Karton kapaklar daha ucuz olacaksa ciltli, şömizli vs daha pahalı olmasına itirazım yok benim ama öyle bir denge de yok.
Çok haklısın Alper ama insan düşünmeden edemiyor. Karton kapaklar 324 TL. Adet 50 küsura geliyor. Hadi bunu anladığımı varsayıyorum ama ciltli sete 326 TL fark uygulamak niyedir.
Zaten bende Dune hiç yok. Hatta alacağım zaman ciltli değil karton kapaklısını almayı düşünüyorum. Onu bile temiz bulursam ikinci el alabilirim.
İthaki Kara Dörtleme’nin cep boyları için bandrol almış. Birde Hayvan Çiftliği’nin 50. Yıl özel baskısı için.
Bunu çoğu ajans ve yabancı yayıncı uygulamıyor. Teklif verilse dahi tek tek almakla hemen hemen aynı fiyatı söylüyorlar. Bu yüzden de yayınevleri 1. kitabını bir alalım yayınlayalım bakalım ne olacak diye alıyorlar, ilk kitap istedikleri gibi satmazsa da 2. kitabı almıyorlar.
Ama bu olay yurtdışında sizin dediğiniz gibi genelde seri olarak alıyorlar çünkü kitap basmak onlar için inanılmaz maliyetli bir iş değil, bizde dolar olmuş 8 TL, 1000$ telif verilse daha kitap basmadan 8000 TL içerdesin bunu 2000 adet basarsan kitap başı 4TL maliyetin var, bunu da çıkarman için kitaba en az 12-16 TL etiket fiyatı ile başlatman gerekiyor, daha çeviri ve diğer maliyetleri katmadım. Bu yüzden yayınevleri ve ajanslar her kitap için ayrı ayrı telif vermeyi uygun görüyorlar, bir nevi maliyetten kısma politikası bence.
Yeter artık İthaki adam, aynı kitapları farklı farklı basıp durma.
Can Yayınları’ndan yeni bir ciltli özel baskı geliyor.
Kronik yine döktürmüş. Rommel gözüktü sonunda. Gerçi bu seriyi ciltli bekliyordum ama düz basmışlar gözüküyor.
Kronik te şu Selçuklunun iyi ekmeğini yedi valla. Durmadan farklı yazarlardan Selçuklu kitapları çıkarıyorlar.
Rommel - 64 sayfa gözüküyor 24TL
Savaşta liderlik - 224 sayfa 24TL bir hata olmalı.
Edit : Doğruymuş. Resimli diye resim parası alıyorlar galiba😊 64 sayfa “kitapçık” olarak wikipedia copy/paste olarak bu fiyat artık yayınevleri işin cılkını çıkarttı diye düşünüyorum.
İpek Çalışlar’dan Halide Edip biyografisi, 11 yıl sonra, yeni yayınevinde, yeni baskısıyla:
Resim parası değil de resimli olduğu için kuşe kağıda basılmış olabilir, önce bir incelemek lazım.
Kuşe ve büyük boy kitap o yüzden olsa gerek.
Selçuklu tarihi kitapları olarak seri yaptılar ondandır.
Mehmet İpşirli’nin kitabını oldukça merak ediyorum, çok şükür ciltli geliyor.
Alice (Ciltli) - Açıklamalı Notlarıyla Alice Harikalar Diyarında Aynanın İçinden
Alfa - Everest olunca satıyor. Kitap 2 . baskıyı yapmış.
Resim parası olmaktan çok bence Osprey’in Büyük Kumandanlar serisinin telif ücreti fazla gelmiş olabilir. Sonuçta o kitaplarda yayınevinin özel çizdirttiği resimler oluyor.
Kitabın orijinali bu:
Bu da onun orijinal fiyatından 3 Pound ucuz olan ama internette 60 TL’ye satılan Sapiens çizgi romanı:
https://www.amazon.co.uk/Sapiens-Graphic-Novel-JONATHAN-CAPE/dp/1787332810/
Bu ise aynı seriden İş Bankası Kültür Yayınları’nca basılmış bir kitap:
Orijinal fiyat olarak ikisinin de fiyatı aynı.
Daha önce Yüz Kitap’tan çıkan ‘‘Bağlar’’ romanının yazarının yeni kitabı çıkmış; Şaka. Sahi Kitap yeni bir yayınevi sanırım çünkü ilk defa duyuyorum.
İş kültür Hayvan çiftliği’in ciltli baskısını yapmış fakat nasıl bir cilt, siteleri dahil birçok yere baktım görsel bulamadım. Kitap elinde olan yahut konuyla ilgili bilgisi olan görsel paylaşabilirse çok makbule geçer.