YKY bir zamanlar Türk Edebiyatı’ndan “Bütün Öyküler” ve “Toplu Öyküler” adıyla çok güzel külliyatlar yayınlamıştı. Kamuran Şipal, Samet Ağaoğlu, Nezihe Meriç, Tarık Dursun K., Selçuk Baran… Keşke onları o şekilde hatta sert kapak olarak bassalardı. Selçuk Baran’ın kitaplarını geçenlerde tek tek bastılar. Anlaşılan Orhan Duru ve diğerlerini de o şekilde basacaklar.
Evet, öyle gözüküyor. Selçuk Baran yeni baskıları aldım ben. Benim düşünceme göre örneğin Selçuk Baran, Orhan Duru toplu baskıları delta için de uygun baskılar. Toplu baskıların Delta’dan gelmesini isterdim ben.
Kesinlikle o daha güzel olurdu. Tomris Uyar ve çok önceleri Furuzan’ın öykülerini delta olarak basmışlardı. Bahsi geçen yazarların eserleri delta baskı olacak hacimde… İnşallah birgün olur.
Basacağız demeleri bile çok iyi bence
Kasımda demişlerdi bana ama dedikleri gibi şu sıra gecikiyor sanırım. Robin Hobb kitapları bile halen gelmedi mesela. Mitoloji kitabı bu seriden alacam 2 kitaptan biri. Bir diğeri Sherlock Holmes kitabı zaten. 2021den önce gelmeyebilir ama basılsın da çok sorun değil.
Kaç aydır aynı hikaye
Sizce baskı yapılmaz mı ?
Size yazdıkları son cevabı aynı şekilde herkese yazıyorlar.
Bir ara Kırmızı Kedi bir paylaşım yaptı kitabı artık onların basacağına dair, ardından yapılan paylaşımı kaldırdı. YKY kitabı tekrar basacak denildi o nedenle Kırmızı Kedi baskıları dağıtıma çıkmayacakmış fakat Halk Kitabevi, Kırmızı Kedi baskısını stoklarda(?) gösteriyor.
Bir de bu kitap 1759 yılında basılmış. Yurt dışında entelektüel kesimin çok övdüğü ve önerdiği bir kitap. Bildiğim kadarıyla yayımlanma tarihinin üzerinden uzun bir süre geçmiş telif gibi sorunların kalmamış olması gerekiyor, bu nedenle Kırmızı Kedi - YKY olayını anlamış değilim. Ayrıca ülkemizde telifi düşen her kitap için sıraya giren yayınevlerinin bu kitabı basmama sebebi nedir, onu da anlamış değilim?
Burada çevirinin Eski İngilizce* dediğimiz çevirisi daha zorlayıcı olmasından kaynaklı da olabilir.
*Bu kitabın yazıldığı dönemde Eski İngilizce, 650-700 yıldır kullanılmıyordu fakat üniversiteden bir hocamız bu kitabı önerdiğinde yabancı dilde okumanız zorlayacaktır zira yazarın dili günümüz İngilizcesinden çok Anglo Saxon’a daha benzer demişti.
Şu an Penguin Classic’te günümüz İngilizcesiyle uygun fiyata bulabiliyoruz fakat kitap 700 sayfa kadar olduğundan ve kitabı anadilimde okumak istediğimden Türkçe baskını bekliyorum.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Belki güncellememişlerdir ürünü. Ben ilk duyurulduğunda Babil’den almıştım ama stokta yok denilerek iptal edilmişti. Daha sonra KK’ye sordum ve baskıda bir sıkıntı çıktığı için baskının ertelendiği söylendi.
Eserin telifi yok ama çeviri telifi konusunda bir sıkıntı çıkmış olabilir zirâ KK’de aynı çeviriyi kullanarak bastı.
Ben uzun zamandır Umut Sarıkaya kitaplarını bekliyorum. Benim De Söyleyeceklerim Var ve İşimdeyim Gücümdeyim serisi tekrar basılsa keşke. Artık sahaflarda bile bulunmuyor neredeyse.
Nuran Yavuz’un çok iyi bir çevirmen olduğunu biliyorum o nedenle benim için basan yayınevi farketmiyor. Çevirmen daha ağır basıyor.
Bir an önce basılması dileğiyle .
Çok yakında deyip 2021 Ekim tarihini vermek sşlafkasuhfapfoefe
Bu kitapların orijinalleri daha ucuz oluyor. Bakalım nasıl bir fiyat koyacaklar merak ettim.
Kara deliğe uzak bir yayınevi olabilir ve doğal olarak zaman orada hızlı akıyordur. Hemen kesin yargılı olmamak lazım…
Not: Uyarıyla cümle revize edildi.