Modern edebiyat, Dostoyevski’nin Notlar’ından doğdu. Yaşadığı fare deliğinden bize seslenen huysuz, huzursuz, bunalmış Yeraltı Adamı’nın notları, endüstriyel kapitalizmi, matematiksel akılcılığı, baskıcı ütopyaları hedef alıyor, hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle romanda ve felsefede yeni bir dönemin başladığını haber veriyordu.
Dostoyevski’nin doğumunun 100. Yılına doğru, Rusça aslından yapılmış çeviri ve esere özel yapılmış resimlerle hazırlanan bu yeni Yeraltı yolculuğunda okurun yeni zenginlikler bulacağına inanıyoruz.
“Bu metin olmasa, Kafka’nın Dönüşüm’ü Nietzsche’nin yazıları, Freud’un nevroz kuramı, Bellow’un Herzog’u, Phillip Roth’un Portnoy’un Feryadı, hatta Scorsese’nin Taksi Şoförü ve Woody Allen’ın eserlerinin yarısı aynı olmazdı.”
New Yorker
Bu sözler bizim sanat ve düşünce hayatımız için de geçerlidir.
Konu çok ilgimi çekiyor ama hep aynı şeyleri söylemelerinden korkuyorum. Alıp inceleyen en azından içindekiler kısmını gönderse keşke.
Yani tabii ki aynı şeyi söyleyecekler, ama içeriğinin kalitesi önemli.
İtalya’da Rönesans Kültürü’nün Okyan Us Yayınları baskısı piyasada vardı fakat Panama aynı kitabı daha uygun fiyata listelemiş. Çevirmenleri de aynı. Almayı düşünenler için güzel bir alternatif olmuş.
Maya Kitap kendi sitesine kitap içlerini yüklüyor. Bu kitap henüz yüklenmemiş ama üstteki linkten takip edebilirsiniz, yakında koyarlar. Ben de arka kapak ekleyeyim.
Tamam diğerlerine göre biraz daha pahalı ama kütüphanemdeki en kaliteli baskılar Pegasus baskıları. Fiyat ve performans cetvelinin en alt kısmına doğru İthaki’nin emin adımlarla devam eden bir yolculuğu var. Yakında gazete kağıdında kitap çıkarmaya başlarlarsa hiç şaşırmam.
En azından ciltli ve kaliteli basıp fiyatı yüksek tutuyorlar,İthaki hem ince kapak hem kalitesiz baskı yapıp Pegasus ile yarışıyor.Garip…
DUNE serisini ciltli görmek isterdim…