Yeni Kitap Haberleri

10 Beğeni

8 Beğeni
6 Beğeni

4 Beğeni

Yeni Jaguar eseri :hugs:

14 Beğeni

Sırf kapaklarının güzelliği nedeniyle bile Jaguar alınır. Ömrün uzun olsun Jaguar…

5 Beğeni

2021’in en çok beklenen bilimkurgu ve fantastik kitapları (45)

8 Beğeni

Özellikle The Thorn of Emberlain bekliyoruz.

3 Beğeni

Covid+feminizm peh peh peh… Yok satar, yüzyılın en iyi kitabı ilan edilir.

7 Beğeni

Bilemiyorum, erkeklerin hasta olduğu bir dünyada kadınların bu hastalığa bir tedavi bulmaya çalışması feminizm mi oluyor :slight_smile: Yakın zamanda Stephen King’den Uyuyan Güzeller’i okumuştum. Orada da sadece kadınlar hasta oluyordu. Herhalde o da anti-feminizm kitabıydı ama pek anlayamamış da olabilirim.

Şaka bir yana, bu şekilde bir şeylerin hemen etiketlenmesi bana ters geldiği için yaptım bu yorumu. Yoksa elbette herkesin kitabına kimse karışamaz :slight_smile:

4 Beğeni

Neden çok satacağı için şu yorumu örnek gösteriyim:

Nasıl pazarlandığı önemli. İki kitabı karşılaştıralım isterseniz.

Başlık: “The End of Men”. (Erkeklerin Sonu)
Tanıtım: “…only women have the power to save us all.” (…sadece kadınların hepimizi kurtaracak gücü var.)

Başlık: Sleeping Beauties. (Kadınlar Ölüyor, Kadınlar Bitiyor vs. değil. Onlar, uyuyan güzeller.)
Tanıtım: “The men of our world are abandoned, left to their increasingly primal devices.” (Erkekler terk edilmiş, ilkellikleriyle baş başa kalmış. Bizi sadece erkekler kurtarabilir dese acaba nasıl tepkiler alırdı.)

15 Beğeni

Orhan Duru’nun ikinci öykü kitabı “Denge Uzmanı” (1962) yeni bir editörlükle Yapı Kredi Yayınları’ndan yayımlandı.

“Denge Uzmanı”, klasik öykünün kalıplarını bozarak yeni bir anlatı dili geliştiren 1950 Kuşağı’nın ele avuca sığmaz yazarı Orhan Duru’nun ikinci kitabı. Biçemiyle, kurgusuyla ne ölçüde yenilikçi, seçkin, öncü bir kitap olduğu bugün de apaçık ortada.

Orhan Duru sözü kırk parçaya bölerek düşün gerçeğini, saçmanın anlamını, umutsuzluğun neşesini yaratıyor.

“En sonunda ben de baktım fotoğrafıma. Dehşet içinde kaldım. Korktum. Acayip bir adam oturuyordu bir tahta sandalyede. Arkasında kara bir perde. Perdenin üzerinde kuş resimleri.”

%30 İNDİRİM 9.80 TL Etiket Fiyatı : 14.00 TL

1 Beğeni
1 Beğeni

Bu terste bir işlik var :smile:

1 Beğeni

ESG hocamızın yeni kitabı çıkmış.

3 Beğeni

Fikir bence fena değil. Yani işin içine “duyar” kafası girmezse çok değişik bir distopya görebiliriz aslında. Yok sadece kadınlar o zaman Dünya cennet olur kafasıyla yazılmışsa… Goodbye moonmen.

1 Beğeni

Çıksında bekleriz 3 5 ay daha. Sonu ejderha mızrağı gibi olmaz diye dua ederek direk sipariş edeceğim.

“Sadece kadınlar kurtarabilir” kısmı mantıklı geldi bana zira ortada bunu yapabilecek bir erkek yok kitaba göre :smiley: Kitabın açıklamasını da okumuştum, aşağıya da ekledim. Aslında dediğiniz gibi bir kitap pekâlâ olabilirdi, ancak açıklama kısmı durumdan mutlu olmak yerine bunu düzeltmeye çalışan kadınları anlatıyor gibi. Aynı zamanda pazarlama konusunda düşüncenize de katılıyorum ama. Her neyse, eğer olur da buralarda basılırsa bir şans vereceğim. Meraklandırdı beni şimdi.

What follows is the immersive account of the women who have been left to deal with the virus’s consequences, told through first-person narratives. Dr. MacLean; Catherine, a social historian determined to document the human stories behind the “male plague;” intelligence analyst Dawn, tasked with helping the government forge a new society; and Elizabeth, one of many scientists desperately working to develop a vaccine. Through these women and others, we see the uncountable ways the absence of men has changed society, from the personal–the loss of husbands and sons–to the political–the changes in the workforce, fertility and the meaning of family.

In The End of Men , Christina Sweeney-Baird creates an unforgettable tale of loss, resilience and hope.

2 Beğeni

4 Beğeni

20 mayısta yazmışım yıl oldu 2021 ve hala çıkmadı. Korona salgını artık matbaaları artık etkilemiyordur diye düşünüyorum. Ne oldu bu kitabın son durumu merak içerisinde bekliyorum