Unutulmuş Fantastikler serisiiii sonun daaa
Yeni Kitap Haberleri benim de sık kullandığım ama çoğu zaman hayal kırıklığına uğradığım bir başlık. Uzamış ama kesinlikle gereksiz olmayan tartışmaların arasında kitap haberlerini ayıklamak bazen can sıkıcı olabiliyor. Gördüğüm kadarıyla bu son uzamış tartışma kendi çapında bir eğilim yoklamasına dönüşmüş durumda. Bu açıdan ben de kendi yorumumu eklemek istiyorum. Ben bu başlık altında, başlıktan aldığım verimi düşürse de, yayınevi eleştirisi olmasından rahatsızlık duymuyorum. Eleştirilerin aynı kitaplar ve yayınevleri etrafında dönmesi de buna dahil. Çünkü bundan kaçınmak mümkün değil; bugün bu durum bitse de birkaç ay sonra biriken enerji yine ortaya çıkacaktır. Önemli olan eleştirilerin yoğunluğunun başlığı işlevsiz hale getirmemesi. Bu konuda da dikkatimi çeken şey yayınevi eleştirilerine istikamet verme çabaları. Aslında bu mesaj kalabalığının önemli bir kısmını bu çabalar ve bunlara verilen cevaplar oluşturuyor. Birçok arkadaşın amacı bu olmasa da forumda otoriter bir hava oluşuyor. Söyleceklerim bunlar, umarım yapıcı bir yorum olmuştur.
Çehov konusunda iletişim kitabevinden 6 ciltlik seriyi almak istiyorum. Daha önce İş Kültür’den Köpeğiyle Dolaşan Kadın’ı okudum. Anladığım kadarıyla iletişimin baskıları tüm öyküleri içermiyor. Hoş elimde Yordam baskısı dört cilt öyküleri de var ama bir türlü ısınamadım, okumaya da çabaladım epey, ama İş Kültür baskısındaki hikayeleri okurken aldığım tadı alamadım. Bu konuda İletişim yayınevinden alsam çok eksik kalır mıyım? Alfa baskılarını takip etmek istemiyorum, İletişim çeviri olarak çok güzel göründü gözüme. Bugün biraz inceleme fırsatım oldu Bir de artık Toplu Öyküler bile alıyor olsam birinci cildini bitirmeden bir sonrakini almayacağım. Kararlıyım
Her ikinizin istatistiklerinizi paylaşıp kıdemliyim demiyorum ama demeniz takdire şayan.
Pardon bir dahaki sefer bir şey söylerken sizden takdir almak için daha çok çalışırım. Forumda zaman geçirmemiş birinin moderasyon yok diye ağlaması kadar mantıksız şeyleri görmeyip bana bunlarla gelmeyin rica ediyorum. Ciddiye alıp yanıt vermeyeceğim daha fazla. Niyeyse bu şikayetlenenlerin forumdaki mesaj sayısı maksimum 50 60. O yüzden gerçek kullanıcı adınızla yazdığınıza bile inanasım gelmiyor.
Bu konuda yazacağım son şey bu. Çok sıkıntıysa özel mesaj olarak yazın, tartışalım. Konuyu daha fazla kirletmeyelim.
İletişim Yayınları Mehmet Özgül çevirilerini yayımlıyor. Daha önce aynı çevirmenin Çehov çevirilerini Everest ve Cem 8 kitap olarak yayımlamıştı. Yani 2 kitap daha çıkması lazım İletişim’den. O şekilde 1880-1900 arasındaki bütün öyküleri yayımlanmış olacak bildiğim kadarıyla.
Çok teşekkür ederim. Elimdeki Yordam yayınlarından basılmış olanları elden çıkarınca, iletişimden devam edeceğim öyleyse.
Özür dilerim az mesajım var diye moderasyon eleştiremiyoruz buna karar verdiğiniz için teşekkürler.
Herkese iyi forumlar.
Engelleyip geçiyorum artık ya. Yemin ederim moderasyonda ben olsam katliam yapmıştım sizin bu hareketlerinizle yazmayın daha., çok sıkılırsanız özel mesaj atın. Olmadı numaramı falan vereyim ararsınız.
Forumdaki Çehov başlığından daha net bilgi edinebilirsiniz.
Hocam yanlışınız var. İletişim baskılarının çevirileri Cem ile aynı fakat İletişim baskilarindaki öyküler seçme öyküler. @Ozgur bütün öyküleri tam olarak okumak isterseniz Cem baskısını tavsiye ederim veya Alfa’nin basmasını bekleyin.
Edit: Kapakta da belirtilmiş seçme olduğu
Tam tersini söylemişler çehov başlığında ama bilemedim
Alfanın baskısını inceleme fırsatım olmadı. Uğur Büke çeviriyormuş eserleri. Bir yerden tanıdık geliyor ama bir türlü çıkaramadım.
Yıllardır Çehov okurum ve basılanları takip ederim. Alıntıladığınızı ben yazdım. İletişim’in bastığı Cem’in genişletilmiş halidir ve toplu öykülerdir. Ama kısaca söylemek gerekirse şu an için Türkiye’de külliyatı basan daha doğrusu basmaya başlayan Alfa’nın baskısıdır.
Yeniler
Harika bir haber bu. Yayınevinden aceba bundan sonraki aşamada beşinci kitabı mı yoksa diğer üçlemeyi mi basacaklarını öğrenmem lazım acilen. Ona göre başlayalım artık şu seriye
Pandemiden önce sormuştum cevap vermediler. Ben de merak ediyorum bunu, öğrenen yazarsa sevaba girer.
Bu arada diğer seri de dörtleme değil miydi?
Serinin beşinci kitabı hem bu serinin hem de Fleet of Worlds serisinin son kitabı olarak geçiyor goodreads’te. 4. kitabın çevirisinin bittiği haberini forumda alınca okumaya başladım ben de. 3. kitap bir miktar hayal kırıklığı oldu fakat yine de bilim kurgu severlerin okuması gereken bir seri diye düşünüyorum.
Fleet of Worlds - Goodreads
Seri toplamda 9 kitap öyleyse. Son kitap iki serinin de finali bildiğim kadarıyla. Umarım ikinci dörtlemeyi de basarlar.