Kesin limitli bastı yeni baskı bekleyen belli kitle için onu da bu fiyata satışa koydu.
Limitli baskı değil.
Set halinde alınca şu an bile yüzde elli de dune 5 ile beraber. Uçuk bence de fiyatlar. Pegasusla aynı seviyelere geliyor artık.
Dune baskısı kaliteli olsa paraya acımam ama son çıkan BKK lerinin kalitesi yerlerde sürünüyor.
Sorunca da kağıt fiyatı arttı ondan deniyor. Kağıt kaliten çok mu iyi sanki. Çevirmen Editör payı var deniyor. Çevirilerin yerlerde sürünüyor. Tane maliyeti tam bilmiyorum ama 10 15 tl olan kitaplara 70 tl fiyat etiketi koymak kar payı eklemek değil soygunculuktur.
Geçen biri zanzibar sormuştu
Son durum ne hiçbir bilgim yok ama.
600+ bir kitabın maliyeti bandrol ve yabancı bir yazarın telif eserini aldıkları için 25₺’den aşağıda olamaz. Bence bu kitabın layık olduğu etiket fiyatı 35₺. Ama nasıl olsa satacağız diyip 70₺ gibi ütopik fiyatlar veriyorlar, %50 indirimli satınca da zaten 35₺ oluyor, yayınevi her durumda çok iyi kar etmiş oluyor.
1 haftayı bırakın bu kutulu seti koydukları günün gecesi %50 yaptılar… Kesinlikle asıl fiyatlar %50 indirim fiyatları.
Sabri Gürses’in çevirisi ile kendi yayınevinden Yeraltından Notlar çıkmış. Resimliymiş.
https://kidega.com/kitap/yeraltindan-notlar-375785/detay
Modern edebiyat, Dostoyevski’nin Notlar’ından doğdu. Yaşadığı fare deliğinden bize seslenen huysuz, huzursuz, bunalmış Yeraltı Adamı’nın notları, endüstriyel kapitalizmi, matematiksel akılcılığı, baskıcı ütopyaları hedef alıyor, hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle romanda ve felsefede yeni bir dönemin başladığını haber veriyordu.
Dostoyevski’nin doğumunun 100. Yılına doğru, Rusça aslından yapılmış çeviri ve esere özel yapılmış resimlerle hazırlanan bu yeni Yeraltı yolculuğunda okurun yeni zenginlikler bulacağına inanıyoruz.
“Bu metin olmasa, Kafka’nın Dönüşüm’ü Nietzsche’nin yazıları, Freud’un nevroz kuramı, Bellow’un Herzog’u, Phillip Roth’un Portnoy’un Feryadı, hatta Scorsese’nin Taksi Şoförü ve Woody Allen’ın eserlerinin yarısı aynı olmazdı.”
New Yorker
Bu sözler bizim sanat ve düşünce hayatımız için de geçerlidir.
Konu çok ilgimi çekiyor ama hep aynı şeyleri söylemelerinden korkuyorum. Alıp inceleyen en azından içindekiler kısmını gönderse keşke. 
Yani tabii ki aynı şeyi söyleyecekler, ama içeriğinin kalitesi önemli.
Seriyi tamamlama ve okuma fırsatım olmadı daha ama @alper in bilgisi olabilir. 
Panama güzel işler yapıyor. Fiyatları da uygun. İnşllah karşılığını alabiliyorlardır.
İtalya’da Rönesans Kültürü’nün Okyan Us Yayınları baskısı piyasada vardı fakat Panama aynı kitabı daha uygun fiyata listelemiş. Çevirmenleri de aynı. Almayı düşünenler için güzel bir alternatif olmuş.
Kitap hakkında benim de bilgim yok @Strenergy
Maya Kitap kendi sitesine kitap içlerini yüklüyor. Bu kitap henüz yüklenmemiş ama üstteki linkten takip edebilirsiniz, yakında koyarlar. Ben de arka kapak ekleyeyim.
Kitabın orijinal 1894 baskısı;
Pegasus en azından kaliteli basıyor.
İthaki Yeniler
Sapık geliyor
Karanlık Kitaplık’ta göreceğimizi tahmin ediyorum. Modern’e Rebecca yeni çıktı.
Tamam diğerlerine göre biraz daha pahalı ama kütüphanemdeki en kaliteli baskılar Pegasus baskıları. Fiyat ve performans cetvelinin en alt kısmına doğru İthaki’nin emin adımlarla devam eden bir yolculuğu var. Yakında gazete kağıdında kitap çıkarmaya başlarlarsa hiç şaşırmam.