Muhteşem kelimesinin anlamını bilmiyor ya da kitaplara para vermeyip yayınevlerinden gönderiliyorsa her baskı muhteşemdir.
Burada baskıdan kasıt kapak bence… Yanlış kullanmış.
Yapı Kredi Yayınları’dan yeni kitap:
Doğru soruları sorsak ya da yanlış sorulardan vazgeçsek sanat dünyası nasıl görünürdü? Sanat tarihinin en güçlü ve akılda kalıcı metinlerinden "Neden Hiç Büyük Kadın Sanatçı Çıkmadı?"nın da aralarında bulunduğu Linda Nochlin’e ait yedi yazı, sanat tarihinde kadınların yerine bu noktadan yaklaşıyor. 2017’de kaybettiğimiz Nochlin’in Kadınlar, Sanat ve İktidar kitabı, okurları kadınların sanatla ilişkilenmelerini cesaretle düşünmeye davet ediyor.
“Kapıları açmaya devam ettim, her biri yeni bir devrim vaat eden, her biri bir yenisine çıkan, sayısız aydınlık odalara doğru.” -Linda Nochlin
“Linda Nochlin’in 1971’de Art News’ta yayımlanan “Neden Hiç Büyük Kadın Sanatçı Çıkmadı?” başlıklı yazısı, feminist sanat tarihinin temel metni kabul edilir. Alaycı, provokatif, ikon kırıcı Nochlin, sanat dünyasının güçlü kurumlarının kadınlar üstündeki etkisiyle çarpıştı.”
-Tamar Garb, The Guardian
Ben satın almayacağım alan olursa ilk 5 sayfayı atsın karşılaştırma yaparım ben. Redaksiyondan geçirmiş, ciddi çabaymış bunlar reklam kokan hareketler bana kalırsa. Başka bir çevirmene çevirtmek çok mu zor Allah aşkına ya. 21 senelik çeviriyi neden kullanırsın…
Bu adamın çevirileri çok mu ucuz aceba vazgeçemiyorlar 
21 sene önceki fiyattan verdiyse olabilir.
O zaman bize de 21 sene önceki fiyattan versinler kitabı 

Tekrar çeviri, baştan çeviri, düzeltilmiş çeviri bu laflar bana da çok doğru gelmiyor.
Koridor Yayınları Bez Cilt Türk Klasikleri Serisi’nin yenileri
Haftada bir bakabiliyorum foruma bu ara, geliyorum buraya, Hyperion gelmedi mi daha diye.
Yarın kapak yazılarını halledeceğiz, muhtemelen kasım ayı başında çıkar.
Dört gözle bekliyorum.
Fırtınalar Mevsimi?

Henüz kesinleşen bir bilgi yok 
Hafız Divanı tek kitap basmışlar.
Muhtemelen çok yüksek olasılıkla Kapı’dan basacak Alfa Hafız Divanını.
Ayrıntı, 2 cilt halinde basmıştı toplamda 2000 sayfayı geçiyordu kitaplar. Tek cilt nasıl çıkacak çok merak ettim.
Ayrıntı baskı benim kitaplığımda var, bir sayfası farsça bir sayfası Türkçe, o nedenle biraz fazla sayfa sayısı. Alfa muhtemelen Kapı’dan basacak ve galiba sadece Türkçe çevirisini basacaklar.