Yeni Kitap Haberleri

26 Beğeni

Ne zaman Stanislaw Lem kitabı alsam elime hasarlı bir şekilde ulaşıyor, korkuyorum. :joy:

1 Beğeni
  1. kitap basıldı mı, yoksa ben mi gözden kaçırdım?
1 Beğeni

Basılmadı sanırım. Sadece bunu paylaşmış paylaşan kişi. 7’de gelir sanırım.

1 Beğeni

YKY Ateş Kadehi özel baskıyı fazla uzattı…2020 bitecek hala satışa çıkmadı,fiyatı da ayrı merak konusu.:no_mouth:

6 Beğeni

Merhaba, en sağdaki lacivert kitap nedir? Çok merak ettim. :joy::joy::joy:

Ben Pegasus’un eline düşen her iyi yazar için yas ilan ediyorum artık. Saçma sapan yok dolar yok telif diye şu fiyat politikasını savunanlar da var. Ayn Rand’ın etiket fiyatlarını çok merak ediyorum. Malum ortamlardaki versiyonlara meylediyorum ve artık bundan rahatsız olmuyorum. Halep oradaysa arşın burada.

2 Beğeni

Kitap fiyatlarının pahalı olduğu konusunda “pahalı” diyenlerle aynı fikirdeyim, diğer yandan yayınevlerini de başka sektörlerdeki üreticileri de anlıyorum.

Kendi adıma saçma sapan bir savunu içerisinde değilim ama ülke gerçekleri ne yazık ki bu. İthal ikameci bir sanayimiz var, hiç bir şey üretmiyoruz. Eskiden eh işte tarım vardı artık varlığı ülkeye yetmiyor. En son Yunan pirinci ile ipin ucunun tamamen kaçtığı ortada.

Olay sadece dolar kuru değil, ülkede hiç bir şey üretilmiyor. Kağıt, mürekkep, makine vs vs hepsini dışarıdan alıyoruz ve en basitinden dolar kurunun yanı sıra farklı etmenler de ülkemizde pahalılığı artırıyor örneğin son 5 ay da ithal ürünlere 3 kez gelen ek vergi gibi.

Çok uzatmak istemiyorum çünkü ister istemez siyasi tartışma doğabilir. Evet kitaplar pahalı ama tüm her şey pahalı.

9 Beğeni

Merhaba.Ben cevap vereyim. Sultanlar Şehri İstanbul İş Bankası Yayınları.

2 Beğeni

Elbette bütün bu yazdıklarınızın herkes farkında. Ben okuma kültürü olan kimsenin egonomi çoh eyi diye ıslak rüyalar gördüğünü sanmıyorum. Ancak şu var ki yetmişlerde seksenlerde bundan bin beter ekonomik atmosferde “… e rağmen” yayıncılık yapan insanların tercihi etiket yükseltip buna artan maliyet diye kılıf bulmak olmamış. Bu yazdıklarınızın hepsinin sektör içinde çözümü mümkün ama herkesin keyfi yerinde, istedikleri gibi fiyat yükseltip maliyet maliyet deyip kenara geçiyorlar. Yani gerçekten bütün bu artış maliyet kaynaklı mı? Bu konuda konuşmak oldukça boş geliyor bana çünkü kendin çal kendin oyna bir mevzuya dönüştü, dinleyen yok. Hakikaten eskiden olsa sayfalarca yazardım ama artık anlamsız geliyor. Yani ben fiyat artışlarını sorduğum zaman hep iki cevap var, “maliyetler artıyor” ve “biz banka yayınevi değiliz”. Kendilerini eşdeğer yayıncılar ile kıyaslama cesaretleri yok. Sahaflar konusuna girmek bile istemiyorum, iyiden iyiye midemi bulandırır hale geldiler. Artık vardığım nokta bu: etiket satan yayıncıların eline düşmüş her nitelikli yazar bir kayıptır ve artık korsan sektörü bu vaziyette her ne kadar hukuka aykırı olduğu kesin olsa da gayriahlaki olmaktan çıkmıştır.

9 Beğeni

Teşekkürler. Hemen bakıyorum.

1 Beğeni

@saitamasensei Doğru yazmış,okumadığım için yorum yapamayacağım ama İstanbul yazılmış en güzel kitaplardan birisi olduğu söyleniyor.:smile:
Baskısı gördüğüm en kaliteli baskılardan,kutusu cildi,kağıt kalitesi tek kelimeyle harika.Resimler sizin için.:slightly_smiling_face:

Boyutunu anlamanız için:

14 Beğeni

Az önce birkaç yerde inceledim. Gerçekten çok beğendim. Hem baskı hem içerik övgü almış. Siz de aynı fikirdesiniz belli ki. :joy::joy: Bir kadın seyyah tarafından yazılmış olması ilgimi çekti en çok, bu coğrafyada seyahatnameleri hep erkek gözüyle okuyabildik. İlk fırsatta edineceğim bir kitap oldu. Bunca zaman görmemiş olmama şaşırdım, İstanbul hakkında okumayı çok severim oysa. Görseller için de teşekkür ederim. :blush:

2 Beğeni

Rica ederim,ben alalı 1 yılı geçecek ama hala okuyamadım.:sweat_smile:
Ben baskısının güzelliğine ve hakkında anlatılanlara vurulmuştum.Yanlış hatırlıyor olabilirim ama İlber Ortaylı’nın bu seyahatnameyi önerdiğini hatırlıyorum.Dediğiniz gibi o zamanlarda bir kadının yazmış olması ve bu kadar hacimli olması merakımı cezbediyor.Umarım yıl bitmeden okurum,size şimdiden iyi okumalar.:smile:

1 Beğeni

Umarım baskısı tükenmeden yetişirim. :joy: İyi okumalar size de.

1 Beğeni

Kesinlikle öyle, ne zamandır Dark Age’i bekliyorum ama o da aşırı yüksek fiyatla çıkacak diye düşünüyorum. Ben de artık malum yerlerden okurken rahatsız olmuyorum, bizim suçumuz değil. Makul fiyatlara satış yapabilen yayınevleri nasıl yapıyorsa bu bahsi geçen isimler de aynı şekilde uygun fiyata satış yapabilirler ama yapmamayı seçiyorlar. Hal böyle olunca da okurlar zor durumda kalıyor.

3 Beğeni

İnternet indirimlerinin bunda bir payı olduğunu düşünüyorum ben. Yayıncılar kitapların en çok internetten satıldığını bildiği için, asıl fiyatların üstüne ekleyip indirim olduğunda kitabı gerçek fiyatıyla satıyormuş gibi geliyor. Belki böyledir belki değildir ama bence, en azından bazı kitapların, gerçek fiyatları etiket fiyatlarının en az %30 indirimli haliymiş gibi geliyor bana. Tüm yayıncılar böyle diyemem ama aralarında böyle yapanların olduğunu varsayıyorum.

3 Beğeni

Alanların yarıdan fazlası hala mağazadan alıyor şeklinde bir şey okumuştum pandemi öncesinde. Pandemi durumu değiştirdi tabi.

2 Beğeni

Pandemiden önce %85 mağazadan %15 online satış sitelerinden kitap satılıyordu diye biliyorum. Şu anki durum hakkında bilgim yok.

13 Beğeni