Filmi kitaba göre çok kötü diye duymuştum.
KY’de 2013 tarihli doğan baskı için şöyle bir yorum yapılmış.
Merhaba. Bu kitabı orjinali ile karşılaştırarak okudum. Çevirinin ne yazık ki kötü olduğunu belirtmek zorundayım. Resmen anlamadığı yerlerde uydurmuş çevirmen. Bunun dışında kitabın konusundan ziyade işleniş biçiminin çok orjinal olduğunu söylemek istiyorum. Ancak falaket sonrası hayatta kalanların röportajlarla derlenen anıları şeklindeki işleme biçimi, gerilimi bir parça azaltıyor. Anlatıcıların sonuçta kurtulacaklarını biliyorsunuz çünkü. Gene de bu anlatım tarzının, bütün dünyayı kapsayan bir felaketi tarif etmek için şart olduğunu düşündüğümden, bu noktadaki eleştrimi çok vurgulamak istemiyorum. Konunun meraklılarının yanında değişik birşeyler okumak isteyenlere ya da kısa bölümlü kitapları tercih edenlere bu eseri tavsiye ederim. Yanlız yeni bir çevirisini beklemenizi veya imkanınız varsa orjinal dilinden okumanızı tavsiye ediyorum.
Karanlık Kitaplığa yakışan bir eser geliyor, zamanında eserle ilgili hep olumlu yorumlar okumuştum
Kapak tasarımı da eminim güzel olacaktır, bekliyorum
Ya keşke karanlık kitap serisi içinde Jaws(filmi kitaptan uyarlama)kitabını basalar. Zamanında ebup olarak arayıp bir türlü bulamamıştım.
Kitabın adını yanlışlıkla Türkçeye çevirmişler.
Alıp okuyacağımdan değil de, kitap çıktığı için paylaşayım dedim.
The City Of Brass. Tarihi fantastik türünde bir kitap. Yurtdışında çok sevilen bir Kitap, osmanlı döneminde Kahire sokaklarında geçiyor.
Tarihi fantastik olunca listeye ekledim. Goodreads puanları da bayağı iyi.
Ben 1 yıldır falan bekliyorum kitabı. Yazar Abbasi kültürü üzerine falan bayağı makaleler yazmış birikimli bir yazar. Aklıma Gök Cennet Altın da kitabı geldi.
Osmanlı Dönemi tarihi fantastik deyince benim de listeme girdi şimdilik. Fiyat olarak uygun çıkarsa almayı düşünüyorum. İnternette üçleme olarak gözüküyor. Umarım beğenilir ve hızlıca bütün kitaplar çıkar.
İthaki yeniler
Hayvan Çiftliği’nin içeriğini merak ettim, alan olursa hayrına fotoğraf paylaşsın.
@Gelu 'nun tahmin ettiği baskıyı çevirmişler.
Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları) - Gelu tarafından #2334
@Gelu paylaştığında görmüştüm ama cilt kalitesini tam anlayamadım bu resimlerde. Bizde kalite nasıl olacak onu merak ediyorum.
“Sert kapak, kuşe kağıt” demiş kitap özelliklerinde. Kapak sert mukavva sıvama dediklerinden.
Paylaşılan görsellerde öyle, muhtemelen aynısını tercih etmişlerdir.
Daha iyi bir cilt kapağı benim için büyük sürpriz olur.
Listeye ekledim, baya ilginç bir şeye benziyor.
Yapı Kredi “Bilim İnsanları – Bir Keşif Destanı” için 2 . baskı bandrolü almış. Sahafların elinde anormal fiyatlara satılıyordu. (etiket fiyatı 60,19 liraymış eskiden, not düşmüş olalım.)
Gayet güzel gözüküyorlar bence.