Bunlar ne acaba?
Yeni kitap olmayabilir.
1984 kitabında geçen sloganları kitap reklamı için kullanmışlar, başka bir anlamı yok sanırım.
İthaki kitabı bölüp üçleme olarak satacaksa bilemem.
Çeviri tiyatrolar ne demek? bilmedikleri işi yapmasalar keşke.
Ciltli özel baskı belki ?
Arkadaşlar kitaplara yaklaşık yüzde 25 zam gelecek 2 hafta sonra. Bence alacaklarınızı şimdiden alın. Yeni fiyatlar çattanak gelecek ve gözleriniz yerinden oynayabilir.
Kaynak nedir hocam? (2020)
Büyük bir maatbaada çalışan arkadaşım var. Sayfa adeti olarak düşünürsen yüzde 25 zam yapılacak. Bu zam da muhtemelen fiyatlara yansıyacak.
Orhan Veli’nin çevirisini yaptığı tiyatro eserleri sanıyorum.
Böyle olursa, ithakinin ciltli drizzt ve ejderha mızrağı kitaplarını neden beklettiği netlik kazanacak.
Cehalet mutluluk değil miydi? Ben mi yanlış biliyorum. Mutlu mutlu yaşıyordum ne güzel güç istemiyorum ben.
Neden beklettikleti şimdi anlaşıldı. Toplu kitap alımlar yalan olur. Ayda 2 tane alsak ciltli 10 tl tutar gibi. Yapacak bir şey yok artık.
Ama bu yüzde 25 doğruysa bu mantıkla İthaki zerre ticaretten anlamıyor olduğu ortaya çıkıyor.
Üretim masrafı artsın bunu parekendeye yansıtayım diye ürünü üretmeyi bekleten ticari kuruluş muhasebe, satın alma departmanlarının tümünü işten çıkarsın, yoksa batar.
Evet öyle görünüyor gibi.
@Orhan_Kolibandi olur mu olur valla. İthaki bu.
Ürünler şuan basılmış durumda , piyasaya sürülmek için zam bekleniyor. Böyle düşünüce kâr oranı artacaktır.
Sizin dediğiniz gibiyse eğer;
https://www.ilknokta.com/george-orwell/katalonya-ya-selam.htm
https://www.ilknokta.com/george-orwell/wigan-iskelesi-yolu-2.htm
Hayvan Çiftliği - 11 TL
1984 - 22 TL
Sanırım bu kitapları almayarak BKK serimi bozacağım ilk kez.
Fiyatlar çok hoşmuş. İthaki bu fiyatlardan satıp kar edebiliyorken neden bu kadar uçuruyorlar ki yeni çıkan kitapları. Telif hakkı bu kadar etkiliyor mudur fiyatları?
Telif etkiliyordur elbette ama bu iki kitap özgülünde rekabet, baskı adeti ve kitapların satışlarının çok olacağı beklentisi nedeniyle fiyatları böyle olmuştur.
Sait Faik de bu diziye gelebilir gibi duruyor sanki.
Şu anda telifi zaten İş Bankası’nda olduğu için diziye dahil edilip edilmeyeceğinden emin değilim. Ama dahil edilirse, ciltli de basılacağı için güzel olur.