Yeni Kitap Haberleri

Doğu Akdeniz geriliminin düşmesini bekliyorlar bence. :smiley:

1 Beğeni

Şimdi oldu. Teşekkürler. :slight_smile:

1 Beğeni

Onay süreci öyle maille gönderilip “Bu hali tamamdır. Basın” diye olmuyor. Baya postayla gidip geliyor belgeler. Onaylar ıslak imzayla oluyor. Zaten ciddi zamanlar alıyor, arada bir iki düzeltme olsa epey uzuyor süreç. Bu konu sorunlu bir konu. Kanayan bir yara.

@SJack Ömer Ezer paylaşmış. Bir kitap daha not aldım geçenlerde onu bulamadım. Ekran görüntüsünde isim olmadığını atlamışım ya. :sweat_smile:

2 Beğeni

Bu konuyu yayınevlerinin de bilerek suistimal ettiği kanatindeyim. Kitabı çıkarmak istediler mi çok rahat hemen çıkarabiliyorlar Mırın kırın edecekleri zamanda yok yurt dışı onayı yok matbaa onayı diye ileri ittikçe itiyorlar. Ben bilmiyorum ya yurt dışındaki adam basılsa da basılmasa da parayı nakit aldığı için rahat uzatıyorki sure geçsin ,sürede daha az kitap basılmış olsun tekrar anlaşmak zorunda kalsın. Ya da kitap baskı başına para alıyor ama adam para kazanmak istemiyor. Parayla derdi kalmamış adamın.

@Alladierre ben karşılaştırmasını yaptım sadece . 3’ünüde okumadım ben ama seçecek olsam üçüncüyü seçerdim. Hem sayfa sayısı daha fazla hem de türkçe eser olduğu için çeviri iyi mi, kötü mü derdi yok. Eski basım olması daha iyi bence Türkçe olduğu için.

1 Beğeni

Bu konularda yazarın egosu ve bağlı olduğu (haklarını size satan) şirketin tutumu çok önemli. Asimov’un kitaplarının bir onay süreci var akıllara zarar. Hepsi için doğru değildir belki ama bu durumun yani onay bekleme süreçlerinin gerçekliği konusunda net gerçek olduğunu söyleyebilirim. Ejderha Mızrağını düşünün mesela, adamlar baskının yapılabileceği kağıt ve matbaa türünü bile seçiyorlardı. O işler dışardan göründüğü gibi değil.

Bu yanlış. Çünkü siz kapağı adama sundunuz beğenmedi değiştirdiniz, bunu da bir kaç defa yaptınız ve sonunda anlaştınız. Parayı verdiniz, onaylanan kitabı bastınız. Bir daha onay beklemiyorsunuz kapağı değiştirmedikçe ya da kitap üzerinde oynama yapmadıkça. Yani bekletmelerinin kendilerine para gelişini geciktirmekten başka yararı yok. Ki o da yarar değil zarar sayılır bana kalırsa.

3 Beğeni
5 Beğeni

KRONİK KİTAP son zamanlarda harika işler yapıyor. Tarih severler kaçırmasınlar.

17 Beğeni

Kronik Kitap ülkede tarih yayıncılığını neredeyse tek başına sırtladı götürüyor. Umarım bozmadan devam ederler.

3 Beğeni

Başka bir ülkede, Kitabın ana dilinin konuşma dili olmadığı ülkede yok kağıt kalitesiymiş yok kapakmış falan çok gereksizmiş gibi geliyor bana. Orjinal kapağı basmak için ek para istiyorlar mı ? Kitabın hakkını satın alınca kapağıda satın almış olunmuyor mu? Kapak bu kadar tartışma konusuysa orjinal kapağı basıp geçsin yayınevleri.
Ejderha Mızrağı, Unutulmuş diyarlar’ın tamamlanması imkansız o zaman . İthakinin baskı kalitesi ortada.

1 Beğeni

Umarım. Ama bu tutarsız ekonomi ile bırakın kalitesini devam ettirmesini, iflas edip kapanmazsa iyidir.

1 Beğeni

Bu kadar agresif olmayın. Ben o şirketlerin çalışanı değilim :grimacing: Bilmediğimiz için yanlış bilgi olmasın diye yazdım o açıklamaları.

Kitabın hakkını alınca kapaklarının hakkını almış olmazsınız. Kapak tasarımını yapan grafiker/tasarımcı da ayrı para ister. O tasarımcıya parayı yine dolar üzerinden ödeyeceğiniz için kendi ülkenizde yaptırmak daha ucuza gelir.

Ayrıca aynı tasarımı bile kullansa isim Türkçe olacağı için yine nasıl durduğuna dair onay isterler.

O sizin düşünceniz işte. Ben misal yazar olsam kitap kapağımı görmek isterim. Bizim yayınevlerine kalsa paintle bile kapak yapar geçerler. Kontrol mekanizması olmasa ne çirkin kapaklar olur ben hayal bile edemiyorum.

Ejderha Mızrağı baskıso yapabilecek 2 matbaa var diye hatırlıyorum. Anlaşamamışlardı daha doğrusu bu matbaalar çok yoğun oldukları için yapılamıyordu en son. İthaki soru cevap başlığında var bu mevzu.

Önyargılı davranmayın diyorum sadece. Dışardan göründüğü kadar kolay işler değil. Harry Potter gibi satacağı garanti olan bir kitabı bekletmezler yoksa.

7 Beğeni

8 Beğeni

Agresif değilim ben, oyle anlaşıldıysa özür diliyorum. Benim için biçimden çok işlev önemli olduğu için bazı konular bana çok gereksiz geliyor. Saman kağıdına basılsa mukavaadan kapak yapsalar okur geçerim gerisini önemsemem . :sweat_smile:

@Ozgur iyi de ilk kitap olsa anlarım belki, insanlar uğraşıyor zor bir süreç vs. derim ama 4. Kitap basılacak. Diğer üç kitap bundan önce İngiltere ile çok yakın zamanlarda raflara kondu diye hatırlıyorum. Ha pandemi adı altında insanların artık %99.9 unun kullandığı bi bahane kullanırlarsa da ona da yapacak bir şey yok maalesef.

:thinking:

12 Beğeni

resim

12 Beğeni

Ben demiştim bunu daha önce😬

1 Beğeni

Bu nasıl bilim kurgu yav :sweat_smile:. Kapak ben fantasiğim diye bağırıyor :innocent:

Vampirliğe daha bilimsel, en azından kendi içinde tutarlı bir teori ve çıkarımlarla yaklaşıyor.

Bir tür kıyamet sonrası hikâyesi. Bazı yorumcular, vampir mitiyle zombi temasının bir tür bileşimi olarak yorumlamış.

Hard scifi olmasa da türün ilginç temsilcilerinden.

8 Beğeni

Serinin son birkaç kitabını almadım, muhtemelen bunu da almam.

2 Beğeni