Çoğu yayınevi elini kolunu D&R’dan çekti. Yeni çıkan çoğu kitap artık bu platformda bulunmuyor. Bana öyle geliyor ki bundan sonra hep yayınevlerinin kendi sitelerinden kendi kitaplarını alacağız. Bunun tek kötü yanı bazılarının kendi satış siteleri olmasına rağmen yüzde 50 indirim yapmamaları. Oysa kendi sitemden satıyorsam komisyon ödemiyorum demek değil midir? D&R yüzde 50 indirimle ya da yüzde 40 + yüzde 10 kuponla satabilirken yayınevleri kendi satış sitelerinde neden yüzde 50 yapmaz? N11 gibi sitelerde satanları anlıyorum yine komisyon vs ödeniyor fakat diğerlerini anlamıyorum. Eğer kendi sitenizi öne çıkartmak istiyorsanız diğer sitelerin yaptığından ötesini yapmanız gerekir. Diğer açıdan sadece kendi sitelerinde satış yapmaya başlayanlar için okuyucuları da belirledikleri fiyatlara ve indirimlere zorlamış oluyorlar.
Zamanında kendi sitelerini kurup satmaları bana mantıklı gelirdi fakat okuyucunun lehine olursa. Görünen o ki her fırsat bir şekilde okuyucuya pahalıya patlıyor. Yılda 2 kez bir kitaptan 10 tl kazanmak yerine 5 tl kazansa çok mu kayıp olurdu? Sürümden yine aynı parayı kazanırken stoklarını da bitirip yeni kitaplar basamazlar mıydı?
Alfa’dan alacak dağlar kadar kitabım var. İndirim oranları yetersiz.
Pegasus, İthaki, Ayrıntı için illegal yollara başvurma kararı almama ramak kaldı.
Delidolu… Koca yürekli oldukları için (Diskdünya) duygusal yaklaşıyorum.
Sonra aklıma çeviri, editörlük ve baskı kalitesi geliyor. Umursamayıp tüm sekmeleri kapatıyorum.
Diskdünya’nın son kitaplarında baskı kalitesi düşmüş mü yoksa bana mı öyle geldi. Özellikle kapakların malzeme kalitesi.
Edit: Domuz Baba ve Savaş Naraları kitaplarından bahsediyorum.
Ayrıca elimde Delidolu’dan çıkan Asker Doğmayanlar kitabı da mevcut. Kitap hamur gibi.
Az önce İlknokta’dan aradılar. Karanlık Cevher serisinde bir sorun çıkmış. Kitapların gelmesi ay sonuna kalmış galiba. Hevesim kursağımda kaldı.
Aynen beni de aradilar. Kutulu olan hali ay sonuna kalmis ama kitaplar ellerinde tekli olarak mevcutmus. Isterseniz sizin icin sorun degilse o sekilde yollayabiliriz yoksa kutulu hali icin ay sonunu beklemeniz gerekecek dediler.
Bana o teklifi de yapmadılar. Yapsalar direkt kabul ederdim.
Ben Savaş Naraları kitabını aldım fakat bir fark hissedemedim. Özellikle de dikkat etmedim açıkçası. Şimdi de kolilediğim için bakmam imkansız fakat geçen aylarda bir matbaa ile olan görüşmemde ikinci, üçüncü gibi daha düşük kalite kağıtların temin edilmesi zorlaştı diye sohbet etmiştik. Piyasaya nasıl bir kağıdın girdiği ve tükenme hızı kontrol edilemiyormuş artık. Dolar ve pandemi süreci nedeniyle artık kim neyi bulursa ona basıyor. Yüzde elli oranında aynı gorüntüyü karşılasa yeter gözüyle bakılıyor sanırım. Aksi halde illa aynı kağıtta diretilecek olursa uzun süren bir bekleme süreci oluyormuş. Ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilemem.
Dediklerinize katılıyorum. Geçen gün Pegasus Yayınlarından çıkan üçlü ciltsiz kutulu tüfek, mikrop ve çelik kitabı 220 TL etiket fiyatı. Bu fiyata görmemle siteden çıkmam bir oldu maalesef. Okuyucunun da halinden biraz anlamaları lazım yayınevlerinin.
Çok ilginç, daha geçen ay Trendyol indirimlerinde 100 TL’ye ciltli olarak aldım bu seti. Sanırım etiket fiyatı yükseldi geçen aya göre.
Sizin dediğiniz ciltlinin etiket fiyatı şu an 300 TL Siz çok iyi almışsınız.
Büyük ihtimalle iş basalım da nasıl basarsak basalım olayına döndü. Klasik 3.dünya ülkesi mantığı; günü kurtaralım, yarına Allah kerim.
Kronik Kitap yenileri
Ciltli yazısı kalbimden vurdu,Köymen’in bu eserini basmaları,ayrıca ciltli olarak basmaları…Kronik harika gidiyor.
Köymen’in bu eseri benim de dikkatimi çekti. Çok güzel bir kitaba benziyor. Ama fiyatı sanki biraz fazla geldi. Bakalım belki ileride alırım
Katılıyorum fiyatı azıcık tuzlu,indirim bekleyip 45-50 tlye düştüğü an hemen kapılmalı.
İndirim gönülden olur. Türkiyede indirim olmuyor genelde malesef, normalde satacağı fiyatı indirim yaptık diye kakalıyorlar. Zaten çıkarırken satmaya akıllarındaki fiyat o %50 fiyat, peki %35ten alanın suçu ne onların ne günahı varda fazla kar için kazıklıyon onları. Zaten bir hafta sonu %50 indirime girecek kitabı %35le çıkarmak ayıp bence. Yaz sat her yerde %50 indirimli üstüne indirim yapma, zaten kitabı basarken normalde satacağın fiyatın iki katı etiket giriyon bazı yerler için. Yada de sadece internetten satacam vermeyecem kitapçıya 70 tl yazağına direk 35 bas etiketi üstüne indirim yaparsan kendinden yap. Hep kazıklama uğraşı var malesef.
Ben merak ediyom İdefix 100 tlye 15 tl kuponları nasıl veriyor. Kargo ücretsiz veriyor üstüne bide kendi kupon veriyor. Bunların 100 tl kitaptan karı ne ki bu kadar kolay kupon dağıtabiliyorlar.
Çok haklısınız. Maalesef küçük büyük firma farketmeksizin şark kurnazlığı yapmaya çalışıyorlar. Öte yandan bu durumun sebebini ekonomideki istikrarsızlık durumu olarak düşünüyorum. Onlar da kendilerini azami korumaya almak için fiyatı yüksek tutuyorlar. Mesela bilgisayar bileşenleri ve telefon sektöründe dolar artar artmaz stoktaki ürünlere bile zam gelir. Bunun sebebini de sattığı ürünü tekrar yerine koyabilmek olarak açıklıyorlar.
Bütün bu ekonomik dengenin bozulması en sonunda alıcıya/son müşteriye yani bizlere yansıyor maalesef. Sadece kitap değil birçok sektörde bu durumu görüyoruz. Üstelik geleceğe yönelik de hoş bir tablo çizilemiyor. Mesela çalıştığım firmada, 2021 bütçe hesaplarında euro kuru 12 olarak hesaplandı