Yeni Kitap Haberleri

Yeni Stranger Things romanı geliyor.

2 Beğeni

100

8 Beğeni

Yüksek Şatodaki Adam mı yoksa? :slight_smile:

1 Beğeni

Kurtulan Kızlar bir devam kitabı mı yoksa tekil kitap mı? Kapakta Stephen King’in sözünü ettiği Kayıp Kız nedir, kimin romanıdır bilen var mı acaba?

1 Beğeni

Paylaşımların sayesinde takip ediyoruz :v:t2:

Othello yayınevini de sen paylaşmıştın sanırım. Othello’dan bir kitap almıştım. Bu yayınevi de listemde.

Aslında forumda bir başlıkları olsa daha rahat takip edebiliriz.

2 Beğeni

Bu şekilde düşünüyorlardı ama sorayım tekrar. :blush:

3 Beğeni

Yedi harika işler yapıyor. Umarım uzun soluklu olur. Ayrıca kitap ebatı, kapak dahil tasarımları mükemmel.

1 Beğeni

Kurtulan Kızlar ile ilgili KR’de şöyle bir inceleme var

https://forum.kayiprihtim.com/t/kurtulan-kizlar-kadina-karsi-siddet-taciz-ve-istismar-hep-satar-mi/1655/4

Bir başka inceleme: gaia dergi

Kayıp Kız kitabı da bu olsa gerek; Film de yapılmış. King Twitter da bunu tavsiye etmiş. Ayrıca bu sitede Stephen King: 2012’de okuduğum en iyi kitaplar başlığı ile haberleştirilmiş.

Devam kitabı değil,onu sevdiyseniz bunu da seversiniz demek istemiş.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, oldukça faydalı oldu.

Alfa gerçekten çok kaliteli bir yayınevi ya. Zor okuyan bir ülkede, belki de bir avuç olarak nitelendirilebilecek spekülatif kurgu okuyucularını hiç süründürmeden, hiç strateji yapmadan devam ediyor yoluna. Malum yayınevinde olsak Valis serisinin filme veya diziye çevrilmesini beklerdik 2. kitap için.

6 Beğeni

Orası doğru da Alfa her sayfada olan yazım hatalarını çözmeden çok kaliteli sınıfına asla sokmazdım ben. Benim gözümde sadece dominant ve agresif bir yayın politikaları var o kadar.

9 Beğeni

Tabii ki problemsiz bir kitap sunabilmek ana hedef olmalı ama hiç kitap çıkmamasındansa yazım hataları daha kabul edilebilir değil midir? Kaldı ki yazım hataları da 6.45 gibi değil, anlamsız bir metin değil ortaya çıkan.

Naçizane görüşüm, piyasalar bu haldeyken üstelik de kağıttan gemi yayınevlerine bu kadar iltimas gösterilirken, alfa bence saygı gösterilecek bir iş yapıyor. Laciverte lacivert demek gerek bazen.

2 Beğeni

Kağıttan gemi yayınevi güzelmiş :joy:

Alfa’nın güzel işler yaptığına katılıyorum bu arada. Evet harf,kelime yanlışı vs var ama çok rahatsız edici değil. Aden kitabında birkaç tane varken Yıldızlardan Dönüş kitabında neredeyse hiç yoktu.
Doğru yoldalar bence, desteklemeye devam.

5 Beğeni

Haklısınız. Alfa önce şu dokununca akan yazı kalitesini düzeltsin.

1 Beğeni

Dominant ve agresif yayın politikasından kastınızı ve bunun ne gibi bir zararı olduğunu tam olarak anlayamadım ama Alfa oldukça kaliteli işlere imza atıyor ve bunu yaparken, özellikle de serilerde araya okurun değil kitabın konusunu, okuduğunu bile unutacağı kadar uzun süreler koymadan yapıyor.

4 Beğeni

İthaki değil de Alfa’ya eleştiriniz galiba, Alfa’nın hangi kitaplarında oluyor bu dediğiniz.

@Lucifer @BiblofilYouTube adına konuşmuş olacağım ama olumsuz bir anlamda kullanmamış, Dominat ve agresif ile, çok kitap basıyor, iyi kitaplar basıyor, kuralları kendi koyuyor (örneğin tüm çeviriler bitmeden yayınlamaya geçmiyor gibi, çevirisi biten ama yayın sırası gelmeyen 2 yıl bekleyen kitap oluyor Alfa’da)

8 Beğeni

Kötü anlamda söylemedim. Bunlar global ekonomide kullanılan terimler esasen @alper çok doğru analiz etmiş söylediğimi. Aynen onu kastediyorum.

Piyasaya hakim olmalarını kastettim. İstedikleri yazarları alabiliyorlar, istedikleri serileri basabiliyorlar. Kafaya koyduklarında onların elinden bir eseri alabilmek çok zor. Bu kötü bir şey değil ben takdir ediyorum. Piyasayı domine eden yayınevlerinden biri bu grup.

Ayrıca serilere bu hızla devam etmelerine ben de hayranım çok beğeniyorum ama o özensizlik nedir anlamak mümkün değil. Bunu da söylemek zorundayız. Pkd kitapları falan gerçekten çok kötü durumda. Profesyonelliklerine yakışmıyor. Everest de aynı grubun yayınevi ama çok daha düzgün editörlükler görüyorum. Hata yine var ama az.

12 Beğeni

Alfa’nın özellikle harf ve kelime hatalarının çokluğundan ve okurken keyif kaçırmasından muzdariptim bende. Sanki son 2 ayda çıkan kitaplarda, (özellikle Lem ve Verne kitaplarını okudum) daha dikkatliler gibi geldi bana.

6 Beğeni

Bu güzel haber işte. Lem okumadım, düzeldiyse ne mutlu.

1 Beğeni

Alfa yenileri

10 Beğeni