Büyücülük okuluna giden yetim çocuk konsepti benziyor sadece.
Şimdi, Yerdeniz kitabı ciltli baskısında kaç kitaptan oluşuyor?
Hikayesi Harry Potter gibi mi?
Son olarak, Ursula K. Le Guin farklı fantastik kitapları var mı?
Kafamdaki sorular bunlar. Bu kitabı çok merak ediyorum. Harry Potter’ı acayip sevip, sindire sindire okuyan biri olarak bu tarz hikayeye sahip kitapları okumak isterim.
Not: Beni de ekleyebilirseniz mutlu olurum.
Seri toplam 6 kitap. Bu tek cillt 6 kitabı da içeriyor diye biliyorum.
Harry Potter ile benzeyen bazı yönleri var ama ben çok benzediklerini düşünmüyorum. Yerdeniz Harry Potter’dan çok daha iyi bir seri.
Bir çok Le Guin kitabı okudum. Okuduklarımdan sadece yerdeniz fantastikti. Kalanları bilimkurgu. Belki benim okumadığım başka fantastik kitapları da vardır.
Sonuç olarak okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Beni de yazın.Ben de okumadım
Beni de bu sıraya dahil edin
“Batı Sahili Yıllıkları” serisi de fantastiktir. 3 kitaptan oluşuyor. Marifetler, Sesler, Güçler. (Bir de kanatli kediler masali serisi var, çocuksu olduğu için parantez ama kendi adıma okumak istiyorum) Onun haricinde @Akahige 'nın dediği gibi kitaplari genelde bilimkurgu ağırlıklı. Lavinia kitabını da mitolojik-fantastiğe ekleyebiliriz, tabiki unutmadan. Yerdenizi beğeneceğinizi umuyorum. Şimdiden keyifli okumalar
Le Guin için aslında ben öncelikle “Boşa Geçirecek Vakit Yok” kitabını öneririm. Yaşam tarzını, hayata bakış açısını gözlemlediğinizde kitapları daha farklı bir anlam kazanıyor. Gerçekten hayat görüşü ve yaşam tarzıyla ve bunu uygulama biçimiyle imrenilesi bir insan.
Biz de eklenelim bakalım, okurum herhalde bir ara
Bu serinin ilk 4 kitabının ana hikaye, diğer kitapların ise yan hikayeler olduğu aklımda kalmış. Gerçekten öyle mi? Son 2 kitabı okumasak çok şey kaybeder miyiz?
Bence okumalısınız, yoksa yarım kalır, incinir Yerdeniz Öyküleri(5. Kitap) dağınık zamanlardan evrende yaşanmış öyküler anlatıyor ama onları da okumalısınız (örneğin Roke Büyücü Okulu’nun kuruluşu…). Son kitap zaten ana örgüyü sona erdiriyor.
Karar sizin ama ben okumanızı şiddetle ( ) tavsiye ederim.
Çok şey kaybedersiniz diyebilirim. 5. Kitap seriyle alakalı kısa öyküler derlemesi. 6. Kitap ise yan hikaye falan değil serinin devamı. Ve 6. kitap beşinci kitaptaki bazı öykülerle bağlantılı. İlginç bir şekilde benim seride en beğendiğim kitap Yerdeniz Öyküleri(5. kitap). Okumanızı kesinlikle öneririm.
Yerdeniz’in hikayesi Harry Potter gibi değil, Harry Potter’ın hikayesi Yerdeniz gibi…
- A young and chosen-one like magician: Ged --> Harry
- A school of magic for kids: Roke --> Hogwarts
- The rival young magician: Jasper --> Draco Malfoy
- Roke is in an island that is protected by magic and can’t be reached or seen unless you are allowed to do that --> In Harry Potter the same happens with Hogwarts.
- In The Wizard of Earthsea it is mentioned that Roke is the most secure place in the world --> The same is stated in Harry Potter for Hogwarts.
- Ged’s mother died before he was a year old --> Harry’s parents died when he was a baby (of course in a more tragical way)
- Ged’s father was very grim with him so he grew wild --> As Harry’s uncle family
- The Archmage Nemmerle is the protector and maximum authority of Roke, named the Warder of Roke and older than any man living then, he has a pet raven --> Dumbledore the most powerful of his time, head and protector of Howarts, very old who has a phoenix as pet.
- The environment in both schools seems to be very similar, groups of kids taking classes with different wizards, mages, etc.
- In the school Ged inspires admiration and envy because his skills and rumors say he will be Archmage one day --> Harry Potter inspires admiration and envy for the same reasons + the prophecy.
Konusu hoş bir seri lakin kaç defa başından sonundan hikayeye giriştim, hepsinde aynı soğuk anlatım beni kendinden uzaklaştırdı. Belki çocuğuma okurum ama o zamana değin bu cemiyyetin bir ferdi olmaya devam edeceğim.
Hoeg–>Hedwig’i
Vetch–>Ron’u anımsattı bana.
bende tek cilt mi parçalı mı diyordum sanırım tek cilt tüm seri anlaşılan
Tek cilt hali de var, ayrı ayrı da var. Sizin tercihinize kalmış bir şey.
Aklıma geldi yazayım dedim. Basilisk–>Pendor ejderhası olabilir. “Kimse bir ejderhanın gözlerine bakamaz” gibi bir cümle vardı.
Arkadaslar merhaba, ben bircok fantastik kitap okumama ragmen yerdeniz serisini hic okumadim. Acaba 2006 yilinda cikan ghibli animesini kitaplari hic okumadan izlesem olurmu? Anime önceki veya sonraki kitaplardan spoiler varmidir? Animesi guzel midir?
Birde kitaplar hakkinda metis’in 6 kitaplik serisini alsam olur mu? Tek tek almak istemiyorum da. Seri kutulu ve ciltli mi acaba?
Kafamda deli sorular
Gün olmasın ki yeni bir cemiyete katılmayalım. Günlük rutin haline geldi bu cemiyetlere katılmak, yazık bana.