Sadece eski ve yeni arasında değil. İthaki Çocuk ve İthaki baskıları arasında bile sayfa sayısı farkı var.
Undine yeni baskı yapacakmış.
Aslan Asker Svayk yeni baskı yapmış. Ben kitabı okudum ve kitaplığımda da olsun istediğim için baskıyı bekliyordum, iyi oldu bu.
Gerçekten şaşırtıcı, geçen tekrar baskı yapacak mı diye sorduğumda yakın zamanda görünmüyor demişti can yayınları. Neyse şükür kavuşturana.
Sonunda yeniden baskıda
Önceki basım üç ciltti, tek kitaba düşürmüşler. Ama, 1192 sayfalık bir kitap için 100 TL etiket fiyatı bu şartlarda gayet makul.
Tek cilt basmaları çok kötü olmuş. 1192 sayfa karton kapak okuması da zor sırtı koruması da zor.
Hatalı girilmiş olabilir. Yanardağın Altında ve Aslan Asker Şvayk da çok yakın zamanda yeni baskı yaptılar, bunun yarısından daha kısa oldukları halde daha pahalı etiketleri.
Yanlış olma ihtimali var dediğiniz gibi, 2015’te son baskı yaptığında 3 cilt olanın etiket fiyatı 180 liraymış. Şimdi bu fiyat olması pek mümkün görünmüyor.
Alım fırsatı diyebilir miyiz ?
Nihayet Beklemekten ağaç oldum.
3 kitaplı ve kutulu hali daha iyiydi sanki.
Keşke İş Bankası gibi karton ve ciltli baskıyı beraber yapsalardı. Hacimli kitapları ciltli olarak okumayı daha çok seviyorum.
Keşke. Ciltli versiyonunu almak isteyenler de vardır. Amazon’da ne zaman satılmaya başlanır acaba ? Kargo bedava sınırı 150 TL.
Şvayk 880 sayfa ve içerisinde illüstrasyonlar var onun etkisi olabilir. Bence Yaşam ve Yazgı kağıt kalitesi yerlerde ama uzun süredir baskısı yoktu ben bekliyordum.
Doğru Şvayk öyleydi. Yanardağın Altında 464 sayfa, bu durumda bunlar ucuz değil o pahalı oluyor sanırım. Ben onu alacağım diyedir muhtemelen.
Çok kalın olduğu için tek cilde sığsın diye dediğiniz gibi kağıt kalitesi çok kötü olabilir.
Çok sevindim! Darısı Sinema ve Sosyoloji kitabına.