3 saat girmedim, şenlenmiş buralar. Ben büyük ihtimalle ciltli almayacağım, karton kapak bile çok pahalı, benim bir öğrenci olarak bütçem yetmez. Ama kutu dendi mi bana bir şeyler oluyor, kapaklar şunlar olursa düşünebilirim;
Bir de şu kapaklarla basılırsa, ben şimdiden para biriktireyim en iyisi.
Bilimkurgu Klasikleri içerisinde bulunuyor olması serinin kötü oldu ama, keşke en baştan ayrı olsaydı.
Aslında ben de birkaç gün önce, eğer Dune BKK içerisinde değil de bağımsız bir seri olarak basılsaydı muhtemelen kapaklar bu konseptte olacaktı diye yazdım, sonra sildim gitti
Bence BKK kapaklarından daha iyi.
Neden ciltli basmıyorsunuz?
Neden basmıyorsunuz?
Dune? Dune? Dune?
Yan kitaplar Dune, Dune?
Yani açıkçası benim bile içim şişti…
Ne memnuniyetsiz insanlarız yahu… Baskı geç gelir, haklıyız, tamam.
Peş peşe gelir diyecek lafımız mutlaka var.
Ciltsiz gelir, neden ciltli değil deriz. Kapak tasarımlarını da beğenmeyiz zaten. Seriye koyarlar ondan da memnun değiliz, eleştiririz.
Ciltli ve ayrı bir kitaplık yaparlar BKK içinde olmasın diye ona da bir şey diyoruz. Kesin kapakları da beğenmeyiz. Cart baskı olur, neden curt değil deriz. Neden şu kapak değil, neden bu şömiz değil? Öteki şömiz sevmez, beriki bilmem ne ister.
Arkadaşlar ne olsun istiyoruz?
Not: Hepsinin Dost Körpe olması asıl kilit noktamız olmalı aslında… Dost Körpe’yi allasanız da pullasanız da ciltleseniz de Dost Körpe Dost Körpe’dir.
Biz ne ara böyle her şeye kusur bulan, bir türlü mutlu olamayan kişilere dönüştük? Kendimi de dahil ediyorum yanlış anlamayın. Hep bir memnun olamama var. Eminim ciltliler gelsin bir kusur bulacağız. (Dost Körpe dışında.)
Kendime destekçi ekliyorum hemen. @Ozgur Tek başıma linç edilemezdim.
Memnuniyetsizlik değil. Ciltli basılacağı söylense çoğu kişi karton kapak almak. Ciltli gelmeyecek dendiği için insanlar rahat rahat alıyor. Bugün 5. ve 6. kitabı alacaktım, bu haberi gördükten sonra bekleme kararı aldım.
Muhtemelen karton kapaklı ilk 4 kitabı okuyup ciltli seti alacağım. Ciltli kitapları okumaya kıyamıyorum.
İyi de bence gözden kaçan okuyucuların tacizi. O kadar çok söyleniyoruz ki en sonunda adamlar da bezip basıyorlar. Sen, ben, o sürekli yazmasa da ciddi anlamda her gün onlarca insan özelden bu kişileri her platformdan taciz ediyor. Taş olsa çatlar.
Yani, demek istediğim karton kapaklar varken bile bir çoğumuz “Keşke ciltli bassalar.” dedik. Her zaman bunu yazan kişiler oldu karton kapaklar olmasına rağmen. Bu istek hiç dinmedi.
Doğru diyorsunuz, İthaki çok eleştirilen ama çok da tercih edilen bir yayınevi. Ben genellikle İthaki’yi çok eleştiriyorum ama para kazanmak için istedikleri kadar özel baskı yapabilirler bence. Batmasınlar yeter, bu serilerin öksüz kalmasından korkuyorum. İthaki sayesinde fantastik ve bilimkurgu piyasası yarışa giriyor.
Bu ciltli kitapları alabilmek için böbreğimizi, dalağımızı filan satmamız gerekir. Alım gücümüz kritik seviyelerde ya da benim için böyle en azından. Özel baskılar çoğaldıkça ekonomimiz çöküşe gidebilir çünkü özel edisyonlar en az 250 liradan girer satışa ve almak isteriz. Bunu inkar etmeye gerek yok. Bunun gibi her yayınevi ayda bir tane bassa ve her ay takip edip sevdiklerimizden üç adet özel baskı gelse kitap kemirmeye başlarız.
@Kvasir Bunun değişeceğini sanmıyorum. Keşke ciltliler başka çeviri olsaydı…
Senede aldığım kitap sayısı 15’i geçmiyordur, beni es geçin. Hayranı olduğum Yüzüklerin Efendisi serisinin tek ciltini bile daha yeni aldım Bu aralar Amazon ve Idefix sağ olsun çok alışveriş yaptım ama uzun süre daha da bir şey almam. Siz düşünün
Herkesin farklı istekleri olması normal, sürekli aynı şeyleri istesek veya söylesek burası Instagramdaki yayınevi paylaşımlarının altındaki yorumlara dönerdi.
Dost Körpe’yi yeterli bulan olduğu kadar sırf kapakları beğenmeyip almayan da var. Benim de bazen neden eleştirildiğini anlamadığım kısımlar oluyor ama normal bir durum.
Benim için çevirilerin ve baskı kalitesinin standartın biraz üstü olması almak için yeter. Bunu hiç kabul etmeyecekler de var.
Ciltliler çıktığında da eleştiri olması normal, beklentiler farklı.
Ben bu konudaki düşüncelerimi söyledim ama yayınevinin normal baskı almayın ciltli basacağız bekleyin demesini beklemek saçma. Eleştiridğim çok konu var İthakiyi ama bu onlardan biri değil. İnsanları o kadar beklettiler, şimdi de dune severlerin gönlünü alıyorlar. Sıkıntı olmamalı.