Can Çağdaş Yenileri
Bunu paylaşmışlar sadece Instagram’da. Güzel görünüyor bence ama o fiyata mümkün değil alamam ben. %50 ve Amazon 30 lira indirimi ile denk gelirse alırım sanırım.
Felsefe Tarihi 2. kitap çıkmış. Satışta olan karton kapak ama bunun ciltli baskısı da gelir.
Ayrıca:
Tanıtım metninden anladığım kadarıyla şöyle güzel bir kitap da basmışlar.
Dünya Felsefe Tarihinin Oluşumu (Ciltli)
Randall Collins bu kitabında Doğu ve Batı toplumlarında iki bin yılı aşkın bir süredir varlığını sürdüren entelektüel ağları analiz ediyor. Farklı coğrafyalardaki felsefi düşüncelerin nasıl ortaya çıktığını ve filozofların birbirini nasıl etkilediğini anlatıyor. Dünya üzerindeki en köklü felsefi gelenekler arasındaki çatışmaları ve ittifakları mercek altına alıyor.
“Bu inanılmaz kitap, Doğu ve Batı felsefesinin büyük bir kısmına dair yıllarca süren bir çalışmanın sonucu.”
–Leslie Armour, Library Journal“Üç uygarlıktaki entelektüel değişim hakkında zengin, sistematik ve bilimsel temele dayalı bir değerlendirme. Dünya felsefelerinin gelişim süreci hakkında iddialı, kapsamlı ve parlak bir anlatım.”
–Ilan Talmud, European Sociological Review“Entelektüel hayatı anlamak isteyen hiçbir sosyolog, Randall Collins’in yaptığı bu büyük katkıyı görmezden gelemez.”
–Peter Baehr, Canadian Journal of Sociology
Ve Alfa Feynman ÇR basmış.
Atmayın böyle şeyler. Zor tutuyorum kendimi.
Uzun süre alışveriş yapmamalıyım.
Körpeye rağmen benim bile alasım geliyor sen düşün
Bu kitaplar tekli satışa çıkmayacak mı acaba? Onu merak ediyorum.
Öyle olmaz muhtemelen. Çok umutlanma.
Mükemmel gözüküyor, hayran kaldım.%50’ye indirime girer girmez alacağım.
Burada da kapak tasarımında Ebrahel Lurci’nin imzası varmış, Twitter’da görmüştüm. Çeviriyi bilmiyorum ama İthaki kesinlikle kapak işlerinde doğru ellere teslim ediyor.
Ben, Claudius da çeviri hakkında ciddi bir sıkıntı görmedim ve tarihe ilgisi olan herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap. Tarihsel kurgunun en önemlilerinden biri.
Poster ona ait diye biliyorum, Instagram paylaşımında da öyle belirtmiş. Kapaktaki DUNE yazısı yurtdışı baskılarında da var.
Kapakta değil posterde imzası var Ebrahel Lurci’nin.
Siyah kapaktaki logo da Alex Trochut’a ait. Bu tarz tersten yazıldığında da aynı şekilde okunan yazı stiline ambigram deniliyor.
BKK’deki kapaklar ise Ozan Korkut’dan.
İçinin fotoları olmadığına göre düz metin olsa gerek?
Craig Russell çok beğendiğim bir polisiye yazardır. Neredeyse birkaç gün önce bu kitabın Doğan Kitap baskısını sahaftan alacaktım, iyi ki almamışım. Hatta dün yazarın Psikiyatrist kitabını bitirdim. Sonra Panama’ya instagramdan, yazarın başka kitabını basacak mısınız diye sordum ama yanıt vermediler. Demek ki basmaya devam edecekler, buna çok sevindim.
Büyük Bilader Oynuyor.
Hem de öyle böyle değil, zeybek.
Çok beğendiğim bir polisiye idi. Elimde orjinalliğinden şüphe duyduğum bir doğan kitap versiyonu var. Yeni baskı yapmasına sevindim. Grange sevenlere öneririm sürükleyiciydi
Lisedeyken kütüphaneden ödünç alarak okumuştum Jan Fabel serisinin birkaç kitabını. Tekrar basılmasına sevindim. Umarım serinin devamı da basılır.