Yeni Kitap Haberleri

Tekrar çeviri, baştan çeviri, düzeltilmiş çeviri bu laflar bana da çok doğru gelmiyor.

2 Beğeni

9 adet gönderi şu konuya taşındı: Tartışma Köşesi

Koridor Yayınları Bez Cilt Türk Klasikleri Serisi’nin yenileri

8 Beğeni

Haftada bir bakabiliyorum foruma bu ara, geliyorum buraya, Hyperion gelmedi mi daha diye.

2 Beğeni

Yarın kapak yazılarını halledeceğiz, muhtemelen kasım ayı başında çıkar.

18 Beğeni

Dört gözle bekliyorum.

1 Beğeni

Fırtınalar Mevsimi? :pleading_face: :pleading_face:

Henüz kesinleşen bir bilgi yok :man_shrugging:

13 Beğeni

Hafız Divanı tek kitap basmışlar. :thinking: Muhtemelen çok yüksek olasılıkla Kapı’dan basacak Alfa Hafız Divanını.

Ayrıntı, 2 cilt halinde basmıştı toplamda 2000 sayfayı geçiyordu kitaplar. Tek cilt nasıl çıkacak çok merak ettim.

Yar Yayınları - Dünya Masalları Dizisi

3 Beğeni

Ayrıntı baskı benim kitaplığımda var, bir sayfası farsça bir sayfası Türkçe, o nedenle biraz fazla sayfa sayısı. Alfa muhtemelen Kapı’dan basacak ve galiba sadece Türkçe çevirisini basacaklar.

1 Beğeni

Hafız Divanı heyecanlandırdı falan eyvallah tamam da, 2 cilt birden Çehov da basmazsın ya. Bu Alfa Yayınları tam bir Alfa :kalp:

1 Beğeni

Hafız Divanı neden heyecanlandırdı? İçeriği hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Anladığım kadarıyla Ömer Hayyam tadında şiirler var içinde.

Yüksek Şatodaki Adam, 2020 Alfa baskısı ilk 5 sayfa.

1.

2.

3.

4.

5.

8 Beğeni

Çeviri şu an baktığımda bile şaşırttı beni. Üzerinde epey oynanmış, editör arkadaş eğer kitabın devamında da bu şekilde tüm eseri incelemişse güzel bir iş çıkmış olabilir. Ana metin, Dost Körpe Metis ve alfa, 6.45 ceviri karşılaştırması yapacağım müsait olunca. Ama bağlaçtan önce virgül kullanımını bile düzeltmiş editör, şimdiden sevindim açıkçası.

Sayfalar için teşekkür ederim bu arada. :innocent: Alfaya mesaj attım görüldü yapmışlardı. Biraz kızgın bir mesaj olabilir ama PKD’in en baba eserlerinden biri de kötü ceviriyle gelirse bu şahsen beni mahveder.

8 Beğeni

Ne demek, asıl ben teşekkür ederim inceleme için :slight_smile:

Bir şey dikkatimi çekti. Arka sayfada bulunan yazılar okunan sayfayada çok mu fazla görünüyor?

3 Beğeni

Klasik alfa baskısı o. Sayfalar aslında kalın ama yine dd görünüyor arkadaki sayfa. Ciltlileri hariç genelde tüm baskıları böyle.

3 Beğeni