Bu kitap daha önce farklı yayınevindeydi. Ben sorduğumda tüm kitapların YKY tarafından basılacağını söylediler. Enazından erken geldi kitap. Çok övüyorlar kitabı ben okumadım ama yorumları iyi.
Bu ay Dan Simmons’un kitabı gelecekmiş.
Ayn Rand kitapları Şubat ayında yayımlanmaya başlayacakmış sırasıyla .
Black Company’i çevirmeyi düşünen bir yayın evi var mı? Bunca yıldır neden çevrilmemiş bu seri hiç anlamadım. Malazan da geldiğine göre biri el atsa artık şu seriye ne güzel olur
Benim de en çok merak ettiğim serilerde ilk sıraya oynayan bir seridir bu. Umarım bir yayınevi el atar.
1984’ün anıldığı yerde mutlaka diğer 3 kara kitap da anılır. Kral Katili Güncesi ile Centilmen Piç beraber zikredilir. Böyle böyle birçok eser var. Ben de Malazan’ı görünce Black Company arayanlardanım. Bence Malazan’ın göreceği ilgiye göre bu seri de ele alınacak ve bu kesinlikle İthaki tarafından yapılacak.
Aslında önce Black Company basmaları daha mantıklı olurdu. İlk üçlemesini 1000 sayfalık tek kitap halinde bassalardı zaten kendi içinde bir sonu olduğundan millet devamı gelecek mi diye düşünmeden alıp okuyabilirdi. Tutarsa geri kalanını da basarsın, ki 800-1000 sayfalık 4 kitaptan oluşuyor tüm seri. Malazan ise 1000 sayfalık 10 kitap, tamamlaması daha zor ve 1 kitap basıp bırakırsan olmaz.
3 kitabı tek kitap yaptığın için hiç satılmaz ve rafa kaldırılırdı. 3 kitabı tek yaptığın için telifi çok yüksek olacaktı, kitap bin sayfa olduğu için hacimli olduğu için yine pahalı olacaktı. Yani satılmazdı. Kolay kolay kimse fiyatı yüksek olan kitaba para vermez.
3 kitabı tek kitap yaptığın için hiç satılmaz ve rafa kaldırılırdı.
Bunun mantığı ne anlamadım? Yabancılar yaptı, çünkü 300 sayfa bu kitaplar.
3 kitabı tek yaptığın için telifi çok yüksek olacaktı
Seriler için kitap başına telif alınmıyor, seri seri veya yazar yazar telif alınıyor. Ha kitap başına alınsa bile bu Omnibus edition tek bir kitap bunun telifini alırlar.
kitap bin sayfa olduğu için hacimli olduğu için yine pahalı olacaktı.
1000 sayfa kitaplar basılmıyor mu? Malazan da 1000 sayfa bu arada, o mantıkla o da satılmayacak.
Ben olsam 300 sayfalık ilk kitabı çıkarır verebileceğim en ucuz fiyattan verir piyasayı bakarım, ona göre 2.3. Kitaplarını çıkarırım. Bin sayfalık kitabın alıcısı az olur. Mantığını nasıl anlatayım.
Siz bu kitabı biliyor, tanıyorsunuz ama herkes sizi gibi değil. Çoğu insanın bu kitapdan haberi yok.
İlk kitabı ucuz yapma mantığını anlıyorum ama:
Bin sayfalık kitabın alıcısı az olur.
Malazan ilk kitabı da öyle.
Siz bu kitabı biliyor, tanıyorsunuz ama herkes sizi gibi değil. Çoğu insanın bu kitapdan haberi yok.
Malazan için de geçerli bu.
Malazan özünde tek kitap. Ama sizin söylediğiniz normalde 3 kitap. İkisi farklı aslında. Yani bunlar benim şahsi düşüncelerim.
İthaki’nin Malazan ile ilgili nasıl satış stratejisi uygulayacağını bilmiyorum. Belki ilk 2-3 kitaptan para kazanamayacaklar.
Destanlar Çağı’nda bunu yaptı İthaki. Yanılmıyorsam 8 TL’ye falan satıldı kitap. Sonra 2. kitap için 1 sene bekletildi. İkinci kitap ilk kitabın yarısı kadar sattığından şüpheliyim.
Şahsen ben ilk kitapları diğerleri çıkana kadar almıyorum. Gerekirse fazla para veririm ama beklemem. Destanlar Çağı ve Kara Prizma’da bunu gördük. 10TL’ye alsam ne fark eder? Devamı 1 sene sonra gelecek, seri belki de 2-3 senede bitecek. Diğer kitapları çıkana kadar ilk kitabı unutuyorum. Tekrar okumak zorunda kalıyorum. Vakit ve yer kaybı yaratıyor.
Seri olarak telif alınmaz, seri 20 kitap ise 20 kere ayrı ayrı telif parası ödenir.
Bu konu yayınevi ve ajansın tercihi veya fikridir. İster bir kitap ister 3 kitap ister 5 kitap ister seri isterse de yazarı alırlar bu konu her zaman pazarlığa ve teklife açıktır.
Ayrıca tek kitap olarak omnibusa teklif verileceğini hiç zannetmem. Şu dönemde ticari olarak çok kötü bir karar olur bence.
İş Kültür Yayınları Jules Verne’in bütün eserlerini Modern Klasikler dizisinde basacakmış. Daha önce paylaşıldı mı bilemiyorum
Kitap arka kapağında yazar adı ve “Bütün Eserleri” yazan yazarların bütün eserlerini basacağını iddia ediyor İş Kültür ancak bunu gerçekten yapabilse bile 10 yıldan uzun sürer. Jules Verne, Jack London vs. bazı yazarlar bu şekilde “Bütün Eserleri” olarak çıkıyor. Özellikle okumak istediği bir kitap olanların bekleyebileceği bir durum değil yani.
Hiçbir yayınevi müthiş bir hızla bir yazarın bütün eserlerini basmıyor zaten. Ben modern klasikler dizisinden almayı tercih ederim jack london ve jules verne kitaplarını o nedenle sordum. Özellikle okumak istediği kitap olanlar elbette farklı yayınevlerinden tercih ediyordur kitap almayı.