halde. Fiyatları nispeten uygun oluyor çünkü.
Kütüphaneleri unuttum bu arada. Kütüphaneler bedava.
Buldukça tabiki de ikinci el alıyorum. Ayrıca fiyatlar bu hale geldikten sonra henüz bir alışveriş de yapmadım. Yapsam dahi alacağım kitaplar belli ve çok sınırlı. Tabi fırsatçı sahaflar da ayrı bir mesele. Ama şurası kesin bugüne kadar ciltsiz tek bir kitaba otuz TL üstü para vermedim. Ya indirim, ya ikinci el vs. aldım kitaplarımı. Fakat fiyatlar öyle bir noktaya geldi ki yüzde elli indirimli bile 30-40 lira olmaya başlayacak orta kalınlıkta kitaplar. Demem o ki ben zaten her çıkanı almıyorum, seri toplamıyorum. Fakat bu fiyat artışlarını konuşmamız gerek. Konuşalım ki herkeste bir tepki oluşsun. Sen ben almasak yayınevine çok bir etkisi olmaz. Nasılsa alanlar var her türlü.
Not: Kütüphane var, işte elindekileki oku diyenleri de anlamıyorum. Yahu ben elimdeki kitaplar bitti, kitap alamıyorum, okuyacak bir şeyim kalmadı mı diyorum? Ben kitabı okumak kadar onlarla yaşamaktan, onları ara ara kitaplığımdan çıkarıp karıştırmaktan hoşlanan birisiyim. Ayrıca her yeni çıkanı almadığım gibi herhangi bir seri de takip etmiyorum/edemiyorum. Çünkü bütçem yetmez. Bütçem yetse dahi mesela İthaki Karanlık Kitaplığa o kadar gereksiz ve başka yayınevlerinin bastığı kitaplar ekledi ki eğer imkanım olsaydı dahi serinin tüm kitaplarını almazdım. Hasan Fehmi Nemli çevirisi varken Poe ve Loverlcraft’ı sırf bu seriden de çıktı diye almam. Alanlara da laf etmem. Fakat ilgimi çeken, uzun zamandır beklediğim ve belki tek baskıyla kalacak kitapları almak isteyip de aşırı fiyatlarından dolayı alamadığım için sitemde bulunuyorum. Ben kütüphanelerden alıp okusam kitap fiyatları mı düşecek? Fiyatlar böyle pahalı olduğu için tepkimizi gostermeyelim mi? Ben hem her çıkan kitabı almayarak hem de böyle sözle dile getirmek istedim tepkimi. Vesaire…
Aslında organize olamıyoruz. Derdimiz bu. Milletçe sosyal medya bağımlısıyım ama iş organize kısmına gelince fıssss.
İşte bir şekilde tepkimizi belli etmemiz gerek. Tabi ki bu lince dönüşmemeli. Eksikleri, yanlışları sık sık dile getirmeliyiz. Çünkü övmek en kolay, mesele sevdiğimizin eksiklerini görerek dile getirmek. Ama organize olma meselesi zor evet. En azından her mecrada kendimizce dile getirelim bunları. Belki bir karşılık bulur. En basiti Alfa Yayınları’nın yaptığı o kadar güzel işe rağmen son okumaya önem vermesinden dolayı kitaplarını alamıyorum.(Tek-tük aldığım kitaplar hariç.) Oysa almak istediğim onlarca kitabı var. Vs…
Konu başlığı açtım katılmak istersen bekliyorum. Gel sende sessiz ÇIĞLIĞA katıl.
Bitmemiş Öyküler’in fiyatı uçmuş resmen. Ateş ve Kan (736 syf) şu an Amazon’da 29 küsur iken, BÖ’in (800 syf) 48 tl fiyatı abartılı olmuş. Yukarıda bir arkadaş yazmıştı, ben de katılıyorum, açgözlülük ve şımarıklık bunun adı. Uzun zamandır kitap almıyordum fiyat artışları nedeniyle, sadece Kidega’nın İthaki %50 indiriminden bir siparişim oldu. Onun dışında fiyatları yüksek buluyorum. İncecik kitaplara bile 18-20 tl fiyat konuyor. İnsaf diyeceğim de, anlayacaklarını sanmıyorum.
Gondolin’in Düşüşü de dahil tüm İthaki kitaplarımı %50 indirim bekleyip öyle aldım. Yüksek fiyatları mazur görmemekle birlikte Bitmemiş Öyküler’in de benzer oranda indirimle satılacağını düşünüyorum.
Okuma listemde Silmarillion, Hurin’in Çocukları, Beren ile Luthien ve Gondolin’in Düşüşü olduğunu da göz önüne alırsam… Boş vakitlerimde Withcer 3 oynamaya devam edebilirim 
- cildi ne zaman çujaracaklar acaba