Böcü %40 indirimli
2021’e Malazanla merhaba demek…
Paylaşıldı mı bilmiyorum ama İletişim’den gelen mailde gördüğüm yeni kitaplardan bazıları:
Büyük Selçuklu İmparatorluğu oldukça güzel görünüyor, hatta kitabın içeriğinden bazı sayfaları da eklemiş İletişim. Ama fiyatı biraz fazla sanki. Tabi eğer ciltli değilse. Ciltli olup olmadığına dair bir ibare göremedim gerçi.
@BiblofilYouTube aslında benim de alacağım birkaç kitap var ve ben de indirim bekliyorum doğrusu. Hangimizin haberi olsa bilgilendirelim bari
İletişim için güzel bir indirim bekliyorum ama bir türlü denk getiremedik.
Ciltli olduğunu hiç sanmıyorum. Bu seriyi ciltsiz basıyorlar. Yani her zamanki İletişim pahalılığı.
@BiblofilYouTube
Ben de İletişim’de %35’in üstünde bir indirim görmek istiyorum artık.
Kitap Vadisi’ne güvenemeyip %50 indirimi kaçırdığıma çok üzüldüm.
İletişim Klasiklerine 4 yeni Forster kitabı eklendi.
İletişim fiyatları korkunçluğunu sürdürüyor maalesef…
Malesef öyle. Aksi gibi çok indirime giren bir yayınevi de değil.
Üstelik klasiklerin biraz daha ucuz olması gerek. 250 sayfalık kitaba da 37 TL etiket fiyatı da koymazsın ama.
İletişim’e ilk kez Borges kitapları için bakmıştım fiyatlardan sonra sayfa sayılarını görünce büyük bir şok yaşamıştım. Sanıyorum ki bu fiyattaysa demek ki bayağı kalınlar, halbuki kitaplar 200 küsur sayfaymış hep…
Hele bu son kitaplar biraz daha pahalı geldi, acaba zam mı yaptılar? Umarım bana öyle gelmiştir…
@allikaya
Aynen, bir de o vardı. O tarz bölümler hoşuma gitse de aynı yazarın başka bir kitabını İletişim’den okumuş olunca o sayfaları geçiyorsunuz illaki. Yani yaklaşık 100 sayfa olan bir kitaba %35 indirimle bile 16 TL vermiş oluyoruz.
Borges’in Atlas kitabı 145 sayfa. 45 sayfası kronoloji ve önsöz. İletişimden kitap alıyorsanız aşağı yukarı ilk 50 sayfanın önsöz, kronloji vs. gibi eklentilerle doldurulduğunu kabul etmeniz gerekiyor maalesef.
Borges İletişimde sürünüyor gerçekten. Cevirileri açık bir şekilde çok kötü. Ficciones baskısı yoktu bulana kadar bir hal oldum. Alıp okuyunca da aptallık ettim keşke ingilizceden okusaydım dedim. Söylemişlerdi ama inanmamıştım.
Borges’te her seferinde aynı önsözün olması büyük hata bence…
Kurtuldu İletişim’den. Basmıyorlar artık. Umarım düzgün bir yayınevi alır.
Borges kitaplarını birden çok yazar çeviriyor okuduğunuza göre siz de biliyorsunuzdur zaten. Fatih Özgüven, Peral Bayaz çevirileri muazzam bana kalırsa. Eleştirilen çeviriler Tomris Uyar’a ait olanlar. Genel olarak bütün Borges çevirilerine kötü demek bana doğru gelmiyor o yüzden.
Fiyat sorununu dışarıda bırakırsak Türkiye’deki en kaliteli klasik serisi de İletişim’in serisi bana kalırsa. Muhakkak her klasikte eserle alakalı kolayca erişemeyeceğimiz önsöz ve sonsözler çevrilip okuyucuya sunuluyor. Bu bile takdiri hak ediyor.
Fiyat konusuna gelince de, artık ben şikayet etmekten yoruldum ama yayınevleri fiyat artırmaktan bıkmadı.
@ilydious size katılıyorum, telif olmaması sebebi ile İletişim Klasikleri’nin fiyatları diğer İletişim kitaplarının fiyatlarına göre daha insaflı kalırdı ama son çıkanların fiyatı da almış başını gitmiş.
Diğer yayınevleri genç-ergenlere yönelik bastığı kitaplardan para kazanıyor ama İletişim’in öyle bir şeyi yok. Malum banka yayınevi de değil. Yapacak bir şey yok arkadaşlar.
Ben sizin tabirinizle ‘’ genç ve ergenlere ‘’ yönelik baskılar yapsalarda, yüksek fiyatlara satacaklarına inanıyorum.
Kirpinin oklarını azcık da kendilerine batirsalar böyle olmaz aslında. Genç ergen de basabilirler tutan yok sonuçta. Genç ergen basması bir yayınevini kötü yapmaz. Onun da okuyucu kitlesi var, sen basmıyorsun diye cocuklar okumaktan vazgeçmiyor.
İletişim hep pahalıydı. Ucuz olduğu bir dönem bilmiyorum şahsen.
@fmd_1 ben 6 kitabını aldım dördünün çevirisi kötü. Celal Uster cevirileri de kötü yani bana göre. Önsöz ve sonsöz keyifle alakalı. Ben yazar hariç hiç kimsenin kitaba bir şey eklememesini tercih ederim. Hatta çoğu zaman yazarın kendi Önsözünü bile kitabı bitirince okurum. Kronoloji vesair ise kitabın sonunda olmalı. Bunları geçtiğimde bile önsöz çeviriyorlar diye övgü haketmek cok saçma. Kitap sırtlarından klasiklerin boyutuna kadar tasarımları çok da iyi değil. Diğer yayın evlerine uyup yukarıdan aşağı yazmamakta direniyorlar hala. Belki sosyalistliklerinden bilemiyorum ama en azindan devam eden serileri dışında düzeltebilirler mesela. Ama yok iletişim ve metis asla eleştiri kabul etmiyorlar. Çünkü mükemmel olduklarına inançları tam.
Can Yayınları’nın da arkasında bir banka yok, genç-ergen de basmıyor. Aksine yüksek telifli yazarların kitaplarını bile iyi bir politikayla satıyorlar. Biraz da yayınevinin alacağı pozisyonla alakalı bu, İletişim kar marjından kısmak istemiyor. Çünkü garanti satacak kitap sayısı Can’a göre az.