Anime serinin farklı kitaplarındaki olayların kolajı gibi. Bazı olaylar 3. bazı olaylar 4. kitaptan ama o olaylar da tam değil.
Ben beğenmedim. Ama ben küçükken izlemiştim ve yerdeniz kitaplarını okumaya eskiden izlediğim animasyonun kitapları diye başladım. Yani benim için nostaljik değeri var. Bence seriyi bitirmeden izlemeyin.
Tam anlayamadım ama galiba serinin tek kitap halinden bahsetmişsiniz. İkisi de aynı metin bu yüzden sizin seçiminiz. Tek kitap hali ciltli ayrı ayrı alırsanız ciltsiz.
çok uzun zamandır okumak istiyorum araya başka kitaplar girip duruyor. birde çok pahalı tek cilt baskısı, güzel bir indirim bekliyorum. içimde ukdedir bunu okumamak hep
Böyle serileri gördüğümde “Keşke okumayı söker sökmez kitap kurdu olsaydım da bunları çoktan okumuş olsaydım.” diyorum. Ancak olumlu tarafından bakacak olursak artık bu seriyi okuma hedefim var. Açıkçası rıhtıma üye olmasaydım bu serinin güzelliğini kavramamış olacaktım. Bu yüzden teşekkürlerimi sunarım.
Umarım bir gün bu konuya Yerdeniz evrenini bilen biri olarak gelirim.
Arkadaşlar cemiyetten ayrılmak için ilk adımımı attım ve ilk kitabı istettim. Okuyacak çok kitabım var araya bir yere sıkıştırayım diyorum ama aralar bile doldu neredeyse. Umarım yakın zamanda cemiyetten ayrılırım.
Ben ilk 2 kitabı okumuştum fena değildi, belki birçok kitaba yol göstermiş bir seri olabilir ama ben abartıldığını düşünüyorum sanırım Ursula’nın tek fantastik serisi o yüzden çok iyi olmamasını normal karşılıyorum ama bu kadar abartılmasının sebebi bence Ursula’nın bilim kurgu türünde yazdığı romanların etkisi olmalı.
@Arqonquin Beni de yazabilir misiniz? Adımı yazdırıp 2021 yılı içinde de ismimin yanına bir tik işareti almak istiyorum. Yerdeniz evreninde geçen Halas büyüsü ile İsimler kuralı adlı öyküleri okudum o yüzden heyecanlandım.
Bir kitabı, seriyi okuyacaksanız çok bekletmeyin bence. Zamanla beklentiniz artabilir ya da o seri için hevesiniz kaçabilir.
Heves kaçması önemli değil, okumazsınız olur biter ama beklenti artması, o kötü işte.
"Eh bu mu yani o kadar övülen kitap. " diyebilirsiniz.
Bir de bazı kitapları bazı yaşlarda okumak daha iyi oluyor. Örneğin ben Hary Potter serisini 30’lu yaşlarda okudum ve ne evren ne hikaye beni etkilememişti.
Neyse uzatmayayım. Yerdeniz serisini de -en azından ilk kitap için konuşayım- yaşınız çok ilerlemeden okumanızı öneririm.