Yeni Kitap Haberleri

Sabri Gürses’in çevirisi ile kendi yayınevinden Yeraltından Notlar çıkmış. Resimliymiş.

https://kidega.com/kitap/yeraltindan-notlar-375785/detay

Modern edebiyat, Dostoyevski’nin Notlar’ından doğdu. Yaşadığı fare deliğinden bize seslenen huysuz, huzursuz, bunalmış Yeraltı Adamı’nın notları, endüstriyel kapitalizmi, matematiksel akılcılığı, baskıcı ütopyaları hedef alıyor, hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle romanda ve felsefede yeni bir dönemin başladığını haber veriyordu.

Dostoyevski’nin doğumunun 100. Yılına doğru, Rusça aslından yapılmış çeviri ve esere özel yapılmış resimlerle hazırlanan bu yeni Yeraltı yolculuğunda okurun yeni zenginlikler bulacağına inanıyoruz.

“Bu metin olmasa, Kafka’nın Dönüşüm’ü Nietzsche’nin yazıları, Freud’un nevroz kuramı, Bellow’un Herzog’u, Phillip Roth’un Portnoy’un Feryadı, hatta Scorsese’nin Taksi Şoförü ve Woody Allen’ın eserlerinin yarısı aynı olmazdı.”

New Yorker

Bu sözler bizim sanat ve düşünce hayatımız için de geçerlidir.

4 Beğeni

Konu çok ilgimi çekiyor ama hep aynı şeyleri söylemelerinden korkuyorum. Alıp inceleyen en azından içindekiler kısmını gönderse keşke. :slight_smile:
Yani tabii ki aynı şeyi söyleyecekler, ama içeriğinin kalitesi önemli.

2 Beğeni

Seriyi tamamlama ve okuma fırsatım olmadı daha ama @alper in bilgisi olabilir. :thinking:

2 Beğeni

Panama güzel işler yapıyor. Fiyatları da uygun. İnşllah karşılığını alabiliyorlardır.

İtalya’da Rönesans Kültürü’nün Okyan Us Yayınları baskısı piyasada vardı fakat Panama aynı kitabı daha uygun fiyata listelemiş. Çevirmenleri de aynı. Almayı düşünenler için güzel bir alternatif olmuş.

9 Beğeni

Kitap hakkında benim de bilgim yok @Strenergy

2 Beğeni

Maya Kitap kendi sitesine kitap içlerini yüklüyor. Bu kitap henüz yüklenmemiş ama üstteki linkten takip edebilirsiniz, yakında koyarlar. Ben de arka kapak ekleyeyim.

Kitabın orijinal 1894 baskısı;

3 Beğeni

Pegasus en azından kaliteli basıyor.

7 Beğeni

İthaki Yeniler

Sapık geliyor :slightly_smiling_face: Karanlık Kitaplık’ta göreceğimizi tahmin ediyorum. Modern’e Rebecca yeni çıktı.

22 Beğeni

Tamam diğerlerine göre biraz daha pahalı ama kütüphanemdeki en kaliteli baskılar Pegasus baskıları. Fiyat ve performans cetvelinin en alt kısmına doğru İthaki’nin emin adımlarla devam eden bir yolculuğu var. Yakında gazete kağıdında kitap çıkarmaya başlarlarsa hiç şaşırmam.

5 Beğeni

En azından ciltli ve kaliteli basıp fiyatı yüksek tutuyorlar,İthaki hem ince kapak hem kalitesiz baskı yapıp Pegasus ile yarışıyor.Garip…:no_mouth:
DUNE serisini ciltli görmek isterdim…

2 Beğeni

Çok faydalı oldu, çok teşekkürler! :krs:

4 Beğeni

Sağımlık inek gözüyle bakıyorlar kitap severlere.
Ben vermeyeceğim bu fiyatı bu kitaba. Bekleyeceğim. Belki amazon kardeş bir şeyler yapar.

2 Beğeni

Zor, dediğim oldu. Efsanevi lightnovel serisi Vampir Hunter D’nin ilk cildi önsiparişe çıkmış.

6 Beğeni

Hediye ne acaba?
Bi’ de 2. ciltte ilk cildin hikaye devam ediyor mu?

Neden bu kapak… :frowning:

23 Beğeni

Ön siparişten alanlara özel şömizde göndereceklermiş sitede öyle yazıyor. Özel hediye bu sanırım.

2 Beğeni

Bu serinin son kitabını okuyacaktım, 4 senedir duruyor. :smiley:

Bildiğim kadarıyla, istisnalar hariç, tek kitap tek gidiyor.

1 Beğeni

Dikenlikler İmparatoru’ndan bahsediyorsunuz sanırım. Ben sevmiştim son kitabı da. Bu kadar bekletsem unuturdum ben çoktan. :sweat_smile:

1 Beğeni

Onu okudum. Kızıl Kraliçe’nin Savaşı’nın son kitabını okumadım.

1 Beğeni