Türk Edebiyatı Klasiklerine Sabahattin Ali eklemeseler garip olurdu bence. Mantıklı bir hareketti yaptıkları, en azından bir seriye dahil olduğu için.
Kitabın çevirmeni Yakup Orhan hakkında internette hiçbir bilgi bulamadım. Sanırım bu ilk çevirisi. Böylesi zor bir metni ilk kez çeviri yapan birine mi teslim ettiler? Üstelik ciltli, resimli evladiyelik bir baskı yapmışken! Bazı yayınevlerini anlamak mümkün değil.
Keşke… hakediyor çünkü. Enstitü ve diğer son çıkan kitaplardan da güzel haberler gelse keşke.
Seriye dahil edilmesi konusunda sizinle aynı görüşteyim.
Bana hayal kırıklığı yaşatan daha önce bu seride peş peşe aynı yazarın kitabına bu kadar yer vermeyip, telif hakkı düşer düşmez Sabahattin Ali kitapları yayımlamaları. Dikkat ederseniz serideki son 16 kitabın 8 tanesi Sabahattin Ali’nin.
Kafamı en çok karıştıran olaylardan birisi bu…Ötüken’in klasikleri gerçekten çok hoşuma gidiyor, İş Bankasından daha güzel buluyorum ama Ötüken’de olmayıp İş’de olanlar var o yüzden bir Ötüken bir İş Bankası alıyorum karman çorman olacak gibi,bu biraz kötü hissettiriyor.
Ama şu Notre Dame baskısına bayıldım, kesinlikle Ötüken’den tercih edeceğim.
Bu sansür işini bilen birisi olayı aydınlatırsa sevinirim. Yakın zamanda arkadaşım bayağı dert yanıyordu, Ötüken Atsız’ı kısaltıyor, sansür uyguluyor sakın alma demişti. Bakma şansım olmadığı için yorum yapamıyorum, Ötüken’in böyle birşey yapmadığını/yapmayacağını umuyorum ama gerçekten olan bir şeyse anlam vermek güç…
https://www.nadirkitap.com/deli-kurt-79-baski-2020-huseyin-nihal-atsiz-kitap12057487.html
https://www.nadirkitap.com/deli-kurt-atsiz-kitap8714472.html
6 sayfa oynuyor. 2010 2020 yılına göre. Eski baskıları sansürlü mü acaba? Başka bir şey için de oynamış olabilir 6 sayfa.
https://www.nadirkitap.com/deli-kurt-huseyin-nihal-atsiz-kitap18030132.html
İrfan Yayınlarının var 271 sf. 2005 basım . Kitap boyutu da aynı, yazı boyutunu bilmiyoruz ama.
Yeni seri deyince Peter V. Brett bambaşka bir seriye başladı diye düşündüm. Ama konuları okuyunca anladım ki İblis Döngüsü dünyasına ait bir sequel bu kitap. Novella mı olacak yoksa seri mi, bilginiz var mı?
Olive zaten finalde doğan çocuk değil miydi? Onun hikayesi üzerinden krallık entrikaları, yeni yaratıklar falan devam eder. Çok iyi olacağını sanmıyorum ama basılırsa alır okurum tabii.
Evet aynen o, zaten o yüzden sequel dedim. Ben biraz araştırayım, İD serisini çok seviyorum. Umarım sündürmeden güzel bir kitap yazar.
Ben de direkt novella diye düşündüm ancak yazar, yeni bir serinin ilk kitabı diye cevap vermiş, tam emin değilim yani. 
Tamam o zaman şimdi anlaşıldı, İblis Döngüsü için yeni bir üçleme yazıyor. Nüve sonrası anlatılıyor. 
Satır arası boşluk miktarından bile 6 sayfa oynar. Sansür olabilir ancak bu kadar az sayfa sayısı farkı bunun kanıtı olamaz diye düşünüyorum.
Üçlemenin adının I Am Olive, ilk kitabın adının da The Desert Prince olacağı açıklanmıştı. Bu serinin İblis Döngüsü’nden farklı olarak biraz daha genç yetişkin tarzına yakın olacağını okumuştum.
Divergent’ın yazarıydı değil mi bu kadın? Aldım listeme. 
Ben kendisi ile instagram üzerinden konuşmuş ve sormuştum bana yeni bir seri demişti.
Hocam bu çok doğal bir şey değil mi? Siz bir işletme sahibi olsanız kendi satmadığınız ürünün reklamını yapar mısınız?
Mesela atıyorum İthaki yayınları çıkıp Jemisin harika bir yazar mutlaka okuyun diye paylaşım yapsa absürt olur bence.
Kimse ayranım acı demez herkes malının çok satılmasını istiyor doğal olarak.
Bende öyle hatırlıyorum.
@Who_Sametto ve @collona Ötüken Dünya Klasikleri serisini yüksek oranda topluyorum. Forumda bu konu tartışıldı ve kapandı (bkz. Cengiz Aytmatov ve Ötüken Yayınları başlığı). Sefiller’in bahsedilen baskısı eskidir ve mevcutta böyle bir baskı yok. Ancak önceden yapılmış olan o baskı da dahil olmak üzere sansür yok. Bahsedilen baskı editörün kendince yazarla mücadeleye girip dipnotlarla cevap yetiştirdiği bir edisyon. Haliyle tepki topladı ve editör notları kaldırıldı. Bildiğim kadarıyla Göktürk Ömer editörlüğe gelmeden önce basıldı. Mevcut kapak dizaynına sahip tüm kitaplar sansürsüz ve tam metin olmakla birlikte bu şekilde yersiz notlara da sahip değil.
Yani öyle bir baskısı olmuş ben bu yayınevini komple silerim diyorsanız tabi ki almayın. Ama edisyonlarda sıkıntı var diyorsanız cevabım kesinlikle olmadığıdır.
@ali1234512 bir edisyondan bir diğer edisyona 6 sayfa değişmesi çok olası geldi bana. Kitap içi tasarım, sayfalandırma sistemi, punto vs. ile kolaylıkla olur. Ama bahsedilen kitaba sahip değilim o yüzden kesin konuşamam tabi ki.